GIGABYTE M27Q 170Hz KVM Gaming Monitor Review

Σελίδα 1 από 3

Όταν ένα σημαντικό για πολλούς feature έρχεται στο προσκήνιο, το αποτέλεσμα είναι η M27Q της Gigabyte.
 
 
 
intro monitor

 

 

 

 

 

 

 

 

intro

 

Με τις νέες και ισχυρές κάρτες γραφικών που κυκλοφορούν, σίγουρα αρκετοί gamers θα μπουν στον πειρασμό αναβάθμισης και της οθόνης τους με στόχο να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία θέασης του περιεχομένου τους – αυτό εάν καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους κάποια από τις νεότερες σειρές RTX 30 και RX 6000. Η Gigabyte, βρίσκεται ξανά έτοιμη και σε θέση να παρέχει ακόμη μια ενδιαφέρουσα οθόνη, την M27Q η οποία έρχεται άμεσα στην αγορά και φέρνει ένα αρκετά χρήσιμο feature για όσους έχουν παραπάνω από ένα σύστημα ενεργό επάνω στο γραφείο τους. Για όσους το κατάλαβαν ήδη, μιλάμε για ένα KVM σύστημα το οποίο είναι ενσωματωμένο επάνω στην οθόνη και μπορεί να δεχτεί ένα σύστημα με μια τυπική σύνδεση εικόνας HDMI ή DisplayPort, ενώ το δεύτερο μπορεί να συνδεθεί με μια DisplayPort ή με τη δεύτερη HDMI και η επικοινωνία γίνεται με έναν έξυπνο τρόπο χάρη στην ενσωματωμένη USB Type-C, που μπορεί να μεταφέρει και εικόνα. Η συγκεκριμένη σύνδεση βρίσκεται εκεί για να κάνει δυνατή τη λειτουργία του KVM switch, λειτουργώντας σαν downstream για τον διαμοιρασμό των περιφερειακών στο 2ο σύστημα που επιλέξουμε.

 

 

 

M27Q8

 

Η M27Q, όπως δηλώνει η ονομασία της (πλέον έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε αυτά τα στοιχεία απλά διαβάζοντας το model name) βασίζεται σε ένα panel 27 ιντσών και ανάλυσης QHD, δηλαδή 2560 x 1440 pixels, διαθέσιμα για gaming αλλά και browsing εφαρμογές. Στο άκουσμα αυτού του συνδυασμού ανάλυσης και διαγώνιων και έχοντας δει αρκετά μοντέλα με αντίστοιχα panels στην αγορά, θα λέγαμε προκαταβολικά πως πρόκειται για το κατώτατο όριο που θα πρέπει να κοιτάξετε για μια οθόνη με αξιοπρεπή εικόνα χωρίς να 'ξεχωρίζετε' τα pixels με γυμνό μάτι. Η οθόνη συνοδεύεται και από μια ικανοποιητική βάση με πλαστικό περίβλημα και μεταλλικό εσωτερικό σκελετό στήριξης επάνω στο monitor, εκεί όπου βλέπουμε προ-τοποθετημένες τέσσερις βίδες συμβατές με το πρότυπο VESA για εγκατάσταση και σε βάσεις 100 x 100mm.

 

M27Q9

M27Q12

 

Οι συνδέσεις που περιλαμβάνει αυτό το μοντέλο καλύπτουν την QHD ανάλυση με ευκολία, όπως επίσης και το αρκετά υψηλό refresh rate για την κατηγορία που φτάνει τα 170Hz χωρίς overclocking. Έτσι διατίθενται δύο HDMI 2.0, μια DisplayPort 1.2, ένα headphone jack 3.5mm, την τροφοδοσία με τον εξωτερικό μετασχηματιστή, την USB Type-C και δύο USB 3.0 υποδοχές που λειτουργούν συνδέοντας το παρεχόμενο Type-B καλώδιο στο σύστημα.

 M27Q20b

 

 

 

 

Πρώτη επαφή
Σελίδα

amd, nvidia, gaming, gigabyte, 2560x1440 , Monitor, gsync, DisplayHDR 400 , 2020 gaming monitor, amd freesync premium, m27q, 170hz

stavros

Members
2020-12-08T16:07:11Z

Με ray tracing δοκιμάστηκε ?

zinaclegg

Members
2021-03-25T03:09:05Z

πραγματικα φαινεται οτι καλυτερο η καρτα.

happy wheels

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...