• ASRock Z390 Phantom Gaming 9 Motherboard Review

  ASRock Z390 Phantom Gaming 9 Motherboard Review

 • Deepcool Ark 90 Case & ASRock Z390 Motherboards Review

  Deepcool Ark 90 Case & ASRock Z390 Motherboards Review

 • AMD Ryzen Threadripper 2 & Cooler Master Wraith Ripper & ML360 Review

  AMD Ryzen Threadripper 2 & Cooler Master Wraith Ripper & ML360 Review

 • Intel 9th Gen CPU & GIGABYTE Z390 AORUS Motherboards Review

  Intel 9th Gen CPU & GIGABYTE Z390 AORUS Motherboards Review

 • MSI RTX 2080 GAMING X TRIO Review

  MSI RTX 2080 GAMING X TRIO Review

 • Η πρώτη AMD Navi GPU φημολογείται για τον Ιούνιο

  Η πρώτη AMD Navi GPU φημολογείται για τον Ιούνιο

 • Φήμη: Η NVIDIA ετοιμάζει μια νέα midrange GPU

  Φήμη: Η NVIDIA ετοιμάζει μια νέα midrange GPU

 • Η NVIDIA RTX 2060 κυκλοφορεί, μαζί με FreeSync ready driver

  Η NVIDIA RTX 2060 κυκλοφορεί, μαζί με FreeSync ready driver

 • 128GB RAM σε επιλεγμένες Z390 μητρικές της ASUS

  128GB RAM σε επιλεγμένες Z390 μητρικές της ASUS

 • ASUS ROG Dominus Extreme: Μητρική για high end Intel συστήματα

  ASUS ROG Dominus Extreme: Μητρική για high end Intel συστήματα

 • Το Intel B365 chipset μπαίνει στη παραγωγή

  Το Intel B365 chipset μπαίνει στη παραγωγή

 • Υψηλά κέρδη φέρνουν τα 7nm στη TSMC

  Υψηλά κέρδη φέρνουν τα 7nm στη TSMC

 • Σε δημοπρασία ο ακυκλοφόρητος Intel Core i9 9990XE CPU

  Σε δημοπρασία ο ακυκλοφόρητος Intel Core i9 9990XE CPU

 • Η AMD ρίχνει φως στη τρίτη γενιά Ryzen 'Mattise' Desktop CPU

  Η AMD ρίχνει φως στη τρίτη γενιά Ryzen 'Mattise' Desktop CPU

 • Featured Build: Zotac CES 2019

  Featured Build: Zotac CES 2019

 • Featured Build: ASRock Phantom Gaming

  Featured Build: ASRock Phantom Gaming

 • Featured Build: OUTRAGEOUS RGB by GGF

  Featured Build: OUTRAGEOUS RGB by GGF

MSI RX 470 Gaming X 8G Review: Getting the most out of it

Περιεχόμενα Άρθρου


Θεωρώ δεδομένο πλέον πως η MSI αναγνωρίζει την Gaming X σειρά της ως αρκετά πετυχημένη. Μπορεί να μην αποτελεί την τελική επιλογή όλων των αγοραστών, σίγουρα όμως πριν κατασταλάξει κανείς στην αγορά του, το browser history του θα έχει αρκετά links από reviews των Gaming X καρτών της MSI.

Εξ' άλλου σε αυτό συμβάλλει η "κληρονομιά" που έχει αποκτήσει η συγκεκριμένη σειρά, με το ντεμπούτο της νέας "κολεξιόν" να γίνεται μερικούς μήνες νωρίτερα, με την κυκλοφορία της GTX 1080 Gaming X 8G που απέσπασε αρκετά θετικές κριτικές όχι μόνο από εμάς, αλλά και την πλειοψηφία των reviews.

Στην σημερινή παρουσίαση έχουμε την πιο "φρέσκια" προσθήκη στην συλλογή της MSI. Σε αντίθεση όμως με τις προηγηθείσες Gaming X κάρτες, ο συγκεκριμένος πυρήνας δεν λανσαρίστηκε με την reference εκδοχή του ως μια αξιοσέβαστη λύση, όπως συνέβη με την RX 480 όπου το εργοστασιακό κομμάτι ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή για αρκετό χρονικό διάστημα. Η νέα RX 470 λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από την αρχή, με τα custom μοντέλα να δίνουν ήδη το παρόν. Και όπως πολύ καλά καταλάβατε, σήμερα έχουμε την MSI RX 470 Gaming X 8G.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewH RX 470 κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις με 4 και 8 GB μνήμης, με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 149 / 179 $. Αφήνοντας στην άκρη τις μη διακριτές επιλογές για τα μεγέθη της μνήμης, η συγκεκριμένη custom υλοποίηση από την MSI έρχεται με 8 GB διαθέσιμης με MSRP τα 250?, ενώ στα 220? έρχεται το μοντέλο των 4GB που επίσης κυκλοφορεί.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΜιας και τα συνοδευτικά στις μέρες μας φτωχαίνουν, προσπερνώ στα γρήγορα την συσκευασία και τα παρελκόμενα της όπου συναντάμε το παραδοσιακό εγχειρίδιο γρήγορης εγκατάστασης, DVD με τους οδηγούς και το συνοδευτικό λογισμικό καθώς και μια registration κάρτα. Μικρό το κακό όμως, καθώς η ουσία είναι η ίδια η GPUπαρά οτιδήποτε άλλο.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΌπως ανέφερα και νωρίτερα, όλες οι Gaming X κάρτες λαμβάνουν παρόμοια μεταχείριση, καιη περίπτωση της RX 470 Gaming X 8G δεν διαφέρει σε κάτι παραπάνω. Για μια ακόμα φορά το TwinFrozr VI βρίσκει την θέση του, όπως και το - παραδοσιακό για τις Gaming σειρές - color scheme στο μαύρο/κόκκινο θέμα, το οποίο επίσης ολοκληρώνεται από τις φωτιζόμενες κόκκινες ρίγες καθώς και το RGB λογότυπο της MSI που δεσπόζει στην κορυφή της κάρτας.

MSI RX 470 Gaming X 8G Review

 

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΈνα όμως από τα πρώτα στοιχεία που παρατήρησα πως διαφοροποιείται είναι πως αυτή την φορά δεν έχουμε στην διάθεση μας κάποιο backplate, ίσως η πρώτη περίπτωση της Gaming X σειράς για το 2016 που δεν έχει κάτι τέτοιο. Λογικό συμπέρασμα είναι πως η κάρτα θα πρέπει να αποτελεί αρκετά φιλική και στην τιμή της, οπότε έπρεπε να γίνουν μερικές "θυσίες" - με την MSI να απλουστεύει την εμφάνισή της. Παρ' όλα αυτά, οι διαστάσεις της κάρτας είναι αρκετά εμφανείς, κρατώντας τις "ρίζες" της σειράς.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΜιλώντας για μεγέθη, η το μήκος της RX 470 Gaming X 8G φτάνει τα 27.6 εκατοστά, ξεπερνώντας αρκετά την reference λύση, ενώ δεν μένει ανεπηρέαστο και το ύψος της κάρτας που φτάνει τα 14 εκατοστά. Συνεπώς, μην περιμένετε η κάρτα να απαιτήσει κάτι λιγότερο από 2 PCI slots. Επιπλέον, η RX 470 Gaming X διαθέτει ένα 8pin PCI-Express βύσμα στην πάνω δεξιά γωνία της, προσπαθώντας έτσι να δώσει τέλος στις αμφιβολίες περί της τροφοδοσίας του Ellesmere πυρήνα που έκαναν την εμφάνιση τους κατά τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της RX 480, αν και σε αυτή την περίπτωση η έξτρα τροφοδοσία θα βοηθήσει και αρκετά σε ένα πιο σταθερό overclocking.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G Review

 

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΟι διαθέσιμες έξοδοι για οθόνες καλύπτουν όλα τα σύγχρονα πρότυπα. Έτσι, συναντάμε μια DVI θύρα, δυο HDMI θύρες καθώς και 2 DisplayPort. Το ενδιαφέρον στοιχείο βρίσκεται στην εμφάνιση μιας DisplayPort θύρας για χάρη μιας επιπλέον HDMI, η οποία εξυπηρετεί αρκετά όσους χρησιμοποιούν VR headsets που απαιτούν 2 από αυτές τις θύρες. Μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά της AMD υποστηρίζει HDMI 2.0, ενώ το DP βρίσκεται στην 1.4 έκδοση το οποίο υποστηρίζει 4Κ ανάλυση στα 120Hz αλλά και υποστήριξη για HDR. Θετική επίσης είναι και η παρουσία της DVI θύρας, για όσους "κοινούς θνητούς" δεν έχουν κάνει την μετάβαση σε μια πιο νέα οθόνη.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΠαρακάτω παρατίθενται τα specs της κάρτας, και συνεχίζουμε με μια ενδελεχή ματιά στην επόμενη σελίδα.

Για να σχολιασετε πατηστε εδω...

OC on first boot

 • Follow us on