Site Skin
 • Corsair K95 RGB Platinum Keyboard Review

  Corsair K95 RGB Platinum Keyboard Review

 • Deepcool Dukase Liquid Case Review

  Deepcool Dukase Liquid Case Review

 • MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G Review

  MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G Review

 • MSI Radeon RX 570 & RX 580 GAMING X Review

  MSI Radeon RX 570 & RX 580 GAMING X Review

 • GIGABYTE Aorus GTX 1080 Ti Review

  GIGABYTE Aorus GTX 1080 Ti Review

 • Η επερχόμενη Nest security camera θα καταγράφει 4K!

  Η επερχόμενη Nest security camera θα καταγράφει 4K!

 • Ένα vintage Bluetooth Ηχείο σε σχήμα βινυλίου

  Ένα vintage Bluetooth Ηχείο σε σχήμα βινυλίου

 • Google Daydream headset με Snapdragon 835

  Google Daydream headset με Snapdragon 835

 • Official GIGABYTE AM4 Overclocking Guide

  Official GIGABYTE AM4 Overclocking Guide

 • Guide: AMD Ryzen 7 Overclocking v1.1

  Guide: AMD Ryzen 7 Overclocking v1.1

 • Guide: ASUS Z170 Overclocking

  Guide: ASUS Z170 Overclocking

 • Guide: ASUS Z170 BIOS Walkthrough

  Guide: ASUS Z170 BIOS Walkthrough

 • Guide: ASRock Z170 Overclocking

  Guide: ASRock Z170 Overclocking

 • Featured Build: Project Dark Snow 2

  Featured Build: Project Dark Snow 2

 • Featured Build: Janve by Eaucooling

  Featured Build: Janve by Eaucooling

 • Featured Build: Pure Binomial Project

  Featured Build: Pure Binomial Project

 • Η Intel θα φέρει το Thunderbolt στα CPU της!

  Η Intel θα φέρει το Thunderbolt στα CPU της!

 • Άλλη μια πρωτιά για την HwBox O/C Team!

  Άλλη μια πρωτιά για την HwBox O/C Team!

 • Δείτε τη μικροσκοπική GTX 1080 Ti της Zotac!

  Δείτε τη μικροσκοπική GTX 1080 Ti της Zotac!

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΣτον χώρο των mainstream GPUs τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν δραματικά, και αρκετά σύντομα με τον ερχομό τόσο των Polaris από την AMD όσο και της 10ης γενιάς καρτών γραφικών εκ μέρους της nVidia. Έως τότε όμως, τα 28nm θα συνεχίσουν να υπάρχουν για λίγο καιρό στην αγορά, και δεν θα πρέπει να αμελούμε τις λύσεις που προσφέρονται στην entry level και mainstream κατηγορία, ειδικά αν οι λύσεις αυτές έχουν μια λογική ανταπόκριση στην τιμή την οποία προσφέρονται.

Μετά το πέρασμα της ASUS Radeon R7 370 Strix , η ίδια εταιρία θέλησε να δώσει και την αντίστοιχη εκδοχή, αυτή τη φορά από το "στρατόπεδο" της AMD, με την Radeon R7 370 Strix.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΗ συσκευασία της ASUS Radeon R7 370 Strix. τονίζει τα κύρια χαρακτηριστικά της κάρτας - που θα αναλύσουμε στην συνέχεια, ενώ πλην της κύριας μονάδας, τα συνοδευτικά της περιορίζονται στο quick installation guide καθώς και το DVD με τους drivers & utilities, μαζί με ένα συμπληρωματικό διακοσμητικό αυτοκόλλητο με το λογότυπο Strix, καθώς και ένα CrossFire bridge.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΟπότε, ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας υλοποίηση της ASUS.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerH Radeon R7 370 Strix δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια custom υλοποίηση της εταιρίας, με την κάρτα να χρησιμοποιεί τον Trinidad πυρήνα των 28nm. Εκεί που δίνει έμφαση η ASUS είναι στην αυξημένη ποιότητα κατασκευής, τους υψηλότερους χρονισμούς καθώς και ένα αποτελεσματικό σύστημα ψύξης το οποίο θα φροντίσει να κρατήσει την Radeon R7 370 Strix όσο πιο δροσερή και αθόρυβη γίνεται κατά το έντονο gaming.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΩς ένα Strix προϊόν, η κάρτα δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη αναφορά στην gaming σειρά της ASUS με την εμφάνιση της - με τα κόκκινα stickers τα οποία την διακοσμούν να κάνουν την κάρτα να έχει μια "επιθετική" εμφάνιση, όπως το βλέμμα της κουκουβάγιας.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΕπειδή όμως η εμφάνιση της δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, περνάμε στις λεπτομέρειες. Το μέγεθος της Radeon R7 370 Strix είναι αρκετά "compact", παρά τον custom χαρακτήρα της. Έτσι, αυτή η υλοποίηση της ASUS ανέρχεται στα 21.4 εκατοστά σε μήκος, 12.5 σε ύψος και 4.2 εκατοστά σε πλάτος, καταλαμβάνοντας έτσι 2 PCI slots, με τις απαιτούμενες τροφοδοσίες να είναι μόλις 1 x 6-pin PCI Express.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamer]ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΤο σύστημα ψύξης της κάρτας είναι και ένα από τα δυνατά της σημεία. Για αρχή, μιλάμε για ένα ανοιχτού τύπου σύστημα ψύξης, με το πλαστικό κάλυμμα να μην εφάπτεται με το PCB της κάρτας. Η πρώτη έμφαση δόθηκε στους 2 ανεμιστήρες, διαμέτρου 7,5 εκατοστών, οι οποίοι με τον dual-wing blade σχεδιασμό τους υπόσχονται υψηλή στατική πίεση - και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερη ψύξη - κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα τον παραγόμενο θόρυβο. Επιπλέον, όταν η κάρτα βρίσκεται σε χαμηλό φορτίο τότε οι ανεμιστήρες θα παραμείνουν απενεργοποιημένοι - διατηρώντας την πρακτικά αθόρυβη.

Η επαφή του συστήματος ψύξης επιτυγχάνεται μέσω των 2 heatpipes των 8mm τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με τον πυρήνα της κάρτας και διώχνουν την θερμότητα στα πτερύγια της μεγάλης ψύκτρας αλουμινίου, που ξεπερνά σε διαστάσεις το PCB της κάρτας.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΣτο 5 φάσεων σύστημα τροφοδοσίας της κάρτας, η ASUS επέλεξε τα Super Alloy Power II υλικά, με τους solid πυκνωτές και τα υψηλής ποιότητας chokes να εγγυώνται υψηλή αποτελεσματικότητα στην κατανάλωση ενέργειας, χαμηλά επίπεδα παραγωγής "coil whine" και buzzing κατά την λειτουργία της καθώς και χαμηλή παραγωγή θερμότητας.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamer

 

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΠέρα από τα υψηλής ποιότητας υλικά καθώς και τον Trinidad πυρήνα που δεσπόζει στο κέντρο, θα συναντήσουμε 8 memory ICs των 512MB έκαστο, δίνοντας ένα σύνολο στα 4096MB διαθέσιμης VRAM, ή αλλιώς 4GB . Ο κατασκευαστής αυτήν την φορά είναι η Hynnix ενώ το part number τους είναι το H5GC4H24AJR, ακολουθούν το GDDR5 πρότυπο και μπορούν να προσφέρουν bandwidth μέχρι τα 28GB/s μέσω του 256-bit wide bus, ενώ έχουν τάση λειτουργίας στο 1.5V. Τέλος, το rating τους είναι στα 7Gbps και σε αυτήν την υλοποίηση είναι χρονισμένα στα 1400 MHz (5600 MHz effective).

Όσον αφορά τις συχνότητες του πυρήνα, μέσω της συνοδευτικής gaming booster εφαρμογής έχετε την δυνατότητα για επιλογή 2 προφίλ χρονισμών, OC και Gaming, με τα ρολόγια να ανέρχονται στα εξής:

OC Mode: 1070 MHz
Gaming Mode: 1050 MHz

Τέλος, οι διαθέσιμες έξοδοι ανέρχονται στις 4, δίνοντας μας πλήρη δυνατότητα για Eyefinity. Οι παρεχόμενες θύρες είναι οι εξής:

2 x DVI, max 2560 x 1600 @60 Hz
1 x HDMI 1.4a max 3840x2160 @30 Hz
1 x DisplayPort 1.2, max 4096x2160 @60 Hz

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamer
Θα κλείσουμε την αρχική μας παρουσίαση με μια σύντομη ματιά στα specs της ASUS Strix GTX 950 που θα σας λύσει τυχόν απορίες. Συνεχίζουμε με την παρουσίαση του πυρήνα GM 200 και ύστερα θα καταπιαστούμε με τις επιδόσεις της!

Έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του 2012. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά θα τον συναντήσουμε και πάλι μπροστά μας. Μιλάμε για τον πυρήνα Pitcairn, που πλέον μετονομάζεται σε Trinidad και στην συγκεκριμένη περίπτωση της R7 370 τον συναντήσαμε στην HD 7850. Για αρχή, ας συγκρίνουμε τις διαφορές αυτών των 2 GPUs.
Όσον αφορά την R9 370, δεν αποτελεί παρά ένα rebranding της παλαιότερης 7850 με τον πυρήνα Pitcairn. Όπως είναι αναμενόμενο, και αυτή η σειρά κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής GCN (Graphics Core Next) που εισήχθη για πρώτη φορά στην σειρά HD 7000. Η αρχιτεκτονική αυτή σχεδιάστηκε με στόχο ακόμα περισσότερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες αρχιτεκτονικές VLIW4 και 5 καθώς δεν απαιτείται παραλληλισμός σε επίπεδο εντολών. Η L2 cache που προσφέρεται στον πυρήνα ανέρχεται στα 512KB. Εντός ενός GCN Compute Unit ενσωματώνονται 4 x 16 SIMD μονάδες, δίνοντάς μας ένα τελικό αποτέλεσμα των 64 stream processors ανά GCN compute unit. Η διαφορά ανάμεσα στις 300-series GPUs έγκειται πρωτίστως στον αριθμό των GCN μονάδων τους όπως επίσης και στους χρονισμούς των πυρήνων τους, δίνοντας στην AMD το πλεονέκτημα να μεταβάλλει όπως επιθυμεί το thermal threshold της κάθε κάρτας.

ASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerASUS Radeon R7 370 Strix Review: Targeting the budget gamerΤα texture units φτάνουν τα 64 και τα ROPs τα 32, ενώ όσον αφορά την απόδοση της κάρτας, έχουμε μέγιστα θεωρητικά των 2,00 TFLOPS double precision floating point, με το pixel fillrate να αγγίζει τα 31.2 GPixel/s και το texture fillrate τα 62.4 GTexel ανά δευτερόλεπτο, αριθμοί που για να επιτευχθούν ο πυρήνας χρονίζεται στα 975 MHz. Η κάρτα θα χρειαστεί για την τροφοδοσία της 2x 6pin PCI-e ενώ η κατανάλωσή της υπολογίζεται στα 180W.

Επιπλέον, ενσωματώνονται όλα τα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο υποσύστημα γραφικών. Όπως και στις Radeon HD 7x00 που παρουσιάστηκαν σχεδόν 3 χρόνια νωρίτερα, έτσι και εδώ χρησιμοποιείται ο νέος PCI Express 3.0 δίαυλος σε πλήρη λειτουργία 16 lanes. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε εάν δεν υποστηρίζεται από το σύστημα σας, καθώς σε αυτήν την περίπτωση η κάρτα θα λειτουργήσει πλήρως στην προηγούμενη έκδοση 2.0. Προς το παρόν δεν έχουμε αντιμετωπίσει φαινόμενα bottleneck από το PCI-E gen 2.0, οπότε μια τέτοια μετάβαση δεν θα έχει καμία επίπτωση στις επιδόσεις της κάρτας.

Επίσης, παρόλο που πλέον είναι γνωστό πως η μικρότερη λιθογραφική μέθοδος των 28nm έχει φέρει σημαντική πτώση στην κατανάλωση, η AMD εισήγαγε μια νέα τεχνολογία, το AMD ZeroCore Power, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η πτώση της κατανάλωσης της κάρτας σε κάτι λιγότερο από 3 watts όταν ανιχνευθεί πως δεν χρησιμοποιείται μετά από αρκετή ώρα.

Η σύνδεση πολλαπλών οθονών δεν αποτέλεσε ποτέ πονοκέφαλος για τους χρήστες Radeon HD GPUs, καθώς περιλαμβάνεται το Eyefinity στην αναβαθμισμένη του έκδοση 2.0, προσφέροντάς μας την δυνατότητα οδήγησης έως και 6 οθονών ταυτόχρονα. Τέλος, η home theater εμπειρία είναι πλέον στάνταρ στις σύγχρονες GPU, έτσι και εδώ περιλαμβάνονται τα εξής: τρίτης γενιάς UVD (Unified Video Decoder) με υποστήριξη MVC (Multi-view Video Coding) για ομαλή απεικόνιση Blu-Ray 3D με μειωμένο φόρτο στο CPU, καθώς και υποστήριξη Dolby TrueHD & DTS-HD Master Audio με το HDMI στην νεότερη εκδοχή του (HDMI 1.4a) και τον ήχο σε μεγάλα bit-rates για εντυπωσιακές 7.1 ακροάσεις.

Κλείνοντας, θα σημειώσουμε πως η R7 370 υποστηρίζει εγγενώς τα Direct X 12, Vulcan και Mantle APIs, όπως όλες οι 300-series GPUs, αλλά απουσιάζει η υποστήριξη για AMD Freesync καθώς και True Audio.

Για να σχολιασετε πατηστε εδω...

OC on first boot

 • Follow us on