Deepcool CL500 Case Review & Build

Σελίδα 1 από 3

 Το UltraWide Gaming setup μας περιλαμβάνει εκτός του Gaming Monitor της GIGABYTE και το νέο κουτί της Deepcool, CL500.

 

 

2intro

 

 

 

1a introduction

 

Παρά το γεγονός ότι το όνομά του θυμίζει το γνωστό γερμανικό αυτοκίνητο, η αναζήτηση «CL500» χωρίς κάποια άλλη πληροφορία στο Google επιστρέφει τα σωστά αποτελέσματα. Μάλλον γιατί ήδη γνωρίζει πως, κατά κύριο λόγο, ο γράφων χρησιμοποιεί το Google για να βρει πληροφορίες, τιμές ή και άρθρα σχετικά με το PC hardware, όμως και πάλι ο τρόπος λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης δεν παύει να εκπλήσσει. Εδώ έχουμε να κάνουμε όμως με το νέο premium κουτί της Deepcool, το οποίο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές επιλογές και ανανεωμένη συνολική εμφάνιση από ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής να κυκλοφορεί από την εταιρία. Η σχεδίαση του συγκεκριμένου δείχνει να έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, με οξείες άκρες και λείες επιφάνειες στην πρόσοψη, όμως τα υπόλοιπα σημεία του έχουν αρκετά μινιμαλιστικό και σοβαρό χαρακτήρα. Τέσσερις είναι οι πτυχές που ολοκληρώνουν την πρόσοψη του κουτιού και ακολουθούνται από παρόμοιας λογικής γρίλιες προς το επάνω σημείο, όπου θα δούμε και το αυξημένο πλάτος του, κάτι αρκετά συνηθισμένο το τελευταίο διάστημα στα cases.

Το κουτί κυκλοφόρησε πριν από δύο μόλις μήνες και η εταιρία το τοποθετεί απέναντι στις προτάσεις των μεγάλων κατασκευαστών όπως της Cooler Master, της Corsair και της NZXΤ, από πλευράς features και τιμολόγησης.

 

 

 

Στο πλάι έχουμε ένα tempered glass παράθυρο και διαθέτει τον γνωστό μαγνητικό τρόπο συγκράτησης επάνω στο σασί, αλλά θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε να είστε προσεκτικοί μαζί του, μιας και ένα απότομο ταρακούνημα μπορεί να έχει άδοξο τέλος. Κάτι που δοκιμάσαμε για εσάς, με θετικά όμως αποτελέσματα.

 

CL500CASE1

 

CL500CASE2

 

Η πρόσοψη μαζί με τις γρίλιες στο κέντρο της που συνεχίζονται στο επάνω μέρος αποτελούν την κύρια ατραξιόν στο CL500 και ευθύνονται για το αυξημένο airflow για το οποίο γράφει αρκετά η Deepcool στο site της. Φυσικά θα πρέπει να διαπιστώσουμε τα λεγόμενά της με ένα test setup, σαν κι αυτό που θα δείτε στις επόμενες σελίδες, όμως εδώ αξίζει να πούμε πως οι γρίλιες είναι κατασκευασμένες από σκληρό πλαστικό και έτσι δεν είναι σε καμία περίπτωση wobbly - όπως ενδεχομένως φαντάζεστε. «Συν ότι μοιάζουν με άρπα», όπως ψιθύρισε ο Τάσος.

 

CL500CASE2

 

Σχεδιαστικά πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή πλεύσης για την κινέζικη εταιρία που δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα και σε σχέση με τα υπόλοιπα cases που έχουμε δει πριν από καιρό, το CL500 δείχνει να προορίζεται για χρήστες που ψάχνουν κάτι διαφορετικό και θέλουν στο εσωτερικό να συναρμολογήσουν έναν ισχυρό υπολογιστή. Σημειώνεται ότι αισθητικά η εταιρία έχει δανειστεί τις γραμμές αλλά και το υψηλό airflow των server συστημάτων και αυτό γίνεται ξεκάθαρο απλά κοιτάζοντας δύο, από τις σημαντικότερες πλευρές του. Το θέμα του airflow όμως είναι σημαντικό και τέτοια cases πραγματικά φαίνεται να λείπουν από την αγορά. Στη κλίμακα τιμών των 80€, υπάρχουν πολλές επιλογές χωρίς mesh, με φωτιζόμενους ανεμιστήρες και διάφανο front panel που χάνουν στο κομμάτι του εξαερισμού και το συγκεκριμένο χώνεται με άνεση στα προσιτά Thermaltake και κάποια της Kolink που ξεπηδούν στα καταστήματα. Όλα αυτά τα cases έχουν τα ίδια μειονεκτήματα, όπως επίσης και την μέτρια ποιότητα κατασκευής, που κρύβεται επάξια όταν το κουτί γεμίσει με hardware. Η πρόταση της Deepcool θα λέγαμε ότι πέφτει ανάμεσα αφού κάνει πρόοδο στο κομμάτι της ποιότητας κατασκευής και δείχνει να στοχεύει αποκλειστικά στο ιδανικό airflow.

Πριν προχωρήσουμε πάμε να δούμε πόσους ανταγωνιστές έχει το συγκεκριμένο case. Από τις γνωστές εταιρίες, έχουμε την Corsair με το 275R, τους περιορισμένους χώρους και την mesh πρόσοψη, το Cooler Master MasterBox TD500 που έχει τον ίδιο σκελετό με των MasterBox και υπάρχει για τουλάχιστον 4 χρόνια στην αγορά, με μικρές διαφοροποιήσεις ανά καιρούς και τη Thermaltake με το εισαγωγικό Level 20, το οποίο δε θυμίζει τα συνηθισμένα Thermaltake που φαντάζεται ένας enthusiast, όμως έχει προεγκατεστημένους ανεμιστήρες και τιμή που δε ξεπερνά τα 90€ σε αρκετές περιπτώσεις. Έπειτα όπως αναφέραμε λίγο νωρίτερα, έχουμε αρκετά κουτιά που ανταγωνίζονται αυτό της δοκιμής, με γενικά υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής αλλά πολύ ανταγωνιστικό παρουσιαστικό. Αφού είδαμε από τι αποτελείται αυτή η αγορά τιμών, ας συνεχίσουμε τη παρουσίαση.

 

CL500CASE2

CL500CASE2

 

Στο εξωτερικό, το επάνω μέρος έχει γρίλιες σαν και της πρόσοψης φροντίζοντας ώστε να υπάρχει άφθονη ροή αέρα στο εσωτερικό. Μιλώντας για ροή, η Deepcool ταιριάζει με το κουτί έναν τυπικό ανεμιστήρα 120mm στο πίσω μέρος, χαμηλής ποιότητας που προτείνεται να αλλάξουμε μόλις βρούμε την πρώτη ευκαιρία. Αφού είμαστε στο κομμάτι του airflow, μπορούμε να πούμε πως υπάρχει πληθώρα χώρου για εγκατάσταση ανεμιστήρων στο εσωτερικό του case. Στην πρόσοψη, υπάρχουν τρεις θέσεις για fans των 120mm ή δύο θέσεις για fans των 140mm, για την είσοδο δροσερού αέρα στο εσωτερικό. Στην exploded φωτογραφία που βλέπουμε ολοένα και πιο πολύ από τους κατασκευαστές κουτιών, φαίνονται οι λεπτομέρειες που απαρτίζουν το κουτί όπως επίσης και το σασί με τις θέσεις για τα ψυγεία υδρόψυξης και των ανεμιστήρων. Η Deepcool είναι γενναιόδωρη σε αυτό το κομμάτι, αφού πρωταρχικός στόχος της είναι το airflow.

 

CL500 17

CL500 17

Το επάνω κάλυμμα αφαιρείται σχετικά εύκολα αποκαλύπτοντας τον χώρο για την εγκατάσταση των ψυγείων υδρόψυξης και των ανεμιστήρων στην οροφή του case. Το επάνω μέρος παρέχει δύο θέσεις για ανεμιστήρες μεγέθους έως 120mm, οπότε και τα ψυγεία υδρόψυξης μπορούν να έχουν μέγεθος μέχρι 240mm χωρίς μάλιστα να επηρεάζουν την τοποθέτηση της μητρικής στο σύστημα. Ο χώρος σε αυτό το σημείο οριοθετείται από το ειδικό κάλυμμα και κάτω του αποκαλύπτονται οι προ-μελετημένες θέσεις των ανεμιστήρων, χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης δεξιά και αριστερά. Τα φίλτρα σκόνης είναι λίγα και αυτό που βρίσκεται στο κάτω μέρος του case καλύπτει το σημείο του τροφοδοτικού, ενώ η πρόσοψη και το επάνω σημείο έχουν επίσης τα δικά τους φίλτρα, που αφαιρούνται όμως δυσκολότερα.

Η ίδια αισθητική, όπως με τα υπόλοιπα κουτιά της εταιρίας παραμένει και σε αυτό το μοντέλο, με το εσωτερικό όπως και το πίσω μέρος να διατηρεί τον γνώριμο χαρακτήρα της Deepcool. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ούτε και καλό, μιας και η χαμηλότερη από τα συνήθη ποιότητα κατασκευής θα κάνει αισθητή την παρουσία της, μόλις δούμε το κουτί από κοντά. Οι μεγάλες ασημί γωνίες στην εξωτερική πλευρά είναι και αυτές κατασκευασμένες από πλαστικό, ρίχνοντας συνολικά την ποιότητα και ενδεχομένως αυτοί που θα ελκυστούν σε αυτό το κουτί, θα είναι κυρίως λόγω της μοναδικής και σοβαρής εμφάνισης που διαθέτει.

 

CL500CASE2

 

CL500 17

 

CL500 17

 

Το πίσω μέρος κλείνει με ένα επίσης μαγνητικό αλουμινένιο panel που μπαίνει στις ειδικά διαμορφωμένες εσοχές του κάτω μέρους του σασί, το οποίο τις περισσότερες φορές θα κλείσει σωστά, ενώ ακόμα και με τα πολλά καλώδια που καταλήξαμε στο τέλος του build μας έκλεισε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το χερούλι στο παράθυρο αναφέρει το open, όμως ένας αδαής θα δοκιμάσει να το πάει προς όλες τις κατευθύνσεις προτού καταλάβει πως λειτουργεί. Το μυστικό είναι να το τραβήξουμε προς το μέρος μας.

 

 

Deepcool CL500 Interior
Σελίδα

build, chassis, δοκιμή, fans, airflow , gaming build, deepcool cl500, deepcool build, water cooling support

tasos kats

Members
2020-10-16T11:25:36Z

πολύ ωραία η παρουσίαση 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...