G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!

Ποιο είναι το brand που σας έρχεται στο μυαλό, αν σας ρωτήσω για το πρώτο σας "σοβαρό" mouse; Σύμφωνα με τα retail καθεστώτα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των παλαιοτέρων χρηστών θα απαντήσει "Microsoft" και οι κάπως νεότεροι μάλλον θα αναφέρουν πολλάκις την Logitech. Και πως θα γινόταν διαφορετικά, όταν η Logitech επιτέθηκε στην τότε "στεγνή" Ελληνική αγορά και κατάφερε να τρυπώσει σε κάθε γραφείο και να φωλιάσει σε κάθε παλάμη με τις κορυφαίες προτάσεις των σειρών G, M και MX αλλά και με οικονομικότερες προτάσεις, που έφεραν όμως ένα λογότυπο, στου οποίου την θέα, ακόμα και σήμερα, πολλοί gamers και μη, βγάζουν το καπέλο; Ποιο είναι το brand που σας έρχεται στο μυαλό, αν σας ρωτήσω για το πρώτο σας "σοβαρό" mouse; Σύμφωνα με τα retail καθεστώτα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των παλαιοτέρων χρηστών θα απαντήσει "Microsoft" και οι κάπως νεότεροι μάλλον θα αναφέρουν πολλάκις την Logitech. Και πως θα γινόταν διαφορετικά, όταν η Logitech επιτέθηκε στην τότε "στεγνή" Ελληνική αγορά και κατάφερε να τρυπώσει σε κάθε γραφείο και να φωλιάσει σε κάθε παλάμη με τις κορυφαίες προτάσεις των σειρών G, M και MX αλλά και με οικονομικότερες προτάσεις, που έφεραν όμως ένα λογότυπο, στου οποίου την θέα, ακόμα και σήμερα, πολλοί gamers και μη, βγάζουν το καπέλο;

Η αλήθεια είναι ότι περάσαν χρόνια, που η Logitech έπαιζε χωρίς σοβαρό αντίπαλο στα πληκτρολόγια και τα ποντίκια. Αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη ποιότητα υλικών και την καλή υποστήριξη ήταν αρκετό για να χτιστεί μια εταιρία με μεγάλο brand loyalty στους πελάτες της και με μια "σιγουριά" στις επιλογές της, κατά την παρουσίαση νέων προϊόντων. Όμως, τα χρόνια της αθωότητας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και σήμερα υπάρχουν τόσο εξειδικευμένες εταιρίες (Razer, Cyborg, steelseries, κ.α.) όσο και τεράστιες πολυσχιδείς πολυεθνικές (Corsair, CM, κ.α.) που θέλουν και δείχνουν να μπορούν να διεκδικήσουν κομμάτια της πίτας, που άλλοτε φάνταζαν απόρθητα. Εν ολίγοις, δεν αρκεί πια ένα "αέρας" επιτυχίας και μια δεδομένη και αναμενόμενη ποιότητα κατασκευής για να πουλήσεις το επόμενό σου mouse. Πόσο μάλλον αν το προϊόν σου, συμπίπτει σε χαρακτηριστικά με κάποιο του άμεσου ανταγωνισμού.

Μια τέτοια σύμπτωση έχουμε στο σημερινό υποκείμενο της δοκιμής. Το Logitech G600 είναι ένα ποντίκι της μεγάλης κατηγορίας τιμής, ενσύρματο, με gaming και δει MMO προσανατολισμό και με όμορφες φωτιζόμενες λεπτομέρειες. Σας θυμίζει τίποτα; Ακριβώς! Το G600 μεταφράζεται στην γλώσσα της Corsair ως "M90", και με νωπές ακόμα τις εντυπώσεις από το τελευταίο, ελπίζουμε η κραταιά και αν μην τι άλλο, έμπειρη Logitech να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και γιατί όχι, να δείξει τον δρόμο στο νεοφώτιστο ανταγωνισμό.

Ας μην σας κουράσουμε όμως με περαιτέρω γενικόλογες εισαγωγές. Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε επιγραμματικά τα χαρακτηριστικά της πρότασης της Logitech και στην επόμενη σελίδα ο hwbox φωτογράφος μας, αναλαμβάνει να σας δείξει το G600 με κάθε του λεπτομέρεια!



[CENTER]Tech Specs

[/CENTER]
DPI: 200 - 8200
Report Rate: up tp 1000Hz
Programmable Buttons: 20[
Package contents

G600 MMO Gaming Mouse
Manual & Warranty
Warranty
Three years



H συσκευασία του G600 είναι ακριβώς ότι περιμένει κανείς από ένα προϊόν της Logitech: Όμορφα χρώματα, κατανοητά specs και ξεχωριστώ εξώφυλλο για το μαύρο ή άσπρο (όπως στην περίπτωσή μας) mouse. Εξάγλωσση αναφορά των highlights καθώς και ιδιαίτερη μνεία για τα 20 προγραμματιζόμενα πλήκτρα καλύπτουν την εξωτερική επιφάνειά του πακέτου, το οποίο ανοίγει και στο "σαλόνι" του σας αποκαλύπτει το ακόμα σφραγισμένο G600 καθώς και κάποια από τα διαθέσιμα χρώματα για τον φωτισμό των ειδικών πλήκτρων.



Με το G600 εκτός της συσκευασίας του, αρχίζουμε να κάνουμε τις πρώτες παρατηρήσεις μας. Το λευκό είναι εντυπωσιακό και λόγω της υφής του, δεν γυαλίζει. Το δουλεμένο "τραχύ" πλαστικό σίγουρα θα συμπεριφέρεται ευεργετικά σε χέρια που ιδρώνουν ενώ η συσκευή έχει ικανοποιητικό βάρος (~130gr.) και δείχνει αλεξίσφαιρη και ποιοτικά συναρμολογημένη. Όμως το mouse φαντάζει κάπως ψηλό και αν βρεθείτε σε claw grip τότε μάλλον ο καρπός σας θα παρουσιάζει μια αυξημένη κλήση σε σχέση με το επίπεδο του γραφείου. Από την άλλη, σε palm grip, το φαρδύ σουλούπι του G600 σε συνδυασμό με τον τεράστιο δεξί G-Shift πλήκτρο και το textured λαστιχένιο φινίρισμα στην περιοχή του μικρού σας δάκτυλου, καθιστούν το G600 ένα σαφώς αναπαυτικό mouse για αυτόν τον τρόπο ελέγχου. Το ότι το δεξιότερο πλήκτρο, είναι επί της ουσίας (default) ένα Shift για τα G## πλήκτρα, συνηθίζεται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι θα περιμένατε.

Ο αντίχειρας, θα φτάσει με ευκολία τις πρώτες τρεις σειρές ειδικών πλήκτρων (G9-G17) με την τελευταία σειρά να είναι κάπως αφύσικα "πίσω" για να θεωρηθεί λειτουργική. Τα πλήκτρα έχουν πολύ μικρή και σφιχτή διαδρομή. Η σκληρότητα είναι ιδανική και γενικά πρέπει να είστε πολύ κακομαθημένος για να διαμαρτυρηθείτε για την αίσθηση των πλήκτρων αυτών! Το ίδιο και για το click/δεξί click που έχουν μια σαφήνεια και έναν μάλλον αυξημένο και ζωηρό θόρυβο στο πάτημα. H ροδέλα, που πιέζεται και δεξιά - αριστερά, έχει τυπικά καλή, αλλά όχι βελούδινη, κύλιση και προεξέχει μάλλον αρκετά από το επίπεδο τον πλήκτρων. Πάντως η αυξημένη επιφάνεια των βασικών πλήκτρων συνάδει με την επιλογή αυτή. Το δεξί G-Shift πλήκτρο συνοδεύεται και με στιγμιαία αλλαγή του φωτισμού των προγραμματιζόμενων πλήκτρων του αντίχειρα.

Το sleeved καλώδιο, είχε επαρκές μήκος (~2m) και η πλέξη του δείχνει πυκνή και σφιχτή. Δεν διακρίναμε δυνατότητα προσθήκης βαριδιών, αν και μάλλον το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό συνηθίζεται στα πιο action / fps oriented προϊόντα. Με τα πρώτα διερευνητικά clicks κατεβάσαμε το συνοδευτικό software από την σελίδα του προϊόντος και στην επόμενη σελίδα του review μας, θα ρίξουμε μια ματιά στις βασικές του δυνατότητες.


Με την εγκατάσταση να ολοκληρώνεται χωρίς εκπλήξεις ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο συνοδευτικό software της Logitech, ονόματι "Logitech Gaming Software". Όλες οι δοκιμές μας, έγιναν με την 8.30 έκδοση του προγράμματος και με το 77.00_Β0012 firmware στην μνήμη του G600 και χωρίς να πειράξουμε κάτι στις ρυθμίσεις του λειτουργικού, που για την προκειμένη δοκιμή ήταν η Ultimate έκδοση των Windows 7.


G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


Η δομή του Logitech Gaming Software είναι αρκετά απλή, με τις συσκευές - εν προκειμένω το mouse - να παρουσιάζονται κάτω αριστερά και τις τέσσερις βασικές καρτέλες επιλογών, να δεσπόζουν στο κάτω δεξί μέρος του παραθύρου της εφαρμογής. Η πρώτη καρτέλα (Home) μας επιτρέπει να επιλέξουμε απλά αν θα κάνουμε χρήση της ενσωματωμένης μνήμης του mouse, ή αν θα "καλούμε" τα binds και τα macro μας από την μνήμη του υπολογιστή, κάτι που αν και απαιτεί την μόνιμη εκτέλεση του software στο παρασκήνιο, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον για τους gamers που ασχολούνται με πολλά παιχνίδια, σε καθημερινή βάση.


G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


Η δεύτερη καρτέλα επιλογών, με τίτλο Customize buttons, κρύβει το γερό χαρτί της Logitech που δεν είναι άλλο από ένα πλήθος επιλογών σε σχέση με τα είκοσι προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Οι επιλογές είναι πραγματικά αναρίθμητες, με δυνατότητα επιλογής έτοιμων gaming profiles, macros ακόμα και εκτέλεσης scripts καθώς και δυνατότητα "δεσίματος" κάποιου key profile με το εκτελέσιμο του παιχνιδιού ώστε να έχουμε το αυτόματο profile switch κάθε φορά που εκτελούμε το αντίστοιχο παιχνίδι. Οι επιλογές και οι υποστηριζόμενες λειτουργίες είναι τόσες πολλές, και ρυθμίζονται με τόσο απλό τρόπο (ακόμα και με drag & drop για τις εντολές των παιχνιδιών) που απλά δεν καταφέραμε να σκεφτούμε ένα σενάριο λειτουργίας που να μην μπορέσαμε να το αναθέσουμε σε ένα πλήκτρο! Επιπλέον, οι δυνατότητες για import και export των setting μας καθώς και τα πάνω από 200 έτοιμα gaming command sets μας έλυσαν πραγματικά τα χέρια, για το gaming που θα ακολουθούσε.


G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


Τρίτη καρτέλα επιλογών και Customize pointer setting. Όπως και στην προηγούμενη καρτέλα, οι επιλογές είναι περισσότερες αν βρισκόμαστε σε λειτουργία αυτόματου Game Detection (με την on board μνήμη του ποντικιού σε λήθαργο). Μετά από μερικά πειράματα καταλήξαμε στα 2500 DPI και στους δύο άξονες, ενώ δεν κάναμε χρήση κάποιου επιπλέον level ανάλυσης. Το polling rate ρυθμίστηκε στα 1000 Hz και μετά από μερικά δοκιμαστικά clicks ήμασταν έτοιμοι για δράση!


G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


Στην τέταρτη και τελευταία καρτέλα επιλογών με τίτλο Customize lighting color, απενεργοποιήσαμε τα lighting effects - μιας και μας αποσπούσαν την προσοχή - και διαλέξαμε ένα χρώμα κοντά σε αυτό του πληκτρολογίου μας. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι πραγματικά πολλά, ενώ εντύπωση προκαλεί και ο διαφορετικός στιγμιαίος φωτισμός των πλήκτρων, όταν το G-Shift είναι πατημένο, και αλλάζει τις λειτουργίες των επιπλέον πλήκτρων. Αναφορικά με το συγκεκριμένο πλήκτρο, παρατηρήσαμε ότι αν την στιγμή που το πιέσετε, είχατε πατημένο click (π.χ. για μαρκάρισμα μιας περιοχής) τότε χάνετε το pressed click σας! Πραγματικά περίεργη επιλογή που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε. Ή απλά bug.

Πάντως, με εξαίρεση το τελευταίο, η εμπειρία από το συνδετικό software είναι σαφώς θετική. Οι επιλογές και οι λειτουργίες είναι πολλές, ο τρόπος υλοποίησης των setting είναι κατανοητός και "φυσικός" και αφού μιλάμε για την Logitech, είμαστε σίγουροι πως και οι επόμενες εκδόσεις του Gaming Software έχουν μόνο να βελτιώσουν την ήδη καλή εικόνα, του software κομματιού του προϊόντος.

Με ένα τρίωρο γενικής desktop χρήσης και τα πρώτα σχετικά ευρήματα για την εργονομία του G600 καταγεγραμμένα, ήρθε η ώρα για να δούμε το καμάρι της Logitech στο φυσικό του χώρο: Gaming! Τέσσερις πασίγνωστοι και αγαπημένοι τίτλοι επιστρατεύτηκαν για τις δοκιμές και μοιραζόμαστε μαζί σας τα συμπεράσματα.


StarCraft 2

G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


Tο πλέον γνωστό real-time strategy της Blizzard σίγουρα επωφελήθηκε από μερικά keybinds. Αναθέσαμε τέσσερα Control Groups στα G9-G12 του G600 και το Ctrl στο G16. Μια ώρα μετά ο αντίχειράς μας δεν δίσταζε καθόλου στις συγκεκριμένες θέσεις και θελήσαμε να "φέρουμε" και μερικά location keys στα ίδια πλήκτρα με την χρήση του G-Shift. Αν και η επιλογή τελικά δεν μας βόλεψε, δεν θα μας εξέπληττε αν βόλευε πολλούς gamers. Ο αισθητήρας σε palm grip ήταν αρκετά σαφής και το G600 δεν μας κούρασε καθόλου. Ακόμα, διαπιστώσαμε ότι η τελευταία σειρά πλήκτρων (G18, G19 και G20) παραείναι μακριά για συχνή χρήση ενώ πειραματιζόμενοι με την on board memory σε χρήση, είδαμε σε μία περίπτωση τον cursor να "πηδάει" προς τα επάνω, χωρίς κάποιο σχετικό δικό μας input! Κρατήστε το τελευταίο, γιατί ενώ βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι ήταν ιδέα μας, τα πράγματα μάλλον δεν είναι ακριβώς έτσι.



World of Warcraft

G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


MMO και με το αριστερό χέρι στην θέση WASD για τις βασικές κινήσεις του ήρωα, τα πλήκτρα 1, 2, 3, 4, και 5 καθώς και τα Shift + τους (για το bottom left bar μας), είναι ήδη σε ένα πολύ βολικό μέρος στο πληκτρολόγιο. Spell book και inventory λοιπόν για τα G## πλήκτρα μας, καθώς και μερικά Pet που βρήκαμε έτοιμα στο profile της Logitech. Το G600 μας έβγαλε ασπροπρόσωπους αν και μερικές φορές τα 2500 DPI έμοιαζαν λίγα. Έτσι κάναμε χρήση και ενός δεύτερου dpi level στα 3200 DPI και είχαμε την πολυτέλεια των δύο "ταχυτήτων" ανάλογα την φύση της πίστας. Και πάλι το G600 ήταν κάθε τι παρά κουραστικό με το αυξημένο πλάτος του να κλέβει την παράσταση, στον τομέα της άνεσης.



League of Legends

G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


League of Legends ή RTS στα καλύτερά του! "Item Shop" και "Show Character Menu" μπήκαν από νωρίς στα πρώτα δύο πλήκτρα (G9 και G10). Λίγη ώρα μετά πειραματιστήκαμε και με κάποια items στο mouse, τα οποία τελικά έδωσαν την θέση τους σε μερικά spells, μια γραμμή πλήκτρων μακρύτερα (G15, G16, G17). Έτσι καταλήξαμε με πέντε λειτουργίες στον αντίχειρα τις οποίες δεν μπερδέψαμε παρά μία μόνο φορά στην αρχή! Σε αυτό σίγουρα βοηθούν και οι διαφορετικές κλίσεις των πλήκτρων καθώς και τα δύο μικρά εξογκώματα στα G13 και G16 (παρόμοια με αυτά που έχει το πληκτρολόγιό σας στα γράμματα F και J) που ενεργοποιούν εύκολα το muscle memory σας. Δοκιμάσαμε και με τη on board memory λειτουργία το mouse. O αισθητήρας δίνει ακριβώς την ίδια απόκριση τα "default" μας 2500 dpi χωρίς κάποια διαφορά στην αίσθηση της input καθυστέρησης.



Crysis 2

G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!


Τίτλος first person shooter που αν και δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "ακριβείας" σίγουρα μπορεί να αναδείξει τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν. Και υπάρχουν: Το grip που σου "επιβάλλει" το G600 είναι κάπως πλαδαρό και δίνει μια ασάφεια στο τελείωμα της κίνησης. Το πρόβλημα είναι ότι στα FPS το "τελείωμα της κίνησης" είναι συνήθως η τελική θέση για κάποια ριπή, οπότε υπάρχει περίπτωση να μην πυροβολείτε εκεί ακριβώς που θέλετε. Δεν είναι ότι το G600 είναι κακό, απλά σίγουρα δεν είναι το πιο "κοφτερό" και χειρουργικό mouse για τέτοιους τίτλους. Οι αδυναμίες όμως δεν σταματούν εδώ. Με τα επιπλέον πλήκτρα να μην προσφέρουν κάτι το συγκλονιστικό στον συγκεκριμένο τίτλο, παίξαμε περισσότερο με την λειτουργία της εσωτερικής μνήμης. Θυμάστε το πρόβλημα που συναντήσαμε στο StarCraft 2; Μέσα σε δύο ώρες gaming είχαμε αλλά δύο κρούσματα "πηδήματος" του κέρσορα!

Κάπου εδώ, βεβαιωθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα ευρήματα στο Google σε σχετικές αναζητήσεις (G600 jump, skip) ήταν πολύ χαρακτηριστικά και πλέον ήμασταν πεπεισμένοι ότι δεν είχαμε στα χέρια μας ένα προβληματικό sample αλλά ένα προϊόν που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Οι πρώτες θετικές εντυπώσεις από το όμορφο design και και την καλή εργονομία άρχισαν να δίνουν την θέση του στην απογοήτευση της διαπίστωσης ενός προβληματικού προϊόντος.



Τελευταία σελίδα του review θεωρήσαμε σκόπιμο να ανακεφαλαιώσουμε τα συμπεράσματά που προέκυψαν σε πέντε επί μέρους τομείς. Πιο συγκεκριμένα η εργονομία, η εμφάνιση, η ποιότητα, η απόδοση και το παρεχόμενο software είναι μια καλή και ικανή πεντάδα να χαρακτηρίσει ένα gaming mouse. Τα προηγούμενα πέντε, μαζί με την τιμή σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό θα διαμορφώσουν και την τελική βαθμολογία. Έτσι, έχουμε:


  • Εργονομία: Το G600 δεν πρόκειται να σας προβληματίσει. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών θα το βρει καλά "διαβασμένο", αν όμως δουλεύεται μόνιμα σε claw grip θα σας συμβουλεύαμε να το δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε μιας και το ύψος του σε συνδυασμό με μία μακρυά παλάμη και έναν ευαίσθητο καρπό, ίσως να ταλαιπωρήσει κάποιους χρήστες. Η θέση των επιπλέον πλήκτρων είναι βολική και δεν επιβαρύνει στην βασική χρήση. Η χρήση των πλήκτρων μας ικανοποίησε απολύτως, με εξαίρεση την τελευταία σειρά (G18-G20) που αν και όχι απροσπέλαστη, φάνταζε "μακρινή". Δεν θα αναφερθούμε καν σε αριστερόχειρες, μιας και αυτού του είδους τα ποντίκια, εξ' ορισμού δεν τους αφορούν.


  • Εμφάνιση: Καθαρά στη σφαίρα του υποκειμενικού, πιστεύουμε ότι το λευκό G600, ξεχωρίζει. Σίγουρα η μαύρη εκδοχή τονίζει περισσότερο τα φωτιζόμενα πλήκτρα της, αλλά το λευκό φαντάζει πιο ιδιαίτερο στον χώρο και αποπνέει έναν δροσερό αέρα ποιότητας. Ο φωτισμός μπορεί να πάρει το χρώμα της επιλογής σας και ίσως να ταιριάξει με το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο σας. Γενικότερα, η μετριοπάθεια στις σχεδιαστικές επιλογές του ποντικιού νομίζουμε ότι θα αποδειχτεί σοφή, μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις μία γωνία, υπό την οποία το G600 να φαντάζει άσχημο.


  • Ποιότητα: Ανάμεικτα συναισθήματα στον τομέα της ποιότητας, με επιλογή μάλλον ταπεινών υλικών και κάπως σκληρή επιφάνεια επαφής, αλλά φοβερά δεμένο και στιβαρό αποτέλεσμα. Η κύλιση της ροδέλας θα μπορούσε να ήταν πιο ομαλή, ίσως και πιο βαριά, αλλά και πάλι το G600 πείθει και αν είχαμε το κουράγιο να το υποβάλουμε σε μερικά crash tests είμαστε σίγουροι ότι θα έβγαινε αλώβητο για πολύ περισσότερο χρόνο από τον ανταγωνισμό. Σίγουρα η αίσθηση ποιότητας είναι άνω του μετρίου, απλά υπολείπεται να χαρακτηριστεί κορυφαία.


  • Απόδοση: Εδώ δυστυχώς τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά. Την στιγμή που γράφονταν αυτό το review το G600 ταλανίζεται από προβλήματα jumping σε τυχαίες στιγμές. Μια ολιγόωρη αναζήτηση στο internet μας έκανε να πειστούμε ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση, και αν και μάλλον υπάρχει ένας ανεπίσημος τρόπος να αποφευχθούν τα πηδήματα αυτά, αυτός προϋποθέτει την απενεργοποίηση της ενσωματωμένης μνήμης, πράγμα το οποίο δεν θεωρούμε αποδεκτό. Αν, και αυτό είναι ένα δύσκολο αν, προσπεράσουμε ως παιδική ασθένεια τα ομολογουμένως σπάνια πηδήματα του cursor τότε και πάλι, μένουμε με μία απλά καλή εμπειρία κατάδειξης: το G600 ενώ δεν επιταχύνει ακανόνιστα στην αρχή της κίνησης, φαντάζει κάπως ασαφές στο τελείωμα της. Και πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται μάλλον σε έναν συνδυασμό πλαδαρού grip και σχετικά σκληρού υλικού τριβής στην επιφάνεια επαφής. Για το τελευταίο δε, ήταν ενδεικτικό ότι με το μαλακό pad, οι εμπειρία στο Crysis 2 ήταν σαφώς βελτιωμένη. Πάντως, αν το jumping διορθωθεί τα MMO και RTS παιχνίδια φαίνεται ότι μπορούν να αποτελέσουν το πεδίο δόξης του νέου mouse της Logitech, με το βολικό palm grip και τα θαυματουργά πλήκτρα να προσθέτουν στην όλη εμπειρία.


  • Software: Αν και δεν θα μας πείραζε ένα λιγάκι πιο ολιγαρκές σε RAM (>100ΜΒ) πρόγραμμα υποστήριξης, το Logitech Gaming Software στην έκδοση 8.30 με το 77.00_Β0012 firmware στη συσκευή, δείχνει να έχει δουλευτεί και να μην παρουσιάζει σημαντικά bugs και λοιπά κολλήματα. Οι αναθέσεις γίνονται με εποπτικό και απλό τρόπο, οι ρυθμίσεις για την ανάλυση και τους φωτισμούς περνούν με αμεσότητα, τα έτοιμα game profiles ξεπερνούν με ευκολία τα 200 και θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν συσκευές εκεί έξω που θα ζήλευαν το επίπεδο ευχρηστίας του συνοδευτικού αυτού προγράμματος.


Με τα παραπάνω επιμέρους συμπεράσματα κατά νου, και την προτεινόμενη τιμή υπόψιν, η βαθμολογία που αποσπά το Logitech G600 είναι η παρακάτω. Υποσχόμαστε να αναθεωρήσουμε επί το θετικότερο, αν και όταν η Logitech διευθετήσει το θέμα με τα τυχαία - αν και ομολογουμένως σπάνια - jumps του κέρσορα.


Επί του πιεστηρίου: Σε νεότερη επικοινωνία μας με την κατασκευάστρια εταιρία, η Logitech μας διαβεβαίωσε ότι τo περιγραφόμενο προβλήματα αφορά μόνο μερικά πρώιμα G600 και ότι οι νεότερες παρτίδες δεν παρουσιάζουν κάτι σχετικό. Από την μεριά μας, οφείλουμε να θέσουμε την βαθμολογία με βάση τα όσα είδαμε και δεσμευόμαστε καλόπιστα για μελλοντικό update, όταν μας δοθεί η δυνατότητα δοκιμών ενός νεότερου G600.

G600 MMO Gaming Mouse Review: Logitech, εν λευκώ!

Ευχαριστούμε θερμά την Logitech για την παραχώρηση του δείγματος!