MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

Η κυκλοφορία των Broadwell-E επεξεργαστών βασίστηκε στην ίδια ακριβώς πλατφόρμα των προκατόχων τους - την X99. Το κορυφαίο chipset της Intel θεωρήθηκε πως είναι κατάλληλο ώστε να φιλοξενήσει και την νέα γενιά επεξεργαστών, κατά συνέπεια σε όλες τις X99 μητρικές δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα απλό BIOS update ώστε να είναι έτοιμοι να δεχτούν τους νέους πολυπύρηνους επεξεργαστές.


Η κυκλοφορία των Broadwell-E επεξεργαστών βασίστηκε στην ίδια ακριβώς πλατφόρμα των προκατόχων τους - την X99. Το κορυφαίο chipset της Intel θεωρήθηκε πως είναι κατάλληλο ώστε να φιλοξενήσει και την νέα γενιά επεξεργαστών, κατά συνέπεια σε όλες τις X99 μητρικές δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα απλό BIOS update ώστε να είναι έτοιμοι να δεχτούν τους νέους πολυπύρηνους επεξεργαστές.

Αυτό όμως σημαίνει πως η πλατφόρμα θα μείνει πίσω από τις τρέχουσες εξελίξεις; Σαφώς όχι. Αντίθετα, είναι μια ακόμα αφορμή για τους κατασκευαστές μητρικών ώστε να εμπλουτίσουν το line-up τους με νέα προϊόντα, που συμβαδίζουν με την "μόδα".

Μια από αυτές είναι και η X99A Gaming Pro Carbon από την MSI, η οποία έχει πολλά να μας δείξει - κυρίως όσον αφορά την RGB γενιά προϊόντων που μας κατακλύζει.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors
Package & Contents

Η συσκευασία της μητρικής δεν εντυπωσιάζει σε διαστάσεις. Φέροντας ένα "σκοτεινό" στυλ, στο πίσω μέρος της θα συναντήσουμε όλα τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην νέα κυκλοφορία της εταιρίας.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΈτσι, θα συναντήσουμε τα user guide και Quick Installation guide, ενώ πέρα από το DVD με τους drivers και τα utilities, συναντάμε διάφορα συνοδευτικά αξεσουάρ: 6 SATA καλώδια, το I/O shield που έρχεται στα χρώματα της μητρικής, 2 SLI bridges, ετικέτες καλωδίων, καθώς και ένα door hanger σε συνδυασμό με ένα case badge.

Επιπλέον, παρέχονται 2 καλώδια για την σύνδεση της μητρικής με RGB LED strips, ένα χαρακτηριστικό για το οποίο ξεχωρίζει η X99A Gaming Pro Carbon.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsAesthetics & Color Scheme

Μετά το πακέτο με τα συνοδευτικά, ας δούμε τι έχει να προσφέρει η X99A Gaming Pro Carbon.

Παρά την X99 φύση της, η υλοποίηση της MSI δεν ξεφεύγει από το παραδοσιακό ATX μέγεθος.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΤο χρωματικό προφίλ της μητρικής είναι αρκετά σκοτεινό, αλλά συνδυάζεται με την Carbon ονομασία που την χαρακτηρίζει. Έτσι, το μαύρο χρώμα κυριαρχεί δραματικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της μητρικής, το οποίο συνδυάζεται από τις carbon fiber λεπτομέρειες που συναντάμε στα heatsinks καθώς και το κάλυμμα του I/O. Παράλληλα, αρκετές από τις λεπτομέρειες όπως το Gaming Pro λογότυπο καθώς και ο δράκος της μητρικής έρχονται σε λευκό χρώμα.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΤο κυρίαρχο όμως χαρακτηριστικό της X99A Gaming Pro Carbon είναι ο RGB φωτισμός. Στην προκειμένη περίπτωση, η MSI θέλησε να πάει ένα βήμα παρακάτω την σημασία του RGB φωτισμού, παρέχοντας 4 ανεξάρτητες ζώνες: Στο Chipset, την περιοχή των VRM και του I/O, στα PCI slots, καθώς και στην περιοχή της κάρτας ήχου. Τα 2 heatsinks διαθέτουν ενσωματωμένα RGB LEDs, όπως συμβαίνει και με το κάλυμμα της κάρτας ήχου και των I/O, ενώ επιπλέον κάτω από κάθε ασφάλεια των PCI-e x16 slots βρίσκεται από ένα RGB LED.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΤον φωτισμό μπορείτε να τον παραμετροποιήσετε πλήρως μέσω του MSI Gaming App, όπου εκεί περιλαμβάνονται όχι μόνο ρυθμίσεις σχετικά με τα χρώματα αλλά και ποικιλία από εφέ φωτισμού.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors
Expansion Slots

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣαν μια X99 μητρική, η MSI X99A Gaming Pro Carbon διαθέτει όσες περισσότερες θύρες για κάρτες επέκτασης μπορεί να προσφέρει μια μητρική. Έτσι, προσφέρονται 4 PCI Express 3.0 slots x16 μεγέθους, υποστηρίζοντας πλήρως 4-way SLI και CrossFire διάταξη.

Επιπλέον, παρέχονται και 2 PCIe 2.0 x1 θύρες.

Storage

Στο παραδοσιακό σημείο όπου συναντάμε τα SATA Ports, η MSI έχει επιλέξει την υποστήριξη για έως 6 SATA 6Gbps θύρες. Επιπλέον βρίσκουμε μια U.2 θύρα των 32 Gbps, ενώ έκπληξη προκαλεί η παρουσία μιας USB 3.1 type C θύρας - προς πάσα χρήση. 2 επιπλέον SATA θύρες βρίσκονται δίπλα από το U.2 port, ενώ ακόμα 2 θύρες μαζί με το αντίστοιχο "κλειδί" δίνουν την δυνατότητα για μια SATA Express θύρα. Αν χαθήκατε, ο τελικός απολογισμός είναι 10 SATA θύρες.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΚλείνοντας, η υποστήριξη για M.2 SSDs δίνει επίσης το παρόν. Στην συνοδευτική θύρα υποστηρίζονται modules έως 8 εκατοστών, ενώ υποστηρίζονται τόσο SSD μέσω PCI-e Gen 3 σε x4 mode (32Gbps) όσο και σε SATA 6Gbps mode.

Audio

Στο κομμάτι του ήχου συναντάμε το Audio Boost, την εκδοχή της MSI για ενισχυμένη κάρτα ήχου.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτην θέση του κεντρικού codec συναντάμε τον ALC1150 της Realtek, ενώ στο φιλτράρισμα των σημάτων χρησιμοποιούνται οι Nippon Chemi-con πυκνωτές. Παράλληλα προσφέρονται και διπλοί ενισχυτές για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις σε ακουστικά με μεγαλύτερο impedance.


Networking

Στον ελεγκτή δικτύου η MSI επέλεξε τον Gigabit Ethernet ελεγκτή δικτύου, με την παραδοσιακή και εγγυημένη λύση του Intel I219-V. Επιπλέον, η θύρα προστατεύεται από ένα 15KV anti-surge κύκλωμα, ώστε να αντέξει σε απροσδόκητες τάσεις από το δίκτυο.

Extra Features
Πέρα από τις RGB δυνατότητες, η MSI X99A Gaming Pro Carbon έχει μερικά ενδιαφέροντα extras. Εν αρχή, συναντάμε το "Turbo Socket", την εκδοχή της MSI για το ενισχυμένο socket του επεξεργαστή. Το socket παρέχει 2036 pins, δηλαδή 25 παραπάνω από τα 2011 που ορίζει το πρότυπο, με το socket να δίνει την δυνατότητα για μεγαλύτερη σταθερότητα κάτω από overclocking καθώς και περισσότερο έλεγχο στον χρήστη σχετικά με τις τάσεις του Ring αλλά και των DDR4 μνημών.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτην συνέχεια συναντάμε το debug LED, την 7 segment display η οποία αναγράφει όλους τους κωδικούς λειτουργίας του BIOS, για εύκολη και γρήγορη διάγνωση προβλημάτων. Επιπλέον, η MSI προσθέτει 4 ξεχωριστά LEDs (Boot, VGA, DRAM, CPU), για ακόμα ταχύτερη διάγνωση του πιθανού προβλήματος.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΕπιπλέον, ενισχύσεις συναντάμε στα περισσότερα slot της μητρικής. Τα armored slots αποτρέπουν τις πιθανές φθορές από την εγκατάσταση βαριών GPUs, ενώ παρέχουν μεγαλύτερη προστασία έναντι των ESD στις DDR4 μνήμες.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΕπιπλέον, το Game Boost είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή του OC Genie. Μέσω του περιστροφικού διακόπτη που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μητρικής, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 7 διαφορετικών θέσεων-επιπέδων, που θα υπερχρονίσουν αυτόματα τον επεξεργαστή σας στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΤέλος, στην ποιότητα κατασκευής της μητρικής η MSI επέλεξε την χρήση κορυφαίων υλικών της σειράς Military Class Components. Οι Hi-C πυκνωτές με το μικρό τους μέγεθος παρέχουν μέγιστη συμβατότητα με όλες τις ψύκτρες επεξεργαστών, την ίδια στιγμή που διατηρούν μεγάλη αποδοτικότητα στην κατανάλωση ενέργειας. Οι Super Ferrite chokes προσφέρουν χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας, την ίδια στιγμή που μπορούν να παρέχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και καλύτερη διαχείριση ενέργειας για αποτελεσματικότερα και πιο σταθερά overclocks. Τέλος, το DrMOS είναι τα MOSFETs της MSI, τα οποία με την συμπύκνωση των στοιχείων από 3 σε ένα μόλις ολοκληρωμένο, αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα καθώς και την κατανάλωση ενέργειας.

Όλα αυτά συνοδεύονται σε ένα PCB που διαθέτει πολλαπλά επίπεδα, τα οποία εξασφαλίζουν την προστασία της μητρικής, σε συνδυασμό με της προστασίες για υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες, ESD και EMI, ένα πακέτο το οποίο η MSI ονομάζει ως Guard-Pro.


Rear I/O

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΜεταβαίνοντας στο Ι/Ο θα συναντήσουμε 4 USB 3,0 θύρες, ενώ επιπλέον παρέχονται 4 x USB 2.0 υποδοχές μαζί με μια PS/2 θύρα για πληκτρολόγιο/ποντίκι. To Clear CMOS κουμπί δίνει το παρόν, ενώ τέλος ξεχωρίζουν οι 2 USB 3.1 θύρες, με βύσματα Type A και Type C, η Gigabit Ethernet θύρα, ενώ στην έξοδο του ήχου έχουμε 5 x audio jacks 3.5mm για τοποθέτηση έως 7.1 surround ηχείων καθώς και μια οπτική SPDIF.
Circuit analysis
Κοιτάζοντας "κάτω από την επιφάνεια", παρατηρούμε τα βαθύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που φέρει η MSI X99A Gaming Pro Carbon. Εν αρχή, θα ασχοληθούμε με το VRM της μητρικής, το οποίο αποτελείται από τα 8 φάσεις.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΑυτές οι φάσεις απαρτίζονται από τα DrMOS MOSFETS των 55A, καθώς και τα Super Ferrite Chokes της εταιρίας τα οποία έχουν rating στα 60A. Το σύστημα του VRM φαίνεται πως δεν είναι ένα "καθαρό" 8 φάσεων, παρά περισσότερο ένα 6+2 με τις τελευταίες 2 φάσεις να διπλασιάζονται μέσω των ISL6611A phase doublers της Intersil.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΤο ψηφιακό PWM είναι επίσης από την Intersil, o ΙSL6388 PWM ελεγκτής, και παρέχει υψηλές και σίγουρες επιδόσεις. Τα power stages χρησιμοποιούν από ένα MOSFET σε συνδυασμό με έναν οδηγό τόσο για την high-side όσο και την low-side, τα οποία είναι τα FDMF5823DC της Fairchild και έχουν δυνατότητα εξόδου 55Α έκαστο.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτην τροφοδοσία της μνήμης χρησιμοποιούνται 2 ψηφιακά PWM 2 φάσεων της Powervation - και πιο συγκεκριμένα τα PV3203. Επιπλέον για κάθε φάση χρησιμοποιούνται 2 FDMMS3668S, τα οποία απαρτίζονται από 2 MOSFET το κάθε ένα.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτα λοιπά περιφερειακά, πέραν από την χρήση του Intel PCH η MSI ενσωματώνει και έναν ASM1142 ελεγκτή από την ASMedia για τις επιπλέον USB 3.1 θύρες στο πίσω μέρος, σε συνδυασμό με έναν ASM1042 για το εσωτερικό USB 3.0 header. Αξίζει να σημειωθεί πως οι USB 3.0 θύρες του Ι/Ο χρησιμοποιούν τον VIA VL805 controller.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣυναντάμε επίσης μια σειρά από ASMedia ASM1467 τα οποία προσφέρονται ως switches για την διαχείριση των modes του M.2 σε PCI-e και SATA. Από την άλλη, οι διακόπτες PI3PCIE της Pericom χρησιμοποιούνται για την οδήγηση των 4 από τα 8 lanes του μεσαίου slot για την υποστήριξη του M.2.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΚλείνοντας, ο NCT6792D της nuvoTon βρίσκεται στην θέση του Super IO και παρέχει ενδείξεις για τις τάσεις, θερμοκρασίες, καθώς και τον έλεγχο των ανεμιστήρων.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΟ NCT5605 της ίδιας εταιρίας είναι το GPIO expander για το Super IO παρέχοντας επιπλέον λειτουργίες στο Overclocking, ενώ στα BIOS ROMs συναντάμε 2 128Mbit (16MB) της Winbond.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΌσον αφορά την διαχείριση των ανεμιστήρων, η MSI παρέχει 5 PWM fan headers. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εξ' αυτών προορίζεται ως pump header για την διασύνδεση αντλίας υδρόψυξης, παρέχοντας σταθερές τάσεις - και κατά συνέπεια περιστροφές του μοτέρ της αντλίας.UEFI BIOS

To BIOS της MSI αναβαθμίστηκε και σε αυτήν την γενιά, στην του έκδοση, το νέο UEFI BIOS υπέστη μερικές βελτιώσεις. Στο Click BIOS 5 το πρώτο πράγμα που θα συναντήσετε είναι μια νέα Welcome Screen που παρέχει μερικές βασικές πληροφορίες του συστήματος, όπως πληροφορίες για τον επεξεργαστή και τα υπόλοιπα υποσυστήματα, ενώ θα συναντήσουμε και μερικά hot links για άμεση ενεργοποίηση λειτουργιών, όπως το Fast boot, την λειτουργία του SATA controller καθώς και έναν hardware monitor. Με την μετάβαση όμως στην λειτουργία Advanced μεταβαίνετε στις βαθύτερες ρυθμίσεις για την πλήρη παραμετροποίηση του συστήματος. Εκεί θα συναντήσουμε τα πιο βασικά χαρακτηριστικά: • OC Page: ψάχνετε να υπερχρονίσετε ότι μπορείτε εντός του συστήματός σας; Το συγκεκριμένο Page σας παρέχει όλες τις πιθανές επιλογές για advanced tweaking του CPU και των μνημών σας. • Το Hardware Monitor σας επιτρέπει να πάρετε τον έλεγχο του συστήματός σας μέσω του Total Fan και να ελέγξετε βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος σας σε ένα εύκολο γραφικό περιβάλλον. • Board Explorer: Eμφανίζει στο χρήστη μια οπτική αναπαράσταση όλων των συνδέσμων της μητρικής πλακέτας και οθόνες που είναι συνδεδεμένες συσκευές. Σε περίπτωση που μια συσκευή έχει κακή σύνδεση, μπορείτε εύκολα να εντοπίσει μέσω του Board Explorer. • OC Profiles Preview: Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στις ρυθμίσεις πριν εφαρμόσετε κάποιο Custom OC profile. Μπορείτε να θυμηθείτε και να συγκρίνετε ρυθμίσεις που είχατε κάνει στο παρελθόν, ώστε να διευκολυνθείτε και να αποφύγετε τα λάθη κατά το OC. • Memory Presets: Πλέον δεν είναι ανάγκη να ψάχνετε τις βέλτιστες ρυθμίσεις για την RAM σας. Έχοντας pre-loaded Memory presets για τα πλέον γνωστά chips της αγοράς (Samsung, PSC, BBSE, Hynix), το Click BIOS 4 είναι σε θέση να σας προτείνει και μερικά profiles ανάλογα τα DIMMs που έχετε εγκατεστημένα στο σύστημά σας.
Φυσικά, το skin του Click BIOS 5 είναι πλήρως εναρμονισμένο με το Gaming Scheme της MSI. Επίσης, μην ξεχνάτε πως είναι δυνατή η μεταβολή αρκετών ρυθμίσεων και μέσα από τα Windows, από το Software που παρέχει η MSI, το Command Center.

Με την είσοδό μας στο UEFI BIOS μεταβαίνουμε στο "EZ Mode", ή αλλιώς το απλοποιημένο interface του όπου και μπορούμε να δούμε όλες τις βασικές πληροφορίες για το σύστημα όπως την κατάσταση λειτουργίας του επεξεργαστή, της μνήμης και των υπόλοιπων υποσυστημάτων, δύο πλήκτρα για την ενεργοποίηση του Game Boost (αυτόματο overclocking) και του XMP profile των μνημών, καθώς και μια λίστα από τις bootable συσκευές, ώστε να επιλέξουμε με drag n' drop το boot priority των εγκατεστημένων δίσκων.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΜε το πάτημα του πλήκτρου F7 μεταβαίνουμε στο ολοκληρωμένο Advanced interface του BIOS. Εκεί δεν αλλάζουν πολλά και θα συναντήσουμε σε κατηγορίες όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το σύστημά μας.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΗ λειτουργία για BIOS update από αφαιρούμενο μέσο είναι ίσως από τις πιο ουσιώδεις υλοποιήσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής - χωρίς να απαιτείται η ανάγκη για κατέβασμα της ROM μέσω του Internet, "σώσιμο" σε φλασάκι που να έχει FAT32 format και μετά πέρασμα σε συγκεκριμένο γραφικό - αντίθετα ήταν στην πραγματικότητα one-click update και αρκετά user-friendly διαδικασία!

Συνολικά το UEFI BIOS της MSI επιτρέπει αρκετό… «ψάξιμο» για tweaking, ενώ ταυτόχρονα δεν αποτελεί κακός συνδυασμός για κάποιον “K” επεξεργαστή. Έπειτα μας άρεσε το έντονο, κόκκινο χρώμα που δίνει μια ξεχωριστή πινελιά στο BIOS.

Software

Δεν θα αμελήσουμε να αναφερθούμε και στο συνοδευτικό λογισμικό της MSI.

Το MSI Command Center είναι ένα ολοκληρωμένο κομμάτι software που στόχο έχει να φέρει την MSI μητρική που διαθέτετε, στα δικά σας γούστα. Το Command Center έχει ένα όσο το δυνατόν πιο minimal User Interface που προσπαθεί να τα έχει όλα τακτοποιημένα, ανάλογα με το τι θέλετε να τροποποιήσετε.


MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτην καρτέλα CPU θα συναντήσουμε οτιδήποτε αφορά την ρύθμιση του επεξεργαστή. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να ρυθμιστεί η συχνότητα του επεξεργαστή καθώς και η μεταβολή του Base clock, ενώ τα sliders προσφέρουν μια πιο εύκολη εναλλαγή μεταξύ των συχνοτήτων λειτουργίας του κάθε πυρήνα ξεχωριστά. Επιπλέον στην ίδια καρτέλα θα συναντήσουμε και τα Fan Curves για τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και του συστήματος, ενώ παρέχεται και η επιλογή Smart Mode για αυτόματη επιλογή settings στα fan curves.

Στην καρτέλα DRAM θα εμφανιστούν όλες οι επιλογές για τις μνήμες μας. Μεταξύ άλλων, παρέχονται οι επιλογές για DRAM voltage και frequency. "Σκρολλάροντας" ελαφρώς προς τα δεξιά εμφανίζονται οι επιλογές για overclocking της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών του Intel επεξεργαστή μας.

Τέλος, η επιλογή RAM Disk μας επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη δημιουργία εικονικού δίσκου κάνοντας χρήση της διαθέσιμης RAM, με τις επιλογές που προσφέρονται να μας επιτρέπουν να καθορίσουμε τις ιδιότητες του εικονικού δίσκου καθ΄ όποιον τρόπο επιθυμούμε, όπως και την αυτόματη ανάκτηση του κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Το OC Genie θα προσπαθήσει να επιλέξει τα καλύτερα δυνατά OC Settings αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.


MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΤέλος, το Gaming App είναι η εφαρμογή της MSI που θα εξυπηρετήσει τους... gamers. Το αρχικό UI είναι αρκετά μινιμαλιστικό, όμως αποτελεί ένα ακόμα κέντρο διαχείρισης. Για αρχή, παρέχονται εύκολα και γρήγορα προφίλ υπερχρονισμού - Silent, Gaming και OC. Μέσω του Eye Rest η εφαρμογή θα αλλάξει το color profile της οθόνης για ξεκούραστες θεάσεις αναλόγως του περιεχομένου, ενώ μέσω του Mouse Master μπορείτε να προσθέσετε αρκετές δυνατότητες σε οποιοδήποτε ποντίκι: Μάκρο εντολές, καθώς και διαχείριση των DPI. Επιπλέον, το Gaming Hot Key προσφέρει την δημιουργία γρήγορων και εύκολων συντομεύσεων σε οποιοδήποτε πληκτρολόγιο.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΚλείνοντας, μέσω της LED εφαρμογής έρχεστε στο περιβάλλον διαχείρισης του RGB φωτισμού της MSI X99A Gaming Pro Carbon. Έχετε την δυνατότητα για ρύθμιση ενός ενιαίου φωτισμού με την χρήση διαφορετικών εφέ, αναβόσβημα ανάλογα με το τραγούδι ή την ταινία, ενώ μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά χρώματα για κάθε ζώνη φωτισμού της μητρικής.


MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

Με στόχο την αποτελεσματικότερη και πιο αντικειμενική ανάλυση των reviews, προχωρήσαμε σε μερικές αλλαγές όσον αφορά την μεθοδολογία αξιολόγησης. Ξεκινώντας από τα βασικά, όλες οι μητρικές θα αξιολογούνται με ακριβώς πανομοιότυπο hardware, αντικαθιστώντας έτσι μονάχα την υπό – εξέταση μητρική μας.

Όλες οι μητρικές πλέον θα αξιολογούνται με βάση 3 βασικές κατηγορίες με διαφορετικά ποσοστά βάρους. Έτσι οι 3 κατηγορίες είναι οι εξής: Features (50%), Performance (25%) και Price (25%). Δηλαδή με βάση τις παραπάνω κατηγορίες, το μεγαλύτερο βάρος φέρουν τα χαρακτηριστικά της κάθε μητρικής τα οποία αναλύονται στις εξής υπό-κατηγορίες: Accessories, Asthetics, Extra Technologies, Connectivity, Expandability, όπου όλες συμμετέχουν ισότιμα με βάρος 10% έκαστη. Το υπόλοιπο 50% αποτελείται από την απόδοση της κάθε μητρικής (25%) και τέλος η τιμή της (επίσης 25%).

Ακούσαμε την φωνή σας, και έτσι η διαδικασία της αξιολόγησης βασίστηκε στο Poll που είχαμε δημιουργήσει πριν μερικούς μήνες. Είστε ελεύθεροι να συμμετέχετε ακόμα και σήμερα!

Performance Assessment - Benchmarks

Για την ανάλυση της απόδοσης κάθε μητρικής, κατατάξαμε τα benchmarks που θα χρησιμοποιήσουμε σε 6 διαφορετικές κατηγορίες, που θα την αξιολογήσουν στο σύνολό της. Ο σκοπός της χρήσης αυτών των μετροπρογραμμάτων έχει το ως απώτερο στόχο να αναδείξει τυχόν διαφορές που έχουν διάφορες μητρικές στην απόδοσή τους. Είναι προφανές πως εάν θελήσουμε κάποια σύγκριση, αυτή θα είναι εφικτή μόνο για μητρικές της ίδιας πλατφόρμας.

Έτσι, τα benchmarks που χρησιμοποιήσαμε είναι τα εξής: • CPU: Sisoftware Sandra, Winrar, Cinebench R11.5
 • Memory: AIDA64, MaxxMEM
 • System: PCMark 7
 • Graphics: 3DMark 11 Performance, Crysis 3, Tomb Raider
 • Storage: ATTO Disk Benchmark
 • Audio: Rightmark Audio AnalyzerΤα ανωτέρω τεστ επαναλαμβάνονται για 3 συχνότητες λειτουργίας του επεξεργαστή μας: Stock (default με Turbo Boost ενεργοποιημένο), Overclock @ 4000MHz, Overclock @ 4500MHz.

Σύστημα δοκιμών και ρυθμίσεις συστήματος

Παρακάτω έχετε την δυνατότητα να ρίξετε μια ματιά στο setup των δοκιμών μας καθώς και στις επιλεγμένες ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις.SiSoftware Sandra


Το Sandra της SiSoftware (SiSoftware Zone) αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο έγκυρα διαγνωστικά προγράμματα, που ταυτόχρονα προσφέρουν και πληροφορίες για τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή. Μπορείτε να μάθετε ό,τι θέλετε για το hardware, το software και όλες τις υπόλοιπες συσκευές - ένα χέρι βοηθείας με λίγα λόγια. Sandra σημαίνει System Analyser, Diganostic and Reporting Assistant. Οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν την ονομασία από το Ελληνικό γυναικείο όνομα Σάντρα που σημαίνει υπερασπίστρια, βοηθός των ανθρώπων. Ταιριάζει έτσι; Μπορεί να προσφέρει πάνω κάτω τις ίδιες πληροφορίες με άλλα προγράμματα όπως το AIDA64 ή το Tune Up Utilities, όμως είναι πολύ πιο λεπτομερές. Σε κανένα άλλο πρόγραμμα δεν θα βρείτε τα ακριβή χαρακτηριστικά components όπως CPU, chipset, VGA, ports, printers, sound card, memory, network, Windows internals, AGP, PCI, PCI-X, PCIe, database, USB, USB 2.0, USB 3.0, 1394/Firewire κ.τ.λ. Συνεργάζεται άψογα με όλα τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft (XP/Vista/7/Server 2003/Server 2008) και υποστηρίζει όλες τις μεγάλες τεχνολογίες όπως: Multiprocessor, MultiCore, HyperThreading, GPGPU, DirectX, OpenGL, NUMA, AMD64/EM64T/x64 και MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE 4.1, SSE 4.2, AVX & FMA.

Εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε benchmarks και για τον επεξεργαστή αλλά και για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του: Processor Arithmetic, Processor Multimedia, Cryptography, Multi-Core Efficiency, Power Management Efficiency, GP (GPU/CPU/APU) Processing, GP (GPU/CPU/APU) Cryptography και GP (GPU/CPU/APU) Bandwidth.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors
WinRAR


Η πλειοψηφία των χρηστών το έχει εγκατεστημένο και το χρησιμοποιεί, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν για το ενσωματωμένο benchmark το οποίο διαθέτει. Ο λόγος για το WinRAR, το δημοφιλέστατο πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων, το οποίο ξεχώρισε χάρη στην ευκολία χρήσης και τις επιδόσεις του, ενώ μας δίνει και έναν πολύ καλό τρόπο για να συγκρίνουμε τις επιδόσεις των επεξεργαστών μας, εφόσον το benchmark που περιλαμβάνει, εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ισχύ των σύγχρονων CPU και των πολλαπλών πυρήνων τους. Το Benchmark & Hardware Test του WinRAR μετράει πόσα είναι τα μέγιστα KB/s που μπορεί να συμπιέσει ο υπολογιστής μας. Για να προσαρμόσουμε το WinRAR σε πιο real life συνθήκες, μαζέψαμε φωτογραφίες συνολικής χωρητικότητας 1GB και τις συμπιέσαμε χρησιμοποιώντας το Best compression method - χρονομετρώντας πόσο χρόνο χρειάστηκε το PC.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsCinebench R11.5 & R15


Το CINEBENCH είναι μία σειρά real-world tests τα οποία υπολογίζουν συγκεντρωτικά τις επιδόσεις του υπολογιστή σας. Βασίζεται στο animation software CINEMA 4D (σχεδιασμένο από την award-winning MAXON), που χρησιμοποιείται εκτεταμένα από studios και εταιρείες παραγωγής παγκοσμίως για να δημιουργείται περιεχόμενο 3D. Προγράμματα της MAXON συμμετείχαν στην προσπάθεια δημιουργίας κινηματογραφικών ταινιών που έσπασαν τα ταμία όπως τα: Spider Man, Star Wars, The Chronicles of Narnia και πολλά άλλα. Καταλαβαίνεται λοιπόν το κύρος που έχει σαν πρόγραμμα το CINEBNECH.

Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών παίζουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό score που θα πάρετε. Είναι από τα λίγα benchmarks που δύναται να χρησιμοποιήσουν μέχρι και 64 processor threads, προκειμένου να μετρήσουν τα 2.000 αντικείμενα και 300.000 συνολικά πολύγωνα του CPU test scene. Τα εφέ που στρατολογήθηκαν για να κάνουν τον επεξεργαστή σας να υποφέρει στο test αυτό περιλαμβάνουν sharp και blurred reflections, area lights και shadows, procedural shaders, antialising και πολλά ακόμα.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΈχοντας όλες τις μετρήσεις των μητρικών μας μαζεμένες, ήρθε η ώρα για μερικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα είναι sorted μόνο κατά την Stock συχνότητα, ώστε να είναι δίκαιη η σύγκριση για όλες τις μητρικές. Όσον αφορά την MSI X99A Gaming Pro Carbon παρατηρούμε πως οι επιδόσεις είναι αρκετά παραπλήσιες / πανομοιότυπες με τον ανταγωνισμό.


AIDA64 Memory Read, Write, Copy & Latency


Το AIDA64 (Downloads | AIDA64) κατασκευάστηκε για να κάνει ευκολότερη την ζωή των home users αφού αποτελεί ένα διαγνωστικό πρόγραμμα με πλούσια σουίτα benchmarks. Η Extreme έκδοσή του περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα features που αδιαμφισβήτητα θα βοηθήσουν στο overclocking, την διάγνωση τυχόν λαθών, τον βασανιστικό και συνάμα ενδελεχή έλεγχο σταθερότητας όπως επίσης και το monitoring θερμοκρασιών, memory bandwidth, memory timings και πολλά ακόμα! Ανά πάσα στιγμή θα μπορείτε να γνωρίζετε όλες τις πληροφορίες γύρω από τον επεξεργαστή, την μνήμη του συστήματος και τους σκληρούς δίσκους, ενώ παράλληλα είναι πλήρως συμβατό με 32-bit και 64-bit Microsoft Windows 7/Server 2008 R2 λειτουργικά συστήματα.

Αναφορικά με τα 64-bit benchmarks, να πούμε ότι εν ολίγοις μετράνε το πόσο καλά αποδίδει ο υπολογιστής στην επεξεργασία δεδομένων και στους μαθηματικούς υπολογισμούς. Τα Memory & Cache Benchmarks αναλύουν το εύρος μνήμης και το latency. Τα Processor Benchmarks χρησιμοποιούν τις εντολές MMX, 3DNow! και SSE, με το scaling να ανεβαίνει ασταμάτητα, ακόμα και με 32 πυρήνες επεξεργασίας. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι το benchmarking suite του AIDA64 αντιπροσωπεύει μια από τις καλύτερες λύσεις για να καταλάβουμε πόσο επαναστατική είναι η δεύτερη γενιά Core επεξεργαστών της Intel.

Ξεκινάμε με τα Memory Bandwidth Benchmarks, δηλαδή τα Memory Read, Memory Write, Memory Copy και Latency. Ο κώδικας των εν λόγω benchmarks έχει γραφθεί με σωστή μεθοδολογία ώστε να εκμεταλλεύεται τις κατάλληλες x86, MMX, 3DNow!, SSE, SSE3 ή SSE4.1 instructions. Το Latency από την άλλη μετράει την χρονική καθυστέρηση που έχουμε όταν ο επεξεργαστής διαβάζει δεδομένα από την μνήμη του συστήματος. Δηλαδή το χρόνο από την εντολή Read, μέχρι να φτάσουν οι πληροφορίες στις εσωτερικές registers του CPU.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτα ίδια πρότυπα και οι μετρήσεις για τις μνήμες, τόσο το AIDA64 δείχνουν πως η MSI X99A Gaming Pro Carbon δεν "κόβει" τις επιδόσεις του Memory Controller.


3DMark 11


To 3DMark11 είναι η τελευταία έκδοση της πασίγνωστης Futuremark 3DMark suite. Επηρεάζεται κατά συντριπτικό ποσοστό από την κάρτα γραφικών και εκμεταλλεύεται features τελευταίας τεχνολογίας όπως DirectX 11, tesselation, compute shaders και multi-threading. Τα Graphics Test περιλαμβάνουν πολυάριθμες αντανακλάσεις, έξυπνο φωτισμό με πληθώρα shadow casting lights, βαρύ tesselations και physics simulation με πολλά αντικείμενα. Αντιπροσωπεύει μία σίγουρη λύση για να δοκιμάσετε αν αντέχει η κάρτα γραφικών σας στις overclocked συχνότητες που καταλήξατε, καθώς μπορεί να μην φτάνει σε load το Furmark ή το Gigabyte Kombustor, αλλά στο Extreme Preset είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Έπειτα έχετε κατά νου ότι το load των Furmark και Gigabyte Kombustor είναι απλησίαστο ακόμα και στα πιο βαριά games, οπότε είναι αμαρτία να ζορίζετε την VGA σας χωρίς λόγο.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΑρκετά συνεπής η MSI X99A Gaming Pro Carbon και στον τομέα των γραφικών, με τα αποτελέσματά της να είναι πολύ κοντά στον ανταγωνισμό.

Gaming

Δύο από τους πιο δημοφιλής τίτλους για το 2013, το Crysis 3 και το Tomb Raider, χρησιμοποιούνται ως μετροπρογράμματα αξιολόγησης.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτα gaming benchmarks, βλέπουμε και πάλι τους αναμενόμενους αριθμούς από την μητρική της δοκιμής μας, πράγμα που σημαίνει πως σε ένα gaming σύστημα τον κύριο ρόλο τον έχει ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών.PCMark7


Το PCMark7 (Windows 7 Benchmark test) είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να μετρήσετε εύκολα και με μεγάλη ακρίβεια την απόδοση του υπολογιστή σας, να δείτε τα αδύνατα και τα δυνατά σημεία του. Με το σύνθετο αυτό μετροπρόγραμμα και αφού δείτε τα αποτελέσματα του κάθε test που τρέχετε, έχετε τη δυνατότητα αφού μάθετε που υστερεί το σύστημα να προβείτε σε κατάλληλες αναβαθμίσεις ή ακόμα και σε εντελώς νέο υπολογιστή, αν δείτε ότι το σύστημα που χρησιμοποιείται δεν ικανοποιεί όλες σας τις ανάγκες. Μέσω του PCMark7 suite βλέπετε τις επιδόσεις του συστήματός σας στα εξής tests: Video playback & transcoding, Image manipulation, Web browsing & decryption, Graphics - DirectX 9, Windows Defender, Importing Pictures και Gaming.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΚαμία μεταβολή και σε αυτό το benchmark, όπου βλέπουμε πως η MSI X99A Gaming Pro Carbon παραδίδει παρεμφερή αποτελέσματα με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.


Storage Assessment using ATTO Disk Benchmark

Το ATTO Disk Benchmark πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα ανάλυσης της απόδοσης ενός αποθηκευτικού μέσου. Αναπτύχθηκε από την ίδια την ATTO με σκοπό την αξιολόγηση drives ακόμα και σε enterprize περιβάλλοντα, αλλά είναι εξίσου ικανοποιητικό για Home χρήση.

Τυπικές επιδόσεις από τον SATA Controller της MSI X99A Gaming Pro Carbon στον τομέα της αποθήκευσης.

Rightmark Audio Analyzer

To Rightmark Audio Analyzer είναι ένα από τα ελάχιστα μετροπρογράμματα για μια κάρτα ήχου. Το benchmark παράγει συγκεκριμένα μοτίβα ήχου τα οποία εξάγονται σε αναλογική μορφή από την Speaker Out έξοδο της κάρτας ήχου, και καταγράφονται στην Line In είσοδο. Τα αποτελέσματα συγκρίνονται και το benchmark αποφασίζει για την ποιότητα του ήχου εξόδου.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΠολύ καλά αποτελέσματα και στον τομέα του ήχου. Το Audio Boost είναι ικανό να παραδώσει αρκετά καλή απόκριση συχνότητας, καθώς και εξαιρετικά αποτελέσματα στα επίπεδα θορύβου, δυναμικής περιοχής και stereo crosstalk, με το τελικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως "πολύ καλό".


Πως τα πηγαίνει από άποψης Overclocking η MSI X99A Gaming Pro Carbon; Διαθέτοντας εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και υλικών, υπόσχεται δυνατά OC's για τον K-series επεξεργαστή σας.

Αυτό όμως που θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας είναι πως από την στιγμή που η Intel επέτρεψε την κυκλοφορία ξεκλείδωτων επεξεργαστών, η overclocking εμπειρία τουλάχιστον με τους παραδοσιακούς τρόπους ψύξης για τους οικιακούς χρήστες θα πρέπει να είναι η ίδια. Έτσι, με λίγο το πείραγμα του πολλαπλασιαστή και ελάχιστα της τάσης vCore, θα πρέπει εύκολα κάποιος στις περισσότερες μητρικές να επιτύχει τα 4.5GHz. Συνεπώς, θα επιχειρήσουμε να δούμε τι δυνατότητες αυτόματου υπερχρονισμού μπορεί να μας παρέχει η συγκεκριμένη μητρική.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsTo Game Boost είναι μια κλίμακα 8 στάθμεων με διαφορετικά επίπεδα boost. Η επιλογή του μπορεί να γίνει τόσο hardware-based μέσω του περιστροφικού διακόπτη της μητρικής, είτε μέσω software (BIOS και Command Center). Στις πληροφορίες του Game Boost αναφέρονται όλα τα πιθανά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τους Haswell-E επεξεργαστές, ας δούμε όμως πως συμπεριφέρεται και στον 6950Χ.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣτις default ρυθμίσεις δεν παρατηρούμε κάτι το αξιοθαύμαστο - η MSI X99A Gaming Pro επιχειρεί ελαφρώς πιο ψηλότερα, κατά 300 MHz, να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές στοκ επιδόσεις.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΣυνεπώς, θελήσαμε να δούμε τι μπορεί να προσφέρει το Game Boost. Επιλέγοντας την θέση "6" του περιστροφικού διακόπτη, ο 6950Χ μας αυτομάτως ανέβηκε στα 4100MHz (41x100) με τάση τα 1.252v - ένα εύκολο και άνετο Overclocking.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsH θέση 8 είναι λίγο πιο επιθετική. Αυτήν την φορά ο πολλαπλασιαστής ανέβηκε στο 43, με την τάση που εφάρμοσε η μητρική να προσδιορίζεται στο 1.35V.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΗ θέση 10 κινείται ακόμα πιο επιθετικά - εφαρμόζοντας 44 πολλαπλασιαστή και τάση στο 1.45. Βάση της εμπειρίας μας, το κομμάτι που διαθέτουμε δεν μπορεί να είναι σταθερό σε αυτήν την τάση - κάτι που αποδείχτηκε καθώς το σύστημα "κρέμασε" στο δεύτερο συνεχόμενο Cinebench run.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΗ τελευταία στάθμη ήταν και η πλέον επιθετική από όλες. Η συχνότητα του επεξεργαστή δεν μεταβλήθηκε, όμως αυτό που άλλαξε δραματικά είναι η τάση του επεξεργαστή. Αν και το σύστημα εμφανίστηκε σταθερό και χωρίς throttling, η τάση που εφαρμόστηκε προορίζεται για αρκετά δυνατά συστήματα ψύξης - το 240mm ΑΙΟ μας φάνηκε πως ξεπέρασε τους 96 βαθμούς σε 3 από τους 10 διαθέσιμους πυρήνες.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΕίδαμε λοιπόν τις δυνατότητες καθώς και τις επιδόσεις της MSI X99A Gaming Pro Carbon. Ήρθε η ώρα να συνοψίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά της στις τελευταίες γραμμές που ακολουθούν.

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsMSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colors

Εάν κάποιος επιθυμεί μια Χ99 μητρική με τα απαραίτητα συνοδευτικά στοιχεία και χωρίς υπερβολές, τότε δεν είναι απαραίτητο να προσανατολιστεί στην ακριβή κατηγορία. Σε αυτήν την περίπτωση, η MSI προσφέρει ένα πακέτο που έχει στην διάθεση του μια πολύ καλή προσφορά χαρακτηριστικών, έναντι φυσικά στην πολύ καλή τιμή που διατίθεται η MSI X99A Gaming Pro Carbon. Με αρκετά καλή εμφάνιση, χαρακτηριστικά που εναρμονίζονται με τα σημερινά στάνταρ και εύκολο-απροβλημάτιστο αυτοματοποιημένο overclocking, η MSI X99A Gaming Pro Carbon είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις στην X99 κατηγορία!

MSI X99A Gaming Pro Carbon Review: Unlimited colorsΕυχαριστούμε θερμά την MSI για την παραχώρηση του δείγματος!


venisk

Members
2016-07-05T18:01:28Z

Well done!

Με 300 ευρώ με κουμπάκια πάνω...βλέπεις gigabyte πως γίνεται?

Farkadonitis

Members
2016-07-05T22:46:37Z

Παραλιγο θα την εκανα δικια μου (προπαραγγελια που ακυρωσα) αλλα ειχα δαγκωσει την λαμαρινα με τη RAMPAGE V EXTREME/U3.1. Το Πανελακι βλεπεις κανει την διαφορα.

PS: Γκιγκαβατε ειναι για ουαν ναιτ σταντ

Οσο για το ...κατά συνέπεια σε όλες τις X99 μητρικές δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα απλό BIOS update ώστε να είναι έτοιμοι να δεχτούν τους νέους πολυπύρηνους επεξεργαστές...

Δεν χρειαζετε εδω καθως οπως το γενισε η μανα τους παιζει κατευειαν στους Π επεξεργαστες

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...