ASRock Z390 Phantom Gaming 9 Motherboard Review

ASRock Z390 Phantom Gaming 9 Motherboard Review

Σελίδα 1 από 3

Η χρονιά ‘ανοίγει’ με μια ASRock Z390 μητρική καθώς και ένα giveaway από την Western Digital!
   

 

 

 

 

 

1a introduction

 

 

Φέτος φαίνεται πως είναι η κατάλληλη εποχή για το στήσιμο ενός νέου συστήματος με τα καταστήματα να διαθέτουν άφθονες επιλογές και η ASRock δείχνει έτοιμη με την νέα της Z390 Phantom Gaming 9. Η Intel έχει διαθέσιμους αρκετούς επεξεργαστές για το LGA 1151 socket της 8ης και 9ης γενιάς και παρά τον ασφυκτικό κλοιό που έχει δημιουργήσει η AMD τη τελευταία περίοδο, εξακολουθεί και υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιον που θέλει τώρα να αναβαθμίσει το σύστημά του με έναν Intel επεξεργαστή.

 

 

Οι επιλογές που έχει ένα σύγχρονο σύστημα αυτή τη περίοδο εκτείνονται από την 8η μέχρι και την 9η γενιά και περιλαμβάνουν τετραπύρηνους επεξεργαστές με HyperThreading ή εξαπύρηνους και οκταπύρηνους που θα μας κάνουν όμως να βάλουμε βαθύτερα το χέρι στη τσέπη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ειδικά εάν συνυπολογίσουμε το κόστος της μητρικής σε ένα τέτοιο σύστημα τότε μένουμε με ένα combo που μπορεί να αγγίξει και τα 650€ με μια νορμάλ σύνθεση για τα gaming δεδομένα που αποτελείται από ένα εξαπύρηνο και ξεκλείδωτο επεξεργαστή και μια μητρική που μας καλύπτει από άποψης θυρών.

 

 

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε δει μαζί δύο από τις midrange προτάσεις της ASRock για το Z390 chipset με κόστος κάτω από τα 300€ που διαθέτουν όλα τα χρήσιμα features που ψάχνει ο μέσος και ο advanced χρήστης. Η Phantom Gaming 9 του σημερινού review αποτελεί πρακτικά την αφρόκρεμα της ASRock όσον αφορά το Z390 chipset της Intel και είναι από τις πιο ‘φορτωμένες’ με features, με τη καλή όμως έννοια. Η σειρά προϊόντων Phantom Gaming περιλαμβάνει εκτός από τις μητρικές, και κάρτες γραφικών όπως την RX 580 που φαίνεται στο βίντεο παρακάτω.

Η Western Digital σε συνεργασία με το HwBox χαρίζουν σε έναν από εσάς έναν BLACK NVMe M.2 SSD 500GB. Μάθετε πως στο βίντεο παρακάτω. Η εταιρία διαθέτει αρκετά μοντέλα στην αγορά, μεταξύ άλλων και σε 2.5" form factor καλύπτοντας έτσι αρκετές ανάγκες ενώ όσοι θέλουν το κάτι παραπάνω μπορούν να στραφούν στους NVMe M.2 που προσφέρουν ταχύτητες ανάγνωσης μέχρι και τα 3400MB/s.

 

wd lineup

 

 

 

 

Εκ πρώτης όψης η Phantom Gaming 9 έχει αρκετά κοινά με την Taichi που είδαμε νωρίτερα όμως με κόστος περί τα 50€ υψηλότερο, διαφορά που προκύπτει από την ενσωματωμένη 2.5 Gigabit Ethernet υποδοχή που τρέχει από νέο controller της Realtek, από το Bluetooth 5.0 (4.2 στην Taichi) καθώς και από την υποστήριξη MU-MIMO στο ac WiFi module του που αυξάνει την ταχύτητα μεταφοράς στα 1733Mbps από τα 433Mbps της Taichi, ένα σημαντικό step up όμως θα φανεί χρήσιμο περισσότερο σε όσους θέλουν να κάνουν πράγματα όπως screen mirroring σε οθόνες, ή θέλουν να στείλουν ένα μεγάλο αρχείο απευθείας σε κάποια άλλη (ασύρματη) συσκευή. Ακόμα και με αυτές τις αλλαγές από την Taichi, η βάση παραμένει η ίδια και έτσι έχουμε το ίδιας σχεδίασης PCB με διαφορετικούς χρώματος inlays για να ταιριάξουν στη Phantom Gaming σειρά.

 

 asrock z390 58034

 

 

 

 

 

 

Close Look
Σελίδα

gaming, intel, asrock, review, bios, wifi, coffee lake, παρουσίαση, motherboard, μητρική , δοκιμή, z390, 2018, 9900k, phantom gaming 9, 2.5 gigabit

ChameZX

Members
2019-01-16T13:09:10Z

Μπράβο ρε Λουκά!

Ήθελα πολύ να διαβάσω δύο τρία αντικειμενικά πραγματα για την συγκεκριμένη μητρική.

Ωραίο και το βίντεο σου +1

 

Λοιπόν. Εδώ να πούμε κιόλας ότι όταν λέγαμε ASRock, το μυαλό μας πήγαινε σε μια κατηγορία μητρικών "δεύτερης μοίρας". Ναι οκ, είχαν σπάσει κάτι ρεκόρ πιο παλιά με την Extreme 9 , αλλά και πάλι, η εικόνα των χαμηλής ποιότητας υλικών που είχαμε πάνω στο pcb σε συνδιασμό με τα ανιαρά χρώματα, δεν μπορεί να βγει εύκολα από το μυαλό μας. Βλέπω όμως πως σιγά σιγά μπαίνει λίγο στο πνεύμα του ανταγωνισμού και τα πάει καλύτερα έστω στην ποιότητα κατασκευής.

 

Από θέματα σταθερότητας, ας μας διαφωτίσει κάποιος ;)

MetallicGR

Members
2019-01-21T10:14:12Z

Τα δυό τρία πράγματα που δοκίμασα μέσα στη μια εβδομάδα που ήταν στημένη, δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα. Αυτό που λέω και στο γραπτό, ότι μερικά τάσεις παίζουν λίγο πιο aggresssively, αλλά αυτό διορθώνεται και το βλέπουμε πάνω κάτω σε όλες τις μητρικές ειδικά μόλις ανοίξεις το XMP. Κλασικό και υπάρχει εδώ και χρόνια.

 

Το PCB και γενικά η ποιότητα δεν έχει καμία σχέση με τις μητρικές που έβλεπες πριν 2 χρόνια. Ακόμα και από τις Z170 της έχει διαφορές.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...