• Far Cry New Dawn Performance Overview

  Far Cry New Dawn Performance Overview

 • Cooler Master MH752 Headset & MM830 Mouse Review

  Cooler Master MH752 Headset & MM830 Mouse Review

 • GIGABYTE SSD, AORUS RGB RAM & PSU Review

  GIGABYTE SSD, AORUS RGB RAM & PSU Review

 • GIGABYTE AORUS Gaming Peripherals Review

  GIGABYTE AORUS Gaming Peripherals Review

 • AORUS GeForce RTX 2060 XTREME 6G Review

  AORUS GeForce RTX 2060 XTREME 6G Review

 • Το Ray Tracing της NVIDIA στις GTX GPUs τον Απρίλιο

  Το Ray Tracing της NVIDIA στις GTX GPUs τον Απρίλιο

 • Teaser της επόμενης γενιάς NVIDIA GPUs αναμένουμε σήμερα

  Teaser της επόμενης γενιάς NVIDIA GPUs αναμένουμε σήμερα

 • Η NVIDIA GTX 1660 βγαίνει στην αγορά με αρχική τιμή $219

  Η NVIDIA GTX 1660 βγαίνει στην αγορά με αρχική τιμή $219

 • Η Google παρουσίασε το Tensor Processing board της

  Η Google παρουσίασε το Tensor Processing board της

 • Η GIGABYTE μας δείχνει τη μητρική C621 AORUS Xtreme

  Η GIGABYTE μας δείχνει τη μητρική C621 AORUS Xtreme

 • Στα 1000€ θα πωλείται η μητρική Z390 AORUS XTREME Waterforce

  Στα 1000€ θα πωλείται η μητρική Z390 AORUS XTREME Waterforce

 • Μια νέα stacked σχεδίαση chip αποκάλυψε η AMD

  Μια νέα stacked σχεδίαση chip αποκάλυψε η AMD

 • Νέο security exploit βρέθηκε σε Intel CPUs, οι AMD δεν επηρεάζονται

  Νέο security exploit βρέθηκε σε Intel CPUs, οι AMD δεν επηρεάζονται

 • Η AMD επιβεβαιώνει τα νέα προϊόντα του 2019

  Η AMD επιβεβαιώνει τα νέα προϊόντα του 2019

 • Featured Build: Corsair 570X RGB Winery

  Featured Build: Corsair 570X RGB Winery

 • Featured Build: Chromed Perfection by GGF

  Featured Build: Chromed Perfection by GGF

 • Featured Build: Thermaltake View 71 RGB AORUS Waterforce

  Featured Build: Thermaltake View 71 RGB AORUS Waterforce

MSI RX 470 Gaming X 8G Review: Getting the most out of it

Περιεχόμενα Άρθρου


Θεωρώ δεδομένο πλέον πως η MSI αναγνωρίζει την Gaming X σειρά της ως αρκετά πετυχημένη. Μπορεί να μην αποτελεί την τελική επιλογή όλων των αγοραστών, σίγουρα όμως πριν κατασταλάξει κανείς στην αγορά του, το browser history του θα έχει αρκετά links από reviews των Gaming X καρτών της MSI.

Εξ' άλλου σε αυτό συμβάλλει η "κληρονομιά" που έχει αποκτήσει η συγκεκριμένη σειρά, με το ντεμπούτο της νέας "κολεξιόν" να γίνεται μερικούς μήνες νωρίτερα, με την κυκλοφορία της GTX 1080 Gaming X 8G που απέσπασε αρκετά θετικές κριτικές όχι μόνο από εμάς, αλλά και την πλειοψηφία των reviews.

Στην σημερινή παρουσίαση έχουμε την πιο "φρέσκια" προσθήκη στην συλλογή της MSI. Σε αντίθεση όμως με τις προηγηθείσες Gaming X κάρτες, ο συγκεκριμένος πυρήνας δεν λανσαρίστηκε με την reference εκδοχή του ως μια αξιοσέβαστη λύση, όπως συνέβη με την RX 480 όπου το εργοστασιακό κομμάτι ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή για αρκετό χρονικό διάστημα. Η νέα RX 470 λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από την αρχή, με τα custom μοντέλα να δίνουν ήδη το παρόν. Και όπως πολύ καλά καταλάβατε, σήμερα έχουμε την MSI RX 470 Gaming X 8G.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewH RX 470 κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις με 4 και 8 GB μνήμης, με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 149 / 179 $. Αφήνοντας στην άκρη τις μη διακριτές επιλογές για τα μεγέθη της μνήμης, η συγκεκριμένη custom υλοποίηση από την MSI έρχεται με 8 GB διαθέσιμης με MSRP τα 250?, ενώ στα 220? έρχεται το μοντέλο των 4GB που επίσης κυκλοφορεί.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΜιας και τα συνοδευτικά στις μέρες μας φτωχαίνουν, προσπερνώ στα γρήγορα την συσκευασία και τα παρελκόμενα της όπου συναντάμε το παραδοσιακό εγχειρίδιο γρήγορης εγκατάστασης, DVD με τους οδηγούς και το συνοδευτικό λογισμικό καθώς και μια registration κάρτα. Μικρό το κακό όμως, καθώς η ουσία είναι η ίδια η GPUπαρά οτιδήποτε άλλο.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΌπως ανέφερα και νωρίτερα, όλες οι Gaming X κάρτες λαμβάνουν παρόμοια μεταχείριση, καιη περίπτωση της RX 470 Gaming X 8G δεν διαφέρει σε κάτι παραπάνω. Για μια ακόμα φορά το TwinFrozr VI βρίσκει την θέση του, όπως και το - παραδοσιακό για τις Gaming σειρές - color scheme στο μαύρο/κόκκινο θέμα, το οποίο επίσης ολοκληρώνεται από τις φωτιζόμενες κόκκινες ρίγες καθώς και το RGB λογότυπο της MSI που δεσπόζει στην κορυφή της κάρτας.

MSI RX 470 Gaming X 8G Review

 

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΈνα όμως από τα πρώτα στοιχεία που παρατήρησα πως διαφοροποιείται είναι πως αυτή την φορά δεν έχουμε στην διάθεση μας κάποιο backplate, ίσως η πρώτη περίπτωση της Gaming X σειράς για το 2016 που δεν έχει κάτι τέτοιο. Λογικό συμπέρασμα είναι πως η κάρτα θα πρέπει να αποτελεί αρκετά φιλική και στην τιμή της, οπότε έπρεπε να γίνουν μερικές "θυσίες" - με την MSI να απλουστεύει την εμφάνισή της. Παρ' όλα αυτά, οι διαστάσεις της κάρτας είναι αρκετά εμφανείς, κρατώντας τις "ρίζες" της σειράς.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΜιλώντας για μεγέθη, η το μήκος της RX 470 Gaming X 8G φτάνει τα 27.6 εκατοστά, ξεπερνώντας αρκετά την reference λύση, ενώ δεν μένει ανεπηρέαστο και το ύψος της κάρτας που φτάνει τα 14 εκατοστά. Συνεπώς, μην περιμένετε η κάρτα να απαιτήσει κάτι λιγότερο από 2 PCI slots. Επιπλέον, η RX 470 Gaming X διαθέτει ένα 8pin PCI-Express βύσμα στην πάνω δεξιά γωνία της, προσπαθώντας έτσι να δώσει τέλος στις αμφιβολίες περί της τροφοδοσίας του Ellesmere πυρήνα που έκαναν την εμφάνιση τους κατά τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της RX 480, αν και σε αυτή την περίπτωση η έξτρα τροφοδοσία θα βοηθήσει και αρκετά σε ένα πιο σταθερό overclocking.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G Review

 

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewMSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΟι διαθέσιμες έξοδοι για οθόνες καλύπτουν όλα τα σύγχρονα πρότυπα. Έτσι, συναντάμε μια DVI θύρα, δυο HDMI θύρες καθώς και 2 DisplayPort. Το ενδιαφέρον στοιχείο βρίσκεται στην εμφάνιση μιας DisplayPort θύρας για χάρη μιας επιπλέον HDMI, η οποία εξυπηρετεί αρκετά όσους χρησιμοποιούν VR headsets που απαιτούν 2 από αυτές τις θύρες. Μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά της AMD υποστηρίζει HDMI 2.0, ενώ το DP βρίσκεται στην 1.4 έκδοση το οποίο υποστηρίζει 4Κ ανάλυση στα 120Hz αλλά και υποστήριξη για HDR. Θετική επίσης είναι και η παρουσία της DVI θύρας, για όσους "κοινούς θνητούς" δεν έχουν κάνει την μετάβαση σε μια πιο νέα οθόνη.

MSI RX 470 Gaming X 8G ReviewΠαρακάτω παρατίθενται τα specs της κάρτας, και συνεχίζουμε με μια ενδελεχή ματιά στην επόμενη σελίδα.

Για να σχολιασετε πατηστε εδω...

OC on first boot

 • Follow us on