ASRock X399 Taichi & Threadripper 1920X Review

ASRock X399 Taichi & Threadripper 1920X Review

Σελίδα 1 από 8

Η νέα ASRock X399 Taichi οδηγεί έναν από τους καλύτερους AMD επεξεργαστές και τον πρώτο της εταιρία για την HEDT αγορά, κάτι που θα δούμε σε βάθος στο σημερινό review!

 intro x399 taichi

 

 

intro

 

Τον Ιούνιο, η AMD έκανε μια από τις πιο εντυπωσιακές ανακοινώσεις στην ιστορία της. Αρχικά έχοντας παρουσιάσει τρεις μήνες νωρίτερα μια ολοκαίνουρια γενιά επεξεργαστών με κωδική ονομασία Ryzen, η εταιρία προχώρησε και στην παρουσίαση ενός high end lineup επεξεργαστών για όσους θέλουν τις απόλυτες επιδόσεις σε ένα επαγγελματικό κυρίως περιβάλλον. Enter Ryzen Threadripper, η High End Desktop γενιά επεξεργαστών της AMD που στόχο έχει να ταρακουνήσει την Intel χτυπώντας στο ευάλωτο σημείο της, το core count! Η παρουσίασή μας σήμερα περιστρέφεται γύρω από την X399 Taichi της ASRock και του Threadripper 1920X με 12 πυρήνες και 24 threads διαθέσιμα για εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιήσουν έναν τέτοιο αριθμό κλείνοντας το μάτι και στους streamers!

 

 

 138

 

 

Μαζί με τον Threadripper μας η ASRock μας έστειλε μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της και όχι άδικα αφού η X399 Taichi φροντίζει να καλύψει κάθε πιθανό feature που δίνεται σε μια πλακέτα ATX μεγέθους. Τα συνοδευτικά φτάνουν για τους περισσότερους χρήστες εκεί έξω, όπως για παράδειγμα τα 4 SATA καλώδια που δίνονται αλλά και οι δύο κεραίες για το ενσωματωμένο WiFi.

 

 

138

138

 

Από πλευράς μνήμης βρίσκουμε 8 υποδοχές DIMM με υποστήριξη μνημών χρονισμένων έως και τα 3600 MHz σε OC mode.Στη συνέχεια θα δούμε πως επηρεάζει την μνήμη και το latency αυτής το game mode που έχει ενσωματώσει η AMD στη νέα της πλατφόρμα, δίνοντας πρακτικά ένα μικρό boost στις επιδόσεις.

 

 138

 

 

Γενικά το layout έχει ότι θα ζητήσει κανείς όπως τέσσερις PCIe x16 για κάποιον που θέλει να στήσει ένα overkill σύστημα με πολλαπλές κάρτες γραφικών και να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα PCIe lanes που δίνει το CPU. Βέβαια οι PCIe είναι χρήσιμες και σε σενάρια streaming όπου ο αγοραστής θα αποκτήσει και μια capture card.

 

 

138

 

138

 

Αξίζει να πούμε πως το layout της συγκεκριμένης είναι παραπλήσιο με αυτό της Gaming i7, έτσι έχουμε αντίστοιχες φάσεις τροφοδοσίας και παρελκόμενα με τις διαφορές να εντοπίζονται κυρίως στην ψύκτρα του chipset και πιθανόν σε ορισμένες έξτρα θύρες στο πίσω μέρος. Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά βελτιωμένη σε αυτή τη γενιά, όπως και στην X299 πλατφόρμα με την ASRock να συνεχίζει την παράδοση με τα Super Alloy, ένα πακέτο που περιλαμβάνει ποιοτικά υλικά κατασκευής και PCB 8 επιπέδων.

 

 

138

 

138

 

 

 

Εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει η X399 πλατφόρμα της AMD είναι στον τομέα της αποθήκευσης και η ASRock έρχεται για να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες θύρες που δίνονται από το chipset και τον επεξεργαστή αρκετά έξυπνα δίνοντας 8x SATA III με υποστήριξη για RAID 0 (1 και 10), 2x Ultra M.2 για ταχύτητες μέχρι 32 Gbps καθώς και άλλη μια που υποστηρίζει συσκευές τύπου 2230, μεταξύ άλλων και 32 Gbps NVMe drives, όπως οι άλλες δύο. Η U.2 που υπάρχει onboard μοιράζεται το bandwidth της βέβαια με την πρώτη M.2 της μητρικής οπότε κρατήστε το στην άκρη του μυαλού σας σε περίπτωση που χρειαστείτε κάποιον U.2 στο μέλλον.

 

 

 

138

 

 

 

138 Ο U.2 connector μαζί με έναν εσωτερικό USB 3.

Παρά το γεγονός ότι είναι board για την καταναλωτική αγορά υπάρχει και μια U.2 θύρα πράγμα που «δείχνει εμφατικά» προς την enterprise αγορά και τα (λίγα) drives που κυκλοφορούν από την Intel. Εκτός αυτού, ακόμη και οι δύο LAN στο πίσω μέρος τρέχουν χάρη σε ελεγκτές της Intel και είναι ακόμη ένα feature που βλέπουμε συχνά σε ASRock μητρικές.

 

 

138Οι τρεις M.2 παρατεταγμένες ανάμεσα από τις PCIe

 

 

 

138

 

 

 

138

 

 

Το κύκλωμα τροφοδοσίας του επεξεργαστή ολοκληρώνεται από 11 φάσεις IR Digital PWM με premium 60A chokes, Nichicon 12K Black Caps και τον συνδυασμό driver/mosfet IR3555M και θεωρείται ένας ποιοτικός συνδυασμός για να υποστηρίξει το υψηλό TDP της πλατφόρμας που μπορεί να ξεπεράσει τα 180W. Το κύκλωμα τροφοδοτείται από δύο connectors, ένα 8-pin και ένα 4-pin, όμως μπορεί να λειτουργήσει και μόνο με το 8-pin.

 

 

138

 

Το κύκλωμα τροφοδοσίας είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της Taichi. Αφενός γιατί ψύχεται από ένα beefy cooler που διαπερνάται και από ένα heatpipe, αφετέρου διαθέτει ποιοτικά Mosfet για πολύωρο stressing σε βαριές εργασίες!

 

138

 

 

138

 

 

 

138

 

 

138

 Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τις εξής συνδέσεις:

 

- 1 x BIOS Flashback Switch για αναβάθμιση του BIOS χωρίς την ανάγκη CPU/RAM/GPU.

- 2 x Antenna Ports
- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port
- 1 x Optical SPDIF Out Port
- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-A Port (10 Gb/s) (Supports ESD Protection)
- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-C Port (10 Gb/s) (Supports ESD Protection)
- 8 x USB 3.1 Gen1 Ports (Supports ESD Protection)*
- 2 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone (Gold Audio Jacks)

 

Γνωριμία με τη πλατφόρμα
Σελίδα

gaming, asrock, review, creator, x399 taichi

STORM1978

HWBoxed Overclocker
2017-10-17T20:58:36Z

Έρωτας...

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...