Η GIGABYTE έρχεται φορτωμένη στο HwBox με δύο μητρικές για AMD Ryzen, την Aorus GA-AX370-Gaming K5 και την AB350N GAMING WIFI!

GIGABYTE Aorus AX370-Gaming K5 & AB350N GAMING WIFI Review

Σελίδα 1 από 3

Η GIGABYTE έρχεται φορτωμένη στο HwBox με δύο μητρικές για AMD Ryzen, την Aorus GA-AX370-Gaming K5 και την AB350N GAMING WIFI!

  2intro

 

 

 

intro

 

 

 

 

 

 

Η σειρά Aorus της GIGABYTE έγινε γνωστή από τα laptops αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Η αρχή της επέκτασης έγινε με τις κάρτες γραφικών όμως λίγο αργότερα εμφανίστηκαν και οι πρώτες μητρικές, με στόχο το AORUS, να γίνει ένα δυνατό gaming brand για την GIGABYTE. Σήμερα βλέπουμε την Aorus AX370 Gaming K5 καθώς και την AB350N GAMING WIFI η οποία είναι ITX για small form factor συστήματα.

 

 

 

 

  DSC 0021 Copy

 

 

Η κυκλοφορία των Ryzen αποτέλεσε ένα κορυφαίο γεγονός για την AMD αλλά και για τους συνεργάτες της και η GIGABYTE ανεβαίνοντας στο hype train έφερε στην αγορά μεταξύ άλλων την  GA-AX370-Gaming K5 αλλά και μια ITX υλοποίηση την οποία είδαμε για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι. Οι δύο μητρικές ξεχωρίζουν από το μέγεθός τους και κατ' επέκταση το καταναλωτικό κοινό που θα τις επιλέξει, όμως πάμε να δούμε τα κυριότερα στοιχεία τους στη συνέχεια.

 

 

DSC 0022 copy Copy

Στα συνοδευτικά της AORUS υπάρχουν τέσσερα SATA καλώδια, ένας αντάπτορας για RGB λεντοταινίες (εάν έχετε από κάποιον κατασκευαστή με άλλον κονέκτορα) και μερικά αυτοκόλλητα για σήμανση των καλωδίων. Καλό feature που λίγοι όμως χρησιμοποιούν.

 

DSC 0022 copy Copy

 

Η αισθητική μένει στα ίδια πρότυπα με τις Ζ270 εκδόσεις της GIGABYTE με μερικές έξτρα πινελιές ειδικά για τη πλατφόρμα της AMD και φυσικά τους Gamers. Μη ξεχνάμε πως η σειρά προϊόντων AORUS έχει ως βασικό χρώμα το λευκό και οι budget υλοποιήσεις για την οικογένεια τονίζονται με μαύρο χρώμα, κάτι που φαίνεται από τη προτεινόμενη τιμή τους.

 

 

DSC 0022 copy Copy

 

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι πως σε αντίθεση με τις περισσότερες μητρικές της σειράς Aorus, η GA-AX370-Gaming K5 έχει τελείως μαύρη εμφάνιση χωρίς ίχνος από το λευκό που κυριαρχεί στις περισσότερες μητρικές της σειράς. Η K5 είναι η μικρότερη ουσιαστικά Aorus μητρική της GIGABYTE και οι διαφορές της με την απλή 5άρα βρίσκονται στη χρήση μαύρων shrouds αντί για λευκών, στην έλλειψη μερικών περιφερειακών controllers όπως του Killer LAN και σε μερικές φάσεις τροφοδοσίας που ουσιαστικά προσφέρουν πιο σταθερή τάση στον επεξεργαστή, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται doublers στο κύκλωμα. Αυτό βέβαια δεν είναι αρνητικό, μιας και η μητρική είναι σε θέση να υπερχρονίσει οποιονδήποτε Ryzen CPU και να της δώσουμε.

 

 

DSC 0022 copy Copy

 

Η GIGABYTE έχει φροντίσει και για τη ψύξη των υποσυστημάτων όπως τα VRM και το chipset με τις ψύκτρες να έχουν stealthy εμφάνιση με matte απόχρωση.

 

 

DSC 0022 copy Copy

 

Το κύκλωμα του Vcore του επεξεργαστή (ψύκτρα των I/O) ήταν πιο ζεστό από το πάνω κάτι που δεν είναι καθόλου ανησυχητικό μιας και τα MOSFETs έχουν αρκετά υψηλές αντοχές σε θερμοκρασία.

 

DSC 0022 copy Copy

 Στο PCB – που βασίζεται στο πρότυπο ATX by the way – βρίσκουμε δύο PCIe με μεταλλική ενίσχυση υποστηρίζοντας όμως 2-Way SLI και έως quad Crossfire!

 

DSC 0033 copy Copy

 

Στον τομέα της μνήμης, βρίσκουμε τέσσερις υποδοχές για DIMMs χρονισμένες έως και τα 3200 MHz σε OC. Η περιοχή περιλαμβάνει και LED ένδειξης για το DIMM ενώ το ίδιο γίνεται και στη δεξιά πλευρά της μητρικής. Το συγκεκριμένο κομμάτι μπορεί να αφαιρεθεί και η GIGABYTE παρέχει online 3D σχέδια για να εκτυπώσουμε τα δικά μας στον 3D εκτυπωτή μας. Good stuff!

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

Στο πλάι υπάρχουν και τέσσερις SATA 3 μαζί με δύο SATA Express που μπορούν να συνδεθούν άλλα 4 drives υποστηρίζοντας παράλληλα RAID 0, RAID 1, και RAID 10 setups αυξάνοντας τον αριθμό των SATA θυρών στις 8. Επιπλέον υπάρχει και μια M.2 PCIe x4 Gen3 για ταχύτητες έως 32 Gbps.

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

 

DSC 0033 copy Copy

 

Η μαγική M.2 μπορεί να απογειώσει τον NVMe SSD μας μιας και συνδέεται απευθείας με τον επεξεργαστή.

 

DSC 0033 copy Copy

 

 Λεντοταινίες μπορούμε να εγκαταστήσουμε χάρη στο παρεχόμενο header για RGBW (W = White) strips. Ουσιαστικά οι δύο ζώνες είναι ένα κοινό χρώμα στη μητρική και άλλο ένα με μια έξτρα λεντοταινία.

 

DSC 0033 copy Copy

 

Το ακρυλικό αυτό panel μπορεί να αφαιρεθεί δίνοντας μας τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε το δικό μας σε κάποιον 3D εκτυπωτή.

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

Τα DIMM slots φωτίζονται!

DSC 0033 copy Copy

 

 

 

DSC 0033 copy Copy

 

 Εδώ βλέπουμε και την Ultra Durable φιλοσοφία της GIGABYTE με τα ποιοτικά υλικά που βρίσκονται στο PCB και εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία για πολλές ώρες.

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

Το πίσω πάνελ περιλαμβάνει τα απαραίτητα όπως μια PS/2 combo θύρα για πληκτρολόγιο και ποντίκι, 6x USB 3.0, μια HDMI 1.4, τέσσερις USB 3.1 Gen2 που τρέχουν από έναν ελεγκτή της ASMedia με τη μια να είναι TypeC, μια Gigabit LAN καθώς και εφτακάναλο ήχο που τρέχει από το ALC1220 chip της Realtek. Οι άλλες δύο USB 3.1 Gen1 (ταχύτητες ίσες με αυτές του USB 3.0) τρέχουν από το CPU.

 

DSC 0033 copy Copy

 

 

 

AB350N GAMING WIFI
Σελίδα

amd, gaming, gigabyte, am4, ryzen, x370, παρουσίαση, motherboard, μητρική , GA-AX370-Gaming K5

FeelsBadMan

Members
2017-09-10T11:29:34Z

Πολύ ωραίο και αναλυτικό το review Λουκά! Keep it up.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...