BeQuiet Pure Base 500DX Case Review & Build

Σελίδα 1 από 5

Μια ματιά στο Pure Base 500DX μαζί με την αερόψυκτρα Pure Rock 2 και το 80 PLUS Platinum τροφοδοτικό Straight Power 11 των 850W.

 

 

2intro

 

 

 

1a introduction

 

Πως ονομάζεται μια εταιρία που παρά τη μικρή οικογένεια cases, είναι γνωστή για την ποιότητα κατασκευής και τις παρεχόμενες ευκολίες που δίνει απλόχερα στους αγοραστές της; Αν και οι περισσότεροι θα απαντήσατε τη δική σας αγαπημένη εταιρία, είναι αρκετά γνωστό ότι η BeQuiet δε είναι ξένη στο enthusiast κοινό. Πέρασε καιρός από τότε που είδαμε κάποιο mainstream κουτί της BeQuiet στην αγορά, όμως το 500DX που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες ήταν μια θετική και αναμενόμενη απόπειρα της εταιρίας για αυτούς που δε θέλουν να σπάσουν τον κουμπαρά τους για την αγορά case. Το 500DX ακολούθησε τα χνάρια που άφησε το Pure Base 600 το 2017 και το είδαμε για πρώτη φορά ‘ντυμένο’ με ένα custom κύκλωμα υδρόψυξης και high end hardware στην τότε Computex. Βλέποντας τα τις εξελίξεις των τότε κουτιών, το 500DX φέρνει στο προσκήνιο μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες όπως ένα κάλυμμα για το τροφοδοτικό, μαζί με LED φωτισμό και σοβαρές θέσεις για cable management, ενώ κρατάει και το δυνατό χαρτί που ξεχωρίζει τα κουτιά της εταιρίας, τις άφθονες θέσεις για μέσα αποθήκευσης 2.5" και 3.5". Το Pure Base 500DX κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, λευκή και μαύρη με ARGB φωτισμό και στις δύο, φωτισμός που θα αναδείξει το hardware μας στο εσωτερικό, ενώ η διάτρητη πρόσοψη, δεν στερεί το άφθονο airflow διατηρώντας ταυτόχρονα ένα σοβαρό look.

Με αυτά κατά, το κουτί ανήκει στη μικρότερη (από πλευράς μεγέθους) σειρά Pure Base που ακολουθεί τις Silent και Dark που έχουν πιο ευμεγέθη μοντέλα για πιο απαιτητικούς χρήστες. Το Pure Base 500DX είναι ένα mid tower με μια γνώριμη διάτρητη πρόσοψη, μια αξιοσημείωτη διαφορά από το πιο απλό Pure Base 500 που κοστίζει σαφώς λιγότερο λόγω αυτού. Το 500DX προσφέρει φαινομενικά το καλύτερο δυνατό airflow χωρίς να σημαίνει όμως ότι οι μικρές του διαστάσεις δε το κάνουν ιδανικό για χρήση με ένα ολοκληρωμένο και απαιτητικό gaming σύστημα.

 

 

 

BEQUIET3

 

Αφαιρώντας το από τη καλά πακεταρισμένη συσκευασία του μένουμε με το λευκό 500DX μας επάνω στον πάγκο, οπότε και ξεκινάμε την αξιολόγηση. Κατασκευαστικά έχουμε να κάνουμε με έναν ατσάλινο σκελετό που συμπληρώνεται από αλουμινένια τμήματα και πλαστικό, όπως στην πρόσοψη που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από πλαστικό, ενώ σε αυτή στεγάζεται και το προηγμένο κατά τα φαινόμενα LED strip. Το κουτί διαθέτει ακόμη ένα κρυμμένο στην οροφή, στη μεριά του tempered glass πλαϊνού παραθύρου που συνεισφέρει με τον φωτισμού του εκεί σημείου, γεμίζοντας με φως το σύστημα, ένα εξαιρετικό feature για το 2020, and beyond.

Το πλαϊνό παράθυρο είναι γυάλινο (tempered glass) με ένα λευκό περίγραμμα επάνω του, όμως ορισμένες αμυχές στις άκρες του μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ίσως συναντήσουμε αντίστοιχα προβλήματα και στα κομμάτια παραγωγής. Σε αυτή τη φάση παρατηρούμε ότι το 500DX δεν είναι σαν τα υπόλοιπα κουτιά της αγοράς. Με πιο πλατύ προφίλ, το κουτί μπορεί να στεγάσει αρκετά ψηλές ψύκτρες επεξεργαστή ύψους 190mm κάνοντάς το έτσι φιλικό προς τους λάτρεις των μεγάλων αεροψύξεων και ταυτόχρονα, των ισχυρών συστημάτων. Η εκτεταμένη χρήση μετάλλου στο εσωτερικό είναι ένα από τα θετικά, ενώ το τελείως λευκό εσωτερικό είναι ένα στοιχείο που σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και σε άλλα κουτιά που θέλουν να έχουν στην ονομασία τους τη λέξη ‘White’.

 

BEQUIET3

 

BEQUIET3

 

Το front panel βρίσκεται στο επάνω τμήμα του κουτιού, μια σωστή επιλογή αφού λόγω του χαμηλού ύψους του, η μπροστινή πλευρά θα ήταν δυσπρόσιτη. Εκεί συναντάμε δύο audio jacks, μια USB 3.0 καθώς και μια USB Type-C που τρέχει χάρις στο πρότυπο των 5Gbps (USB 3.0). Η μια USB 3.0 Type-A είναι σημαντικά ΄λίγη’ και θα θέλαμε να δούμε τουλάχιστον δύο όπως έχουν αρκετοί ανταγωνιστές του στην κατηγορία των 90 περίπου Ευρώ. Επιπλέον θα βρούμε και το πλήκτρο του ARGB controller για το ενσωματωμένο LED strip στην πρόσοψη με ένα 3 pin passthrough για σύνδεση στη μητρική και το συγχρονισμό με αυτήν. Ο controller προσφέρει από μόνος του 4 εφέ με δυνατότητα απεικόνισης ενός χρώματος ή όλων μαζί για ένα όσο το δυνατόν πιο μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

 

BEQUIET3

 

Εκεί που το κουτί μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις είναι στην ποιότητα των αφαιρούμενων φίλτρων σκόνης που υπάρχουν. Το επάνω φίλτρο συγκρατείται με μαγνήτες και έχει λευκό χρώμα με στιβαρή περίμετρο, ενώ το μπροστινό μαζί με το κάτω θα χρειαστούν ελαφρώς περισσότερο… κόπο για να βγουν, όμως και πάλι η σχεδίαση και η τοποθέτησή τους επάνω στο σασί είναι τουλάχιστον αρκετά καλά μελετημένη.

 

BEQUIET3

 

BEQUIET3

 

dustfiltertop

 

 

BEQUIET3

 

 

BEQUIET3

 

 

 

 

 

BeQuiet Pure Base 500DX Interior
Σελίδα

build, chassis, δοκιμή, white, Bequiet pure base 500dx, case review, gaming build

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...