ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forward

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forward

Περιεχόμενα Άρθρου

Η σειρά Maximus VIII αποτελεί την πρόταση της ASUS για την high-end gaming κατηγορία έχει πλέον αρκετές μητρικές στην διάθεση της - μεταξύ αυτών η Hero, η Ranger καθώς και η Impact που σας είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενα review.Η σειρά Maximus VIII αποτελεί την πρόταση της ASUS για την high-end gaming κατηγορία έχει πλέον αρκετές μητρικές στην διάθεση της - μεταξύ αυτών η Hero, η Ranger καθώς και η Impact που σας είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενα review.

Αυτήν την φορά η ASUS δεν δημιούργησε κάτι το εξαιρετικά καινούριο - αντιθέτως, βασίστηκε στην κορυφαία Hero και την "φρέσκαρε" ελαφρώς με μερικά χαρακτηριστικά παραπάνω. Το τελικό αποτέλεσμα που προέκυψε είναι η Maximus VIII Hero Alpha, την οποία θα αναλύσουμε στην συνέχεια!

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forward
Package & Contents

Η συσκευασία της Maximus VIII Hero Alpha έρχεται στις ακριβείς διαστάσεις της μητρικής. Με μια αναλυτική περιγραφή των κυριότερων χαρακτηριστικών της, η ASUS εσωκλείει όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά, παρέα με μερικά έξτρα "καλούδια".

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΈτσι, με το πληρέστατο και αναλυτικό User's Manual, στην συσκευασία συναντάμε τοDVD με τους drivers & utilities, το απαραίτητο I/O shield, ένα SLI bridge, 6 SATA καλώδια ( 3 straight και 3 angled), ένα q-connector για εύκολη διασύνδεση των καλωδίων του front panel, ένα εργαλείο για την εύκολη εγκατάσταση του επεξεργαστή, αυτοκόλλητα για την ταυτοποίηση των καλωδίων, ενώ στα συμπληρωματικά στοιχεία συναντάμε 3 αυτοκόλλητα με το λογότυπο της ASUS ROG καθώς και ένα door hanger.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΕπιπλέον, παρέχονται 2 καλώδια για την σύνδεση RGB LED ταινιών, καθώς και η κεραία για το WiFi/Bluetooth module που ενσωματώνεται στην Maximus VIII Hero Alpha.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardAesthetics & Color Scheme

Στο παραδοσιακό ATX form factor, η ASUS Maximus VIII Hero Alpha εμφανίζεται ως ένα υπερ-πλήρες motherboard. Κατά κύριο λόγο το μαύρο χρώμα του PCB κυριαρχεί στην εξωτερική της εμφάνιση, το οποίο συνδυάζεται με γκρι λεπτομέρειες που εμφανίζονται στις ψύκτρες και τα slots, ενώ μερικές πινελιές από κόκκινο χρώμα αρκούν για να εμφανίζουν μια τριχρωμία.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΚατά τα λοιπά, ξεχωρίζει το μεγάλο πλαστικό κάλυμμα που καταλαμβάνει την αριστερή άκρη της μητρικής και καλύπτει τις I/O θύρες, καθώς και μέρος του κυκλώματος ήχου.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forward

 

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΤο αισθητικό κομμάτι ολοκληρώνεται από την προσθήκη της κόκκινης LED λωρίδας, η οποία απομονώνει το PCB του κυκλώματος ήχου για λιγότερες παρεμβολές. Επιπλέον, δεν λείπει και η παρουσία RGB φωτισμού στο heatsink του chipset, τα χρώματα του οποίου μπορείτε να προκαθορίσετε από το αντίστοιχο software.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardExpansion Slots

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΣτην πλευρά των θυρών επέκτασης συναντάμε 3 PCI Express Gen 3 με x16 φυσικό μέγεθος. Οι δυο γκρι απευθύνονται σε multi GPU σενάρια, με την πρώτη θύρα να έχει την πλήρη x16 ταχύτητα, ενώ η δεύτερη λειτουργεί ηλεκτρικά σε x8. Οι δυο αυτές θύρες έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 PCI slots ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση 2 GPUs, όπου σε τέτοιο σενάριο και οι δυο θύρες θα λειτουργήσουν σε x8/x8. Η μαύρη x16 θύρα λειτουργεί ηλεκτρικά σε x4 mode, ενώ συμπληρώνονται από 3 PCI-e Gen 3 slots x1 για λοιπές κάρτες επέκτασης.

Storage

Δίπλα από τις SATA θύρες θα συναντήσουμε 1 M.2 slot το οποίο μπορεί να υποστηρίξει modules έως και 11cm, υποστηρίζοντας τόσο SATA όσο και PCI-e mode λειτουργίας.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΣτα παραδοσιακά interfaces συναντάμε 6 συνολικά SATA θύρες, με τις 2 εξ' αυτών να ελέγχονται με την χρήση του ASMedia 1061 controller. Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που άλλαξε, τότε οι παρατηρητικοί θα δουν πως αφαιρέθηκαν οι 2 SATA Express θύρες. Την θέση τους έχουν πλέον πάρει οι 2 U.2 θύρες που υποστηρίζουν το νεότερο NVMe πρότυπο.

Audio

Στο κομμάτι του ήχου συναντάμε το SupremeFX, την εκδοχή της Asus για ενισχυμένη κάρτα ήχου. Στην θέση του κεντρικού codec συναντάμε τον ALC1150 της Realtek, ενώ στο φιλτράρισμα των σημάτων χρησιμοποιούνται οι γνωστοί Nichicon Gold audio πυκνωτές. Στην θέση του DAC που διαχειρίζεται την έξοδο συναντάμε τον ESS ES9023P, ο οποίος παρέχει έως και 112dB DNR. Παράλληλα, η ASUS δίνει έμφαση στους χρήστες ακουστικών, και για τον λόγο αυτό το κύκλωμα συμπληρώνεται από τον RC4580 ενισχυτή, καθώς και τον Sonic Sense Amp ο οποίος αντιλαμβάνεται τα επίπεδα αντίστασης των ακουστικών, παρέχοντας υποστήριξη από 32 έως και 600Ω.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΤο κύκλωμα ολοκληρώνεται από ένα ρελέ της NEC χρησιμοποιείται ως de-pop, για να αποκλείσει την εμφάνιση του ενοχλητικού χτύπου κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Για απομακρύνει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και τον θόρυβο, το PCB του κυκλώματος ήχου διαχωρίζεται από την υπόλοιπη μητρική, με το διάκενο που σχηματίζεται να συμπληρώνεται από LED κόκκινου φωτισμού που ολοκληρώνουν την αισθητική της.

Networking

Στον ελεγκτή δικτύου η ASUS επέλεξε την σίγουρη λύση, με τον Intel I219-V Gigabit Ethernet ελεγκτή να έχει τον έλεγχο της δικτυακής κυκλοφορίας, ο οποίος σε συνδυασμό με το GameFirst III αναλαμβάνει να δώσει προτεραιότητα σε traffic που προέρχεται από gaming εφαρμογές, για ακόμα καλύτερα ping times. Τέλος η θύρα προστατεύεται από ένα 15KV anti-surge κύκλωμα, ώστε η θύρα να μπορεί να αντέξει σε απροσδόκητες τάσεις από το δίκτυο.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΗ επιπλέον προσθήκη της Maximus VIII Hero Alpha είναι το WiFi και Bluetooth module. To module υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual band στα 2.4 και 5GHz, Multi-user MIMO και μέγιστες ταχύτητες διαμεταγωγής στα 867 Mbps, ενώ παρέχεται και υποστήριξη για Bluetooth v4.1

Extra Features

Στα έξτρα στοιχεία της μητρικής συναντάμε μια πληθώρα από onboard στοιχεία. Έτσι θα συναντήσουμε τα πλήκτρα Power και Reset για εύκολη πρόσβαση όταν η μητρική τοποθετηθεί σε benchtable. Επιπλέον ενδείξεις για τους κωδικούς λειτουργίας και την αποσφαλμάτωση λαμβάνουμε από το 7 segment display, ενώ το πλήκτρο MemOK αναλαμβάνει να θέσει μια ασφαλή ρύθμιση στην συχνότητα λειτουργίας των μνημών αν το σύστημα αποτυγχάνει να εκκινήσει.

Επίσης, στην δεξιά πλευρά της μητρικής θα συναντήσουμε διάφορες διαγνωστικές LED λυχνίες που αφορούν την ένδειξη των καταστάσεων των διαφόρων υποσυστημάτων (CPU, RAM, VGA κοκ). Εάν κατά την εκκίνηση το σύστημα αποτυγχάνει, κατά πάσα πιθανότητα το αντίστοιχο LED θα σας υποδείξει σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόβλημα, ώστε να εστιάσετε στην επίλυση του προβλήματος.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΕντυπωσιακή είναι και η λειτουργία BIOS Flashback. Χρησιμοποιώντας μόνο ένα USB stick με το απαραίτητο αρχείο του BIOS, είστε σε θέση να επανεγγράψετε το BIOS χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση επεξεργαστή και μνημών, παρά μόνο τροφοδοσίας!

Επιπλέον, η Maximus VIII Hero Alpha παρέχει δυνατότητες RGB φωτισμού που μπορούν να επεκταθούν σε ολόκληρο το σύστημα από ένα ενιαίο Software, το AURA. Με την χρήση των 2 4pin headers μπορείτε να συνδέσετε 2 RGB LED ταινίες, οι οποίες θα ελέγχονται από την μητρική.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΤέλος, στην ποιότητα κατασκευής της μητρικής η ASUS επέλεξε την χρήση κορυφαίων υλικών. με την τροφοδότηση του επεξεργαστή να γίνεται μέσω του ψηφιακού DiGi+ PWM ελεγκτή. Επιπλέον, συναντάμε τα NexFET MOSFET που υπόσχονται 90% περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, τα MicroFine alloy chokes που παρέχουν δροσερότερη λειτουργία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην υστέρηση, ενώ κατά μήκος του board θα συναντήσουμε τους Ιαπωνικούς 10K black solid πυκνωτές που υπόσχονται μεγάλη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardRear I/O

ASUS Maximus VIII Hero Alpha Review: A step forwardΣτο Ι/Ο της ASUS Maximus VIII Hero Alpha συναντάμε όλες τις απαραίτητες θύρες διασύνδεσης. Αυτές είναι οι εξής:

 • 1 x PS/2 keyboard/mouse port
 • 1 x USB Type-C
 • 1 x USB 3.1 Type-A
 • 1 x HDMI
 • 1 x DL-DVI
 • 2 x USB 3.0
 • 2 x USB 2.0
 • 1 x RJ-45 (Gigabit Ethernet)
 • 1 x optical S/PDIF Out
 • 5 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out, Rear Speaker Out, Line In, Line Out, Mic In)
 • 1 x BIOS FlashBack
 • 1 x CMOS Clear

Spirosssss

Members
2016-08-02T23:11:07Z

Από tapatalk δεν ανοίγει το ρεβιου :( με πετάει στην προηγούμενη σελίδα κ ούτε επιλογή να το ανοίξω με browser μου δίνει.

Sent from my A0001 using Tapatalk

------------ Merged Posts -------------

Issue remains :P

Sent from my A0001 using Tapatalk

Astalavista

Members
2016-08-03T14:32:19Z
Από tapatalk δεν ανοίγει το ρεβιου :( με πετάει στην προηγούμενη σελίδα κ ούτε επιλογή να το ανοίξω με browser μου δίνει.

Sent from my A0001 using Tapatalk

------------ Merged Posts -------------

Issue remains :P

Sent from my A0001 using Tapatalk

Όλα τα προηγούμενα reviews σου ανοίγουν κανονικά αλλά με αυτό έχεις θέμα; Δεν έχει αλλάξει κάτι πάντως εκ μέρους μας, οπότε μάλλον πρόκειται για ασυμβατότητα... (; )

Spirosssss

Members
2016-08-03T14:34:56Z

Απ' οτι φαίνεται σε όλα το κάνει. Εγώ έχω το θέμα;

Sent from my A0001 using Tapatalk

Farkadonitis

Members
2016-08-03T22:41:28Z

καλα να παθεις. Εισαι ακριβα επικίνδυνος:tongue-new:

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...