Site Skin
 • GIGABYTE X299 UD4 Review

  GIGABYTE X299 UD4 Review

 • MSI X370 Gaming Pro Carbon Review

  MSI X370 Gaming Pro Carbon Review

 • ASRock X299 Taichi Review

  ASRock X299 Taichi Review

 • GIGABYTE Aorus AX370-Gaming K5 & AB350N GAMING WIFI Review

  GIGABYTE Aorus AX370-Gaming K5 & AB350N GAMING WIFI Review

 • Intel Core i9 7900X CPU Review

  Intel Core i9 7900X CPU Review

 • Αξιοποιώντας το PC σαν θερμάστρα...

  Αξιοποιώντας το PC σαν θερμάστρα...

 • Το original DOOM σε Calculator της TI!

  Το original DOOM σε Calculator της TI!

 • Ετοιμαστείτε για τη νέα GoPro Hero 6 Black!

  Ετοιμαστείτε για τη νέα GoPro Hero 6 Black!

 • Επίσημος Οδηγός Overclocking GIGABYTE X299 Skylake-Χ

  Επίσημος Οδηγός Overclocking GIGABYTE X299 Skylake-Χ

 • Επίσημος Οδηγός Overclocking GIGABYTE X299 KabyLake-Χ

  Επίσημος Οδηγός Overclocking GIGABYTE X299 KabyLake-Χ

 • Official GIGABYTE AM4 Overclocking Guide

  Official GIGABYTE AM4 Overclocking Guide

 • Guide: AMD Ryzen 7 Overclocking v1.1

  Guide: AMD Ryzen 7 Overclocking v1.1

 • Guide: ASUS Z170 Overclocking

  Guide: ASUS Z170 Overclocking

 • Featured Build: EVGA DG-87

  Featured Build: EVGA DG-87

 • Featured Build: Nissan GT-R Mod PC

  Featured Build: Nissan GT-R Mod PC

 • Featured Build: Verktoy Cu

  Featured Build: Verktoy Cu

 • Το υποθαλάσσιο 160 Tbps καλώδιο των Microsoft & Facebook!

  Το υποθαλάσσιο 160 Tbps καλώδιο των Microsoft & Facebook!

 • NVIDIA GTX 1070 Ti: Η κάρτα των miners?

  NVIDIA GTX 1070 Ti: Η κάρτα των miners?

 • Η G.Skill φέρνει νέες Trident Z RGB για Ryzen

  Η G.Skill φέρνει νέες Trident Z RGB για Ryzen

ASRock X99 Taichi Review: White makes the differenceΦαίνεται πως το άσπρο είναι το τελευταίο χρώμα της... "μόδας" στην PC κοινότητα. Κάτι που φαίνεται τόσο από τους κατασκευαστές οι οποίοι φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον από ένα μοντέλο στο line-up τους το οποίο να έχει έναν άσπρο χρωματικό συνδυασμό, αλλά και από την αποδοχή της αγοράς η οποία έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από το παραδοσιακό μαύρο χρώμα που θεωρούταν η μοναδική λύση μερικά χρόνια πριν.


Την δική της εκδοχή, αν και με ελαφρά καθυστέρηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έρχεται να δώσει η ASRock, με την διαφορετική X99 Taichi που έρχεται να ικανοποιήσει τους λάτρεις του διαφορετικού.

ASRock X99 Taichi Review
Package & Contents

Η συσκευασία της X99 Taichi έρχεται με την σχεδιαστική γραμμή που επιβάλλει το ίδιο το προϊόν - το άσπρο και το μαύρο. Έχοντας μια αναλυτική περιγραφή των κυριότερων χαρακτηριστικών της, στο εσωτερικό εσωκλείονται όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewΈτσι, με το πληρέστατο και αναλυτικό User's Manual, στην συσκευασία συναντάμε το DVD με τους drivers & utilities, το απαραίτητο I/O shield, 4 SATA καλώδια ( 2 straight και 2 angled), 2-way και 3 way SLI bridges, τις κεραίες για το ασύρματο module...

ASRock X99 Taichi Review...ενώ για όποιον ενδιαφέρεται για SLI με τις νέες GTX 10 series, η ASRock παρέχει και ένα High Bandwidth bridge που απαιτούν οι κάρτες της νέας γενιάς.

ASRock X99 Taichi ReviewAesthetics & Color Scheme

Το Taichi - ή taiijiquan στην πλήρη μορφή της λέξης - είναι μια παλιά πολεμική τέχνη, η οποία κατάγεται από την Κίνα. Το "σύμβολο" της τέχνης αυτής είναι παραπλήσιο με του yin yang, με το χρώμα να είναι άσπρο και μαύρο.

ASRock X99 Taichi ReviewΑυτή την "φιλοσοφία" ακολουθεί και η X99. Κατά κύριο λόγο το μαύρο χρώμα του PCB κυριαρχεί στην εξωτερική της εμφάνιση, όμως το ιδιαίτερο λευκό σχέδιο με τα γρανάζια που καλύπτει το κάτω μέρος τις μητρικής, καθώς και μέρος του chipset heatsink, είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στην X99 Taichi.

ASRock X99 Taichi ReviewΚατά τα λοιπά, το λευκό πλαστικό κάλυμμα που καταλαμβάνει την αριστερή άκρη της μητρικής και καλύπτει τις I/O θύρες, καθώς και μέρος του κυκλώματος ήχου, συμπληρώνει το μαύρο-άσπρο θέμα της μητρικής.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewExpansion Slots

ASRock X99 Taichi ReviewΣτην πλευρά των θυρών επέκτασης συναντάμε 3 PCI Express Gen 3 με x16 φυσικό μέγεθος, με τις 2 πρώτες να έχουν την πλήρη x16 ταχύτητα, ενώ η τρίτη λειτουργεί ηλεκτρικά σε x8. Οι δυο αυτές θύρες έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 PCI slots ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση 2 GPUs παρέχοντας τους την βέλτιστη δυνατή ψύξη. Τέλος συμπληρώνονται από 3 PCI-e Gen 3 slots x1 για λοιπές κάρτες επέκτασης.

Storage
Στα παραδοσιακά interfaces συναντάμε 10 συνολικά SATA θύρες, με τις 8 εξ' αυτών να έχουν την κυρτή διάταξη για καλύτερο cable management, ενώ υπάρχουν και 2 ακόμα συμπληρωματικές θύρες πάνω από το chipset - για όσους δεν τους έφτασαν οι προηγούμενες. Σε συνδυασμό με το απαιτούμενο "κλειδί", παρέχεται και μια SATA Express θύρα, ενώ απούσα είναι οποιαδήποτε U.2 θύρα που συναντήσαμε αρκετά σε άλλες νέες κυκλοφορίες..

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewΗ ASRock επέλεξε να κάνει την διαφορά διαθέτοντας 2 M.2 slots, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν modules έως και 11cm, υποστηρίζοντας τόσο SATA όσο και PCI-e Gen3 x4 32Gbps.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewAudio

Στο κομμάτι του ήχου η ASRock επέλεξε την δική της δημιουργία κυκλώματος ήχου, το Purity Sound 3. Στην θέση του κεντρικού codec συναντάμε τον ALC1150 της Realtek ο οποίος προσφέρει 115 dB signal-to-noise ratio (SNR), ενώ την ίδια στιγμή στο φιλτράρισμα των σημάτων χρησιμοποιούνται οι γνωστοί Nichicon Gold audio πυκνωτές. Επιπλέον το σήμα ενισχύεται μέσω των 2 NE5532 ενισχυτών της Texas instruments.

ASRock X99 Taichi Review

 

ASRock X99 Taichi ReviewNetworking

Στον ελεγκτή δικτύου η ASRock επέλεξε την χρήση 2 Gigabit Ethernet θυρών, αμφότερες από την Intel. Τα κυκλώματα είναι το Ι218V καθώς και το I211AT.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewΗ επιπλέον προσθήκη της είναι το WiFi και Bluetooth module. To module υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual band στα 2.4 και 5GHz, Multi-user MIMO και μέγιστες ταχύτητες διαμεταγωγής στα 433 Mbps, ενώ παρέχεται και υποστήριξη για Bluetooth v4.1

Extra Features

Επιπλέον ενδείξεις για τους κωδικούς λειτουργίας του BIOS που θα βοηθήσουν στην αποσφαλμάτωση λαμβάνουμε από το 7 segment display που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του board. Επίσης, ξεχωρίζει ο διακόπτης για την επιλογή του BIOS, με την crash-free λειτουργία να παρέχει 2 BIOS chips. Έτσι, σε περίπτωση προβλήματος με το κύριο BIOS, μπορείτε να επιλέξετε το δευτερεύον και να συνεχίσετε απρόσκοπτα την λειτουργία του συστήματος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να επαναπρογραμματίστεί το πρώτο ή να αντιγραφεί η "ασφαλής" δεύτερη ROM στο πρώτο chip.

ASRock X99 Taichi ReviewASRock X99 Taichi ReviewΌπως είδαμε και νωρίτερα, τα PCI Slots που χρησιμοποιήθηκαν είναι ενισχυμένα. Βάση της εταιρίας, τα Steel Armors εκτός από εκτενέστερη προστασία στις θύρες, προσφέρουν και απομόνωση από εξωτερικές παρεμβολές.

ASRock X99 Taichi Review

 

ASRock X99 Taichi ReviewΦυσικά, τα Super Alloy στοιχεία της εταιρίας δίνουν για μια ακόμα φορά το παρόν, με τους 60A chokes, τα Dual-N MOSFETs καθώς και τους Nichicon 12K Platinum πυκνωτές να προσδίδουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην μητρική.

Rear I/O

ASRock X99 Taichi ReviewΣτο Ι/Ο της X99 Taichi συναντάμε όλες τις απαραίτητες θύρες διασύνδεσης. Αυτές είναι οι εξής:

 • 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port
 • 1 x Optical SPDIF Out Port
 • 3 x USB 2.0 Ports (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
 • 1 x USB 3.1 Type-A Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM1142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
 • 1 x USB 3.1 Type-C Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM1142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
 • 3 x USB 3.0 Ports (Intel® X99) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
 • 2 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
 • 1 x Clear CMOS Switch
 • HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone[/TR]

OC on first boot

 • Follow us on