Corsair Carbide 600C Review: Upside down
Έχοντας ακολουθήσει μια μεγάλη πορεία στην κατασκευή PC Chassis με τις επιτυχημένες σειρές Obsidian και Carbide, η Corsair παρέμεινε "στάσιμη" για κάτι περισσότερο από 1,5 χρόνο χωρίς ένα νέο προϊόν στην κατηγορία. Ήρθε η ώρα όμως για ένα νέο ξεκίνημα και μια ανανέωση στην σειρά των προϊόντων της. Την αρχή κάνει το Obsidian 600C, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα.
Έχοντας ακολουθήσει μια μεγάλη πορεία στην κατασκευή PC Chassis με τις επιτυχημένες σειρές Obsidian και Carbide, η Corsair παρέμεινε "στάσιμη" για κάτι περισσότερο από 1,5 χρόνο χωρίς ένα νέο προϊόν στην κατηγορία. Ήρθε η ώρα όμως για ένα νέο ξεκίνημα και μια ανανέωση στην σειρά των προϊόντων της. Την αρχή κάνει το Obsidian 600C, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα.
Η ογκώδης συσκευασία του Obsidian 600C αναλαμβάνει να προστατέψει καλά το περιεχόμενό του από φθορά κατά την διάρκεια της μεταφοράς, και για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιούνται δυο κομμάτια χοντρού φελιζόλ. Στο εσωτερικό του υπάρχει και το κουτί με τα συνοδευτικά το οποίο διαθέτει όλες τις απαραίτητες βίδες συγκράτησης και δεματικά καλωδίων, καθώς και το πολυγλωσσικό εγχειρίδιο οδηγιών που θα σας λύσει οποιεσδήποτε απορίες κατά την συναρμολόγηση του συστήματος.
Προχωράμε με τον αναλυτικό πίνακα των specs του Obsidian 600C, για να συνεχίσουμε με την εξονυχιστική του παρουσίαση!
Το Corsair Carbide 600 κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις: Μια "Q" και μια "C", που αντιστοιχούν στις λέξεις Quiet και Clear. Όπως γίνεται προφανές, η Corsair στοχεύει σε μια ήσυχη έκδοση με ηχομονωτικά υλικά, αλλά και σε μια η οποία διαθέτει ένα μεγάλο διάφανο πλαϊνό παράθυρο - και είναι η έκδοση που διαθέτουμε σήμερα στα χέρια μας. Οι διαφορές όμως μεταξύ αυτών των δυο εκδόσεων δεν σταματούν εκεί, καθώς η Q έκδοση διατηρεί τον "παραδοσιακό" ATX σχεδιασμό, όμως η "C" έρχεται με τον "ανατρεπτικό" Inverted ATX σχεδιασμό που θα αναλύσουμε στην συνέχεια.
Αυτό που ξεχωρίζει στο Carbide 600C είναι ο αρκετά "μίνιμαλ" σχεδιασμός του με τις λιτές γραμμές χωρίς περιττά σχέδια. Το χρώμα του είναι το gun metal grey, με την μεταλλική βαφή να εκτείνεται στις περισσότερες επιφάνειες του Carbide 600C, ενώ όσον αφορά τις φυσικές του διαστάσεις αυτές ανέρχονται στα 454 x 260 x 535 mm (βάθος/πλάτος/ύψος), ενώ το συνολικό του βάρος αγγίζει τα 10 κιλά. Το Carbide 600C έχει σχεδιαστεί ώστε να δέχεται μητρικές διαστάσεων mATX, mITX και πλήρεις ATX μεγέθους.
Ερχόμενοι αντιμέτωποι με το front panel του Carbide 600C, αυτό που ξεχωρίζει είναι η λιτότητά του. Με πλαστική κατασκευή μεν, αλλά με επικάλυψη από μέταλλο, το front panel διαθέτει ένα πορτάκι το οποίο ανοίγει δεξιόστροφα και αποκαλύψει 2 θέσεις για οπτικά μέσα των 5.25" drive.
Στα πλαϊνά του διακρίνονται οι ευμεγέθεις γρίλιες οι οποίες στοχεύουν ώστε να μην στερήσουν αέρα από τους 2 ανεμιστήρες που κρύβονται ακριβώς από κάτω. Το Front panel είναι αφαιρούμενο και εκεί θα συναντήσουμε το φίλτρο σκόνης το οποίο θα προστατεύσει τους 2 προεγκατεστημένους AF140L των 1000 RPM οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ως ανεμιστήρες εισαγωγής.
Η λιτότητα συνεχίζεται και στην κορυφή του Carbide 600C. Χωρίς εμφανείς γρίλιες για εξαερισμό, το μόνο στοιχείο που διαθέτει είναι και το Ι/Ο το οποίο περιλαμβάνει ένα Power switch, μια λυχνία για την δραστηριότητα των δίσκων, έναν fan Controller 3 θέσεων, τα fron audio 3.5mm jacks καθώς και 2 x USB 3.0 συν 2 x USB 2.0, ενώ τέλος συμπληρώνεται από το σαφώς μικρότερο, ώστε να αποκλείσει τα ατυχή πατήματα, reset switch.
Παραδόξως, το αριστερό side panel αποτελεί και το κάλυμμα για την "πλάτη" του motherboard tray, πράγμα ασυνήθιστο για τα cases όμως απολύτως λογικό για ένα Inverted ATX κουτί. Η ποιότητα κατασκευής του είναι ικανοποιητική, με το πάχος του να είναι λεπτό και να φέρει μια σχετική ευλυγισία.
Η πλευρά του ενδιαφέροντος είναι η δεξιά. Εκεί στην θέση του side panel συναντάμε ένα μεγάλο ακρυλικό κάλυμμα, το οποίο δρα ως παράθυρο για το εσωτερικό του συστήματος. Δυο είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε αυτό το παράθυρο: Αφ' ενός, αυτό στηρίζεται πάνω σε 2 μεντεσέδες ούτως ώστε το κάλυμμα να ανοίγει με την μορφή "πόρτας" ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό. Το παράθυρο αφαιρείται σηκώνοντάς το προς τα πάνω, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρόκειται να στηθεί σύστημα. Το δεύτερο σημείο αφορά την λαβή η οποία ασφαλίζει το πλαϊνό παράθυρο στην θέση του.
Το πάτωμα του Carbide 600C διαθέτει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Την στήριξη του αναλαμβάνουν 4 ελαστικά ποδαράκια τα οποία προσδίδουν ένα έξτρα ύψος περί τα 3 εκατοστά στο σασί - με στόχο ο εξαερισμός του συστήματος να είναι απροβλημάτιστος. Εκεί συναντάμε και το δεύτερο (και τελευταίο) αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης το οποίο καλύπτει την θέση για 3x140mm ανεμιστήρων και ψυγείων που προβλέπεται για το σημείο αυτό.
Μεταβαίνοντας στην πίσω πλευρά, το layout έρχεται - αναμενόμενα - ανεστραμμένο σε σχέση με τα παραδοσιακά κουτιά. Έτσι, στην κορυφή συναντάμε την θέση για το ATX τροφοδοτικό. Ύστερα ακολουθούν τα 8 expansion slots, ενώ στην υπολειπόμενη επιφάνεια υπάρχει η θέση για το I/O shield της μητρικής καθώς και ο ανεμιστήρας εξαγωγής, ο οποίος είναι επίσης ένας AF140L των 1000 RPM.
Εκεί θα συναντήσουμε και την λαβή για την αφαίρεση του φίλτρου σκόνης, το οποίο τοποθετείται εξωτερικά όπως αναφέραμε και νωρίτερα.
Προχωράμε με την ανάλυση στο εσωτερικό του Carbide 600C.
Μετά την παρουσίαση των εξωτερικών χαρακτηριστικών, ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε τα πλαϊνά καλύμματα και να ρίξουμε μια ματιά στην εσωτερική διαρρύθμιση του Corsair Carbide 600C.
Η πρώτη επαφή μπορεί να μπερδέψει μερικούς σε μια πρώτη ματιά, όμως το layout συνεχίζει να είναι το γνωστό - μόνο που αυτήν την φορά τα πάντα είναι είναι ανάποδα. Έτσι, η περιοχή που τοποθετείται ο επεξεργαστής βρίσκεται κοντά στο πάτωμα, με τις κάρτες επέκτασης να τοποθετούνται σχετικά κοντά στην οροφή.
Το εσωτερικό του Corsair Carbide 600C χωρίζεται σε 2 "διαμερίσματα", με το πάνω τμήμα να αφορά τον χώρο τοποθέτησης του τροφοδοτικού και το κάτω τμήμα τον χώρο του υπόλοιπου hardware. Το στοιχείο που απουσιάζει πλήρως από αυτήν την όψη του Carbide 600C είναι και τα σημεία τοποθέτησης των αποθηκευτικών μέσων - που όπως θα δούμε έχουν σχεδιαστεί να τοποθετηθούν στην πίσω πλευρά του κουτιού. Το πάνω διαμέρισμα καλύπτεται από ένα μεγάλο μαύρο ματ πλαστικό κάλυμμα το οποίο επί της ουσίας αποτρέπει την θέα προς το τροφοδοτικό και τα καλώδια του.
Ξεκινώντας την περιήγησή μας από την κορυφή, το μόνο που ξεχωρίζει είναι τα 2 drive sleds για την τοποθέτηση των 3.5" σκληρών δίσκων. Επιπλέον, το άνοιγμα στην περιοχή τοποθέτησης του τροφοδοτικού λειτουργεί ώστε ο ανεμιστήρας του να λειτουργεί ενεργητικά στον εξαερισμό του συστήματος.
Στο μέσο του Carbide 600C συναντάμε το motherboard tray, το οποίο δέχεται μητρικές μεγέθους έως και standard ATX. Το tray διαθέτει προεγκατεστημένους όλους τους απαραίτητους αποστάτες για την μητρική, ενώ ξεχωρίζει και το αρκετά μεγάλο άνοιγμα για την εύκολη τοποθέτηση backplate για το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή. Επιπλέον, ξεχωρίζουν οι διαθέσιμες τρύπες για cable management, όπου θα συναντήσουμε 6 συνολικά: 3 στο κάθετο τμήμα καθώς και μια στην "βόρεια¨πλευρά που αφορά τα καλώδια του front panel, τρύπες οι οποίες διαθέτουν ελαστικές ροδέλες. Επιπλέον συναντάμε και άλλα δυο ανοίγματα κοντά στο πάτωμα του κουτιού, όπου απευθύνονται στην τροφοδοσία του επεξεργαστή και στις καλωδιώσεις των ανεμιστήρων, με τις δυο αυτές τρύπες να μην διαθέτουν ελαστικές ροδέλες. Κλείνοντας με αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί πως ο μέγιστος χώρος που διατίθεται για τις κάρτες γραφικών ανέρχεται στα 37 εκατοστά - υπέρ αρκετός για οποιαδήποτε κάρτα γραφικών κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή στην αγορά.
Φτάνοντας στο πάτωμα, στο σημείο προβλέπεται η εγκατάσταση τριών 120 και 140mm ανεμιστήρων - ή κοινώς, το Carbide 600C έχει την δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι και 380mm ψυγείου. Η απόσταση από την μητρική ανέρχεται περί τα 6 εκατοστά, και συνεπώς προδιαθέτει για αρκετή ελευθερία επιλογών. Ταυτόχρονα, λόγω του αυξημένου πάχους του κουτιού, η απόσταση του motherboard tray μέχρι το σημείο σύσφιξης των ανεμιστήρων/ψυγείων φτάνει τα 4,5 εκατοστά, πράγμα που σημαίνει ότι το Carbide 600C παρέχει 8 ολόκληρα εκατοστά μέχρι το σύστημα ψύξης να φτάσει το σημείο των μνημών. Αναφορικά με την συμβατότητα για τις αερόψυκτρες, το μέγιστο μέγεθος μιας τέτοιας ψύκτρας που χωράει στο Carbide 600C ανέρχεται στα 200mm.
Η πίσω πλευρά του Carbide 600C δεν είναι αδιάφορη, καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα σημεία τα οποία έχουν "απομακρυνθεί" από την μπροστινή του όψη.
Στην κορυφή συναντάμε το σημείο τοποθέτησης του τροφοδοτικού, με τον χώρο να είναι ικανοποιητικό για όλα τα μεγέθη. Επιπλέον, συναντάμε και το 5.25" drive bay για οπτικά μέσα, με το σύστημα συγκράτησης να είναι το γνωστό πλέον "slide and lock".
Ακριβώς από κάτω βρίσκονται τοποθετημένα τα 2 3.5" drive sleds, τα οποία τοποθετούνται κάθετα σε σχέση με το επίπεδο του motherboard tray. Οι δίσκοι τοποθετούνται στα sleds χωρίς την ανάγκη σύσφιξης με βίδες.
Ολοκληρώνοντας, στην πλάτη του tray συναντάμε 3 drive sleds για 2.5" SSDs και HDDs, τα οποία έχουν κάθετη τοποθέτηση ώστε να εξοικονομήσουν χώρο. Και σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία τοποθέτησης είναι tool-less και ακολουθείται η λογική slide and lock.
Ο χώρος που διαθέτει το tray με το side panel ανέρχεται στα 2 εκατοστά, ικανοποιητικός ώστε να χωρέσουν όλα τα καλώδια με σχετική άνεση στην πλάτη της μητρικής, ενώ όσον αφορά το cable management το Carbide 600C διαθέτει 6 σημεία για την τοποθέτηση δεματικών καλωδίων.
Αρκετά με την παρουσίαση, προχωράμε με τις εμπειρίες μας από την εγκατάσταση συστήματος!
Μετά την ενδελεχή ανάλυση όλων των χαρακτηριστικών του Carbide 600C, ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης συστήματος στο κουτί αυτό. Συγκεντρώσαμε μερικά parts που βρίσκονται στο HwBox lab και προετοιμαστήκαμε για την τελική τοποθέτηση.
Το hardware που συγκεντρώθηκε είναι το εξής:
Building Experience
Στην αρχική μας προετοιμασία μαζέψαμε όλες τις απαραίτητες βίδες καθώς και τα κατσαβίδια που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός πως πέρα από το βίδωμα της μητρικής στο σασί καθώς και την τοποθέτηση του ψυγείου της υδρόψυξης, δεν απαιτήθηκε περισσότερη χρήση κατσαβιδιού - με μοναδική εξαίρεση την χαλάρωση των χειρόβιδων που καλύπτουν τα expansion slots καθώς ήταν αρκετά σφιχτά τοποθετημένες από το εργοστάσιο.
Στο "χτίσιμο" του συστήματος επιλέξαμε ένα αρκετά high-end σύστημα, το οποίο διαθέτει δυο MSI GTX 970 Gaming 4G κάρτες σε διάταξη SLI, ούτως ώστε να δοκιμάσουμε πως ανταποκρίνεται το Inverted ATX σε ένα ιδιαίτερα υψηλό θερμικό φορτίο. Επιπλέον, η ελευθερία στον χώρο του πατώματος μας προέτρεψε στην χρήση υδρόψυξης με διπλό ψυγείο - υπενθυμίζοντας πως η μέγιστη δυνατότητα ανέρχεται σε 3x140mm ανεμιστήρες στο πάτωμα του κουτιού,
Η διαδικασία εγκατάστασης ήταν αρκετά εύκολη, καθώς δεν απαιτήθηκε εκτενής χρήση εργαλείων, με τα υποσυστήματα να τοποθετούνται στις προβλεπόμενες θέσεις με άνεση. Δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά την τοποθέτηση του μηχανικού δίσκου και του SSD, όπου και τα δύο εξαρτήματα τοποθετήθηκαν στις προβλεπόμενες θέσεις στην πίσω πλευρά του motherboard tray. Επιπλέον, επιλέξαμε την χρήση του ενσωματωμένου fan controller για την διαχείριση των 2 ανεμιστήρων εισαγωγής καθώς και του ανεμιστήρα εξαγωγής, ώστε να πειραματιστούμε για την χρησιμότητα του στο stress testing.
Η δρομολόγηση των καλωδίων έγινε εξ' ολοκλήρου και χωρίς εξαιρέσεις από την "πλάτη" του motherboard tray. Ο χώρος αποθήκευσης των καλωδίων στο ανώτερο διαμέρισμα είναι ικανοποιητικός, ενώ με τον ανεμιστήρα τοποθετημένο προς τα κάτω τα καλώδια του τροφοδοτικού βρίσκονται από την μεριά της πλάτης της μητρικής. Αυτό κάνει εύκολο την ταξινόμηση και την κατανομή τους.
Τα βύσματα του 24 pin καθώς και των PCI-e για τις κάρτες γραφικών μας δρομολογήθηκαν μέσω των rubber grommets που βρίσκονται στο motherboard tray. Τα ανοίγματα είναι αρκετά μεγάλα και ως εκ τούτου τα πολλαπλά βύσματα περνάνε με άνεση από τα ανοίγματα. Η ποιότητα των rubber grommets είναι ικανοποιητική, όμως δεν είναι κολλημένα στο σασί με αποτέλεσμα αν περαστεί κάτι λανθασμένα, η ροδέλα βγαίνει από την θέση της - συνεπώς θα χρειαστεί προσοχή κατά την χρήση τους.
Επιλέξαμε να μην δώσουμε ιδιαίτερη βάση στο συμμάζεμα των καλωδίων, αν και χωρίς την οργάνωση το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Το side panel έκλεισε με αρκετή άνεση παρά την ύπαρξη πληθώρας καλωδίων αλλά και του SSD που βρέθηκε τοποθετημένος στο προβλεπόμενο σημείο. Η πίσω πλευρά έχει μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα, κάτι που ανταποκρίνεται και στην μπροστινή όψη με τα περισσότερα καλώδια να παραμένουν κρυμμένα, εμφανίζοντας ένα πολύ όμορφο και συμμαζεμένο αποτέλεσμα.
Performance
Τελειώνοντας με το στήσιμο, θέσαμε το σύστημα που χτίσαμε στο Carbide 600C σε λειτουργία. Για το Stressing επιλέξαμε το Power Supply test του OCCT το οποίο στρεσσάρει ταυτόχρονα και τον επεξεργαστή καθώς και τις κάρτες γραφικών.
Τα ευρήματα μας ήταν αρκετά μέτρια ως προς την απόδοση του airflow σχετικά με την ψύξη του συστήματος. Όσον αφορά τον επεξεργαστή οι θερμοκρασίες κινήθηκαν σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα, καθώς το airflow δεν υστερεί την απόδοση της ψύξης του ψυγείου. Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται στην ψύξη των καρτών γραφικών. Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα του τεστ, η πρώτη κάρτα - η οποία στερείται μερικού αέρα λόγω της δεύτερης - έφτασε στους 80 βαθμούς Κελσίου με 82% περιστροφή των ανεμιστήρων, την ίδια ώρα που η δεύτερη κάρτα κινήθηκε σε πιο λογικά πλαίσια στους 69 βαθμούς Κελσίου με 58% περιστροφή ανεμιστήρων.
Μελετώντας το θέμα περισσότερο, παρατηρήσαμε πως ενεργοποιούνταν το PerfCap προφίλ από το BIOS των καρτών, ρίχνοντας την κατανάλωσή τους μέχρι και το 80% του TDP τους - κάτι που φυσικά έχει επιπτώσεις στην απόδοση τους καθώς οι boost clock χρονισμοί τους μειώνονται από τα 1310 MHz στα περίπου 1240 - με την συνολική κατανάλωση του συστήματος να ανέρχεται στα 460 Watts. Απενεργοποιώντας πλήρως όλους τους ανεμιστήρες το TDP των καρτών έφτασε μέχρι και το 70%, που σημαίνει ακόμα περισσότερο μειωμένες επιδόσεις, με την κατανάλωση του συστήματος να πέφτει στα 405 Watts - κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι ανεμιστήρες στην ταχύτητα "1" έχουν την δυνατότητα να διώξουν 50W θερμότητας περισσότερο. Θέτοντας τους ανεμιστήρες στην τρίτη κλίμακα είχαμε μια αύξηση της απόδοσης από το 80 στο 84% του TDP, με την κατανάλωση να φτάνει στα 475W, δίνοντας έτσι ελάχιστα καλύτερα αποτελέσματα στην θερμική συμπεριφορά.
Τι έλυσε το πρόβλημα; Το άνοιγμα του side panel! Αρκετά κουτιά της αγοράς διαφημίζουν πως το άνοιγμα του πλαϊνού όχι μόνο δεν βελτιώνει την κατάσταση, αντιθέτως ενδέχεται να καταστρέψει το airflow - not the case όμως στο 600C. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, οι επιδόσεις άρχισαν να επιστρέφουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με το TDP των καρτών να "σκαρφαλώνει" στην περιοχή του 95% του TDP και τα boost clocks να βρίσκονται στα απολύτως ρεαλιστικά 1316MHz, σημεία που φάνηκαν από την συνολική κατανάλωση του συστήματος που έφτασε στα 520W. Η κάρτα συνέχιζε να "χτυπά" τα thermal targets με την θερμοκρασία να βρίσκεται στους 80 βαθμούς, όμως αυτήν την φορά βρισκόταν σε μεγαλύτερο power state που της επέτρεπε και μεγαλύτερα boost clocks.
Συμπερασματικά, το Airflow του Carbide 600C δεν λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά για ένα τέτοιο configuration, ενώ το ίδιο μπορεί να διατυπωθεί και για τους προεγκατεστημένους ανεμιστήρες οι οποίοι, πέρα του γεγονότος πως φάνηκαν μερικώς μη ζυγισμένοι σωστά, στο μέγιστο της περιστροφής τους δεν φάνηκε να προσδίδουν τίποτα περισσότερο παρά θόρυβο. Ίσως τα επίπεδα να ήταν πιο φυσιολογικά με την χρήση της μιας κάρτας, θα πρέπει όμως να δώσουμε την προσοχή μας καθώς η θερμική απόδοση του Carbide 600C έχει συγκεκριμένα όρια - τα οποία μπορούν να γίνουν περισσότερο ανησυχητικά το καλοκαίρι.
Τέλος, για το σύντομο χρονικό διάστημα της χρήσης τους, τα dust filters λειτούργησαν αρκετά καλά. ΤοCarbide 600C έχει ένα αρκετά μεγάλο πλέγμα εισαγωγής, κάτι που σημαίνει ότι εκεί θα συγκεντρωθεί και το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης, ένα σημείο που για να καθαριστεί σωστά αρκεί η εξαγωγή του front panel όπου θα μπορέσετε να το καθαρίσετε και εσωτερικά. Από την άλλη, μας φάνηκε περιττή η παρουσία dust filter στο πάτωμα του κουτιού, μιας και οι ανεμιστήρες της υδρόψυξης οδηγούν αέρα εκτός του κουτιού - κάτι που σημαίνει πως η παρουσία dust filter "μπουκώνει" την έξοδο.
Έχοντας αποκομίσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία από το Corsair Carbide 600C, τόσο από πλευράς χαρακτηριστικών όσο και από το χτίσιμο ενός high-end συστήματος, ήρθε η ώρα να γράψουμε τις τελικές γραμμές για το παρόν review.
Η παρουσία του Carbide 600C είναι πέρα για πέρα επιβλητική. Το φαρδύ προφίλ του σε συνδυασμό με το μεγάλο ακρυλικό παράθυρο στάθηκαν αρκετά για να αποσπάσουν όλα τα βλέμματα στο εργαστήριο του Hwbox - και η αλήθεια είναι πως χωρίς ιδιαίτερο κόπο καταφέραμε να φτιάξουμε ένα αρκετά όμορφο σύστημα που ξεχωρίζει. Οι χώροι που παρέχει είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικοί όσον αφορά την υποστήριξη hardware αλλά και υδρόψυξης, με τις δυνατότητες για cable management να είναι εξαιρετικές, εφόσον καταφέραμε να αποκρύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των καλωδίων με ιδιαίτερη άνεση. Η Corsair ξέρει να σχεδιάζει όμορφα και πρακτικά cases, και αυτό φαίνεται σε μεγάλο βαθμό στο Carbide 600C.
To Carbide 600C δεν είναι όμως ένας καλός performer, καθώς το σύστημα με τις δυο κάρτες γραφικών ανέδειξε την αδυναμία που παρουσιάζει ο inverted ATX σχεδιασμός στην απαγωγή της θερμότητας των δυο καρτών. Ίσως με μια κάρτα η κατάσταση να είναι μια χαρά, όμως στις δυο κάρτες συναντήσαμε πρόβλημα στην απαγωγή θερμότητας - πρόβλημα το οποίο λύθηκε μόνο από το άνοιγμα του side panel. Αυτό συνδυάζεται και με τους πολύ τυπικής απόδοσης 14άρηδες ανεμιστήρες, οι οποίοι δεν εξέπληξαν με την ποιότητα κατασκευής τους και στην πλήρη τους περιστροφή δεν προσέφεραν τίποτα περισσότερο από θόρυβο. Για το τέλος, ένα τρίτο κομμάτι που μας απασχόλησε ήταν η παροχή μόλις 2 θέσεων για 3.5" δίσκους, κάτι το οποίο αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα επιλογής για έναν χρήστη ο οποίος βασίζεται στα μαγνητικά μέσα για την αποθήκευση των δεδομένων του.
Παρ' όλα αυτά, ο μοναδικός inverted ATX σχεδιασμός είναι όμορφος αισθητικά, αλλά και σπάνιος στην αγορά καθώς τα κουτιά που προσφέρουν έναν τέτοιο σχεδιασμό απαριθμούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το Carbide 600C έρχεται στην Ελληνική αγορά σε τιμή που αγγίζει τα 170?, και είναι μια από τις ιδιαίτερες επιλογές στην high-end κατηγορία.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]