NZXT H700i Case Review

NZXT H700i Case Review

Σελίδα 1 από 3

Μια πιο κοντινή ματιά στο νέο H700i της NZXT αποκλειστικά από το HwBox!

 

 

 

 intro

 

 

 

louk introduction

 

 

 

 

 

 

 

 

 

617

 

Κάμποσα χρόνια έχουν περάσει από τη πρώτη εμφάνιση της NZXT στον χώρο και η εταιρία έχει ήδη χτίσει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών, που κατά μέσο όρο απαρτίζεται από gamers. Η εταιρία εφαρμόζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα trends της εποχής στα προϊόντα της με έμφαση πάντα στο feedback της κοινότητας, κάτι που φαίνεται από τις δημιουργίες της. Έτσι, τα τελευταία χρόνια η έξαρση του RGB δε πέρασε απαρατήρητη από τους σχεδιαστές της NZXT που άρχισαν να παρουσιάζουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων με πλούσιο φωτισμό ταιριάζοντας γάντι στην εποχή.

 

 

 

617

 

 

Το μεγάλο στοίχημα της NZXT παρά τον υπερπλήρη στόλο προϊόντων της είναι τα cases. Εκεί δίνει και το μεγαλύτερο βάρος της τα τελευταία χρόνια με στόχο τις άλλες αξιοσημείωτες εταιρίες του χώρου. Οι πωλήσεις της μαρτυρούν πως η NZXT έχει σχετικά μικρό κοινό, αλλά τα δυνατά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κρατούν στην επικαιρότητα, κάτι που έγινε και αρκετά πρόσφατα με τη κυκλοφορία της νέας high end σειράς κουτιών "H".

 

 

617

 

 

Τα κουτιά της σειράς H αποτελούν εξέλιξη των s340 και H440 αυξάνοντας τον πήχη ενσωματώνοντας δυο εξίσου γνωστά προϊόντα της σε ένα πακέτο. Τα HUE+ και GRID+ βρίσκονται στο εσωτερικό του H700i που θα δούμε εδώ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα τρία premium cases που μας προσφέρει η NZXT. Το H700i διαφέρει σε σχέση με τα H400i & H200i στα υποστηριζόμενα μεγέθη μητρικών και κατ' επέκταση στις διαθέσιμες υδροψύξεις που μπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης. Το H700i είναι το κουτί που προσφέρει όλα τα κομφόρ μαζί και το smart device, το combo των δυο παραπάνω αξεσουάρ που έχει στο κατάστημά της η NZXT. Το GRID+ είναι υπεύθυνο για την ταχύτητα των ανεμιστήρων, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας Adaptive Noise Reduction, το module ρυθμίζει αυτόματα τις στροφές των ανεμιστήρων ανάλογα με τη χρήση του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών. Αυτό πραγματοποιείται με τη βοήθεια του προγράμματος CAM καθώς και με τις cloud based υπηρεσίες της. Στο CAM πρόγραμμα που μπορούμε να κατεβάσουμε από το site της εταιρίας βρίσκουμε και ένα εκτενές calibration για τη σωστή, αρχική ρύθμιση. Αρχικά η λειτουργία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και χρειάστηκαν μερικά λεπτά μέχρι να συνεχίσουμε στο επόμενο βήμα του οδηγού για να τον ολοκληρώσουμε και να αφήσουμε το software να κάνει τη δουλειά του. Μετά το πέρας της οποίας το σύστημα, έχοντας συλλέξει στοιχεία από το κουτί όπως τον θόρυβο που επικρατεί στο εσωτερικό σε idle και σε load και έτσι μπορεί να ρυθμίσει αυτόματα τις στροφές των προεγκατεστημένων ανεμιστήρων. Στο CAM παρουσιάζονται και γραφήματα θορύβου, CPU και GPU load αλλά για να χρησιμοποιήσουμε την εν λόγω λειτουργία το πρόγραμμα μας ζητά εγγραφή στην NZXT, κυρίως για να αποθηκεύσει το ιστορικό του υπολογιστή μας στο cloud.

 

 

 

617Οι βίδες στα παρελκόμενα είναι χωρισμένες στα δικά τους σακουλάκια και στη μια βρίσκουμε και τη μια επιπλέον RGB LED ταινία.

 

 

Η NZXT ισχυρίζεται πως το σύστημα αυτό αξιοποιεί machine learnimg δυνατότητες για να ρυθμίσει τους ανεμιστήρες αυτόματα και μα βελτιώσει το fan curve χωρίς τη συμβολή μας, και δεν έγινε απρόσκοπτα. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για παραμετροποίηση του fan curve από τον χρήστη, μιας και το "ιστορικό" που κρατάει το CAM ενδέχεται να αλλάξει κατά βούληση τος αλλαγές μας στο μέλλον. Μικρο το κακό βέβαια, αφού όποιος θέλει μπορεί να συνδέσει τους ανεμιστήρες κατευθείαν στη μητρική του και να τους ελέγξει από το το εκάστοτε software της, γλιτώνοντας αρκετό χρόνο από τους... πονοκεφάλους του CAM. 

 

 

 

 

NZXT H700i

Form Factor Mid Tower
Motherboard type E-ATX, ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Drive bays

3.5/2.5 inches: 7

5.25 inches: -

2.5 inches: 2

Front I/O

2x USB 3.0

2x USB 2.0

1x audio in / out

Expansion Slots

 

7 PCI Slots

+2 ακόμα με τη προσθήκη riser για τη κάρτα γραφικών.

Fan Support
 
Front:
3×120mm ή 3×140mm ή 2x 200mm (προεγκατεστημένοι, RGB)
Rear:
1x 120/140mm (προεγκατεστημένος 140mm)
Top:
3x 120/140mm ή 2x 200mm
Bottom:
-
Radiator Support

Front:
3×120mm or 1×140mm

Rear:
1x 120/140mm (προεγκατεστημένος 140mm)

 

Top: 3x 120/140mm

Bottom: -

Compatibility

 

CPU cooler height up to 185mm

VGA length up to 413mm

 

Dimensions

   

W: 230mm H: 494mm D: 494mm

 

Weight

11.3 kg 

 Συνέχεια με την εξωτερική εμφάνιση του κουτιού. Το NZXT H700i είναι ένα midi κουτί με 7 PCI slots. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε έναν προεγκατεστημένο 140mm ανεμιστήρα της εταιρίας με δυνατότητα τοποθέτησής του σε διαφορετικά ύψη.

 

 

 

621

 

Το πλαϊνό tempered glass στηρίζεται στο βασικό frame του κουτιού με τέσσερις χειρόβιδες που είναι αρκετά εύκολες στην χρήση. Το τζάμι αφαιρείται από πάνω προς τα κάτω και οι χειρόβιδες έχουν μαλακό λάστιχο από τη μέσα πλευρά για να μη πληγώσουν το γυαλί.

 

 

621

 

 

Η άλλη πλευρά του H700i έχει ένα μασίφ πλαϊνό που φαίνεται σαν να "αγκαλιάζει" το frame του κουτιού ενώ για το άνοιγμά του υπάρχει ένα βολικό κουμπί στο πίσω μέρος με το οποίο απλά πετάγεται προς το χέρι μας. Προσοχή βέβαια, γιατί ένα ασφυχτικά γεμάτο πλαϊνό με καλώδια μπορεί να εκτινάξει κάπως περίεργα το πλαϊνό και έτσι καλό είναι να βάλουμε το χέρι μας για να μη χτυπήσει τίποτα. 

 

621

 

 

 

 

 

 

Internal
Σελίδα

rgb, build, review, nzxt, chassis, case, παρουσίαση, δοκιμή, h700i, kraken x52

FeelsBadMan

Members
2017-12-07T17:17:25Z

Πολύ όμορφο σαν κουτί , αλλά φαίνεται ότι το εσωτερικό του δεν είναι ακόμα τέλειο .Το cable management όμως στο πίσω μέρος είναι φοβερό !

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

stavros

Members
2017-12-07T20:42:40Z

Δεν το διαβάζω καν, είχα personal review :P

 

Πραγματικό όμορφο και άνετο κουτί, αλλά τσίγκινο :hehe:. Στις 666 στροφές (idle) δεν ακουγόταν καθόλου.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...