• AORUS KD25F 240Hz Gaming Monitor Review

  AORUS KD25F 240Hz Gaming Monitor Review

 • Deepcool Matrexx 70 Case & Castle 240 RGB Cooler Review

  Deepcool Matrexx 70 Case & Castle 240 RGB Cooler Review

 • Cooler Master MK850 Analog Gaming keyboard Review

  Cooler Master MK850 Analog Gaming keyboard Review

 • AMD Radeon VII & NVIDIA TITAN RTX GPUs Review

  AMD Radeon VII & NVIDIA TITAN RTX GPUs Review

 • GIGABYTE GTX 1660 & GTX 1660 Ti GAMING OC GPUs Review

  GIGABYTE GTX 1660 & GTX 1660 Ti GAMING OC GPUs Review

 • Νέο 3DMark Benchmark θα 'στρεσάρει' τα PCIe 4.0 συστήματα

  Νέο 3DMark Benchmark θα 'στρεσάρει' τα PCIe 4.0 συστήματα

 • Επίσημες οι AMD Radeon RX 5700 GPUs - Performance inside

  Επίσημες οι AMD Radeon RX 5700 GPUs - Performance inside

 • Σήμερα τα πλήρη specs της Radeon RX 5700 XT GPU

  Σήμερα τα πλήρη specs της Radeon RX 5700 XT GPU

 • Πιο ακριβές από ότι συνήθως οι X570 μητρικές

  Πιο ακριβές από ότι συνήθως οι X570 μητρικές

 • AMD: Δε θα δούμε PCIe 4 στις 300 & 400 Series μητρικές

  AMD: Δε θα δούμε PCIe 4 στις 300 & 400 Series μητρικές

 • 5 Νέες Μητρικές MSI X570 για τους Ryzen 3000 CPUs

  5 Νέες Μητρικές MSI X570 για τους Ryzen 3000 CPUs

 • Η 'μπηχτή' της Intel στη νέα γενιά CPU της AMD

  Η 'μπηχτή' της Intel στη νέα γενιά CPU της AMD

 • AMD Ryzen 3 3200G και Ryzen 5 3400G APUs τον Ιούλιο

  AMD Ryzen 3 3200G και Ryzen 5 3400G APUs τον Ιούλιο

 • Τον Σεπτέμβριο στην αγορά ο AMD Ryzen 9 3950X

  Τον Σεπτέμβριο στην αγορά ο AMD Ryzen 9 3950X

 • Featured Build: Fallout Mod by HYPERPC

  Featured Build: Fallout Mod by HYPERPC

 • Featured Build: Meshify S2 by Bernardo Mod Chop

  Featured Build: Meshify S2 by Bernardo Mod Chop

 • Featured Build: Oranger

  Featured Build: Oranger

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttons


Στο HwBox έχουμε ασχοληθεί αρκετά με τα gaming περιφερειακά. Τα περισσότερα από αυτά διαφημίζονται ως το απόλυτο αξεσουάρ για τον καθημερινό gamer, με δυνατότητες οι οποίες θα μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες του παίκτη κατά την διάρκεια της κρίσιμης στιγμής. Και ενώ δεν αμφιβάλλουμε για το γεγονός πως ένα περιφερειακό μπορεί να δώσει επιπλέον δυνατότητες στον χρήστη του, εν τούτοις πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά αδυνατούν να διαφοροποιηθούν από πλευράς χαρακτηριστικών σε σχέση με κάποια επώνυμα μεν, αλλά χωρίς να κρατάνε την Gaming "πινακίδα" πάνω τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Corsair έχει βαλθεί ώστε να μπει για τα καλά στον χώρο των Gaming περιφερειακών. Το Scimitar RGB δεν είναι ένα ακόμα gaming mouse, αλλά η προσπάθεια της εταιρίας να παρέχει ένα ξεχωριστό προϊόν που απευθύνεται στους απαιτητικούς gamers.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΣτην λιτή αλλά και ταυτόχρονα εντυπωσιακή συσκευασία του, η οποία μέσα από ένα δίφυλλο προσπαθεί να παρουσιάσει όλα τα highlights του Scimitar RGB. Πέρα από το Quick Start guide καθώς και τον οδηγό της εγγύησης συναντάμε και ένα μεταλλικό κλειδί, το οποίο αφορά την μετακίνηση των πλαϊνών πλήκτρων - κάτι το οποίο θα επεκταθούμε στην συνέχεια.

Προχωράμε με την αναλυτική παρουσίαση του Scimitar RGB στις σελίδες που ακολουθούν!

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttons

Πριν ξεκινήσουμε με την ανάλυση του Scimitar, τι θα πει ο χαρακτηρισμός "RGB" που αποτελεί και το κύριο χαρακτηριστικό του; Πολύ απλά, το Scimitar ενσωματώνει RGB LEDs στο εσωτερικό του, τα οποία LED είναι πλήρως προγραμματιζόμενα μέσα από το Corsair Utility Engine, το software δηλαδή που συνοδεύει το Scimitar. Τα RGB LEDs έχουν την δυνατότητα να παράγουν περί τα 16.8 εκατομμύρια χρώματα, ώστε να μπορέσετε να δώσετε στο Scimitar οποιοδήποτε color scheme εσείς επιθυμείτε στις 3 + 1 ζώνες φωτισμού που διαθέτει το Scimitar. Όσον αφορά τo RGB lighting θα επεκταθούμε στην επόμενη σελίδα.

Ο ξεχωριστός σχεδιασμός του Scimitar ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Το Scimitar έχει σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση σε MOBA/MMO παιχνίδια, κάτι το οποίο φαίνεται από τα 17 προγραμματιζόμενα πλήκτρα του να σας δίνουν την δυνατότητα να το παραμετροποιήσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε. Το Scimitar RGB ανήκει στα ποντίκια που έχουν σχετικά μεγάλο μέγεθος, με το μήκος του να ανέρχεται στα 11.9cm, πλάτος 7.7cm και ύψος 4.88cm, ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει έναν lightweight χαρακτήρα με το βάρος του να ανέρχεται στα μόλις 147 γραμμάρια.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttons


Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΣτην κορυφή του Scimitar ξεχωρίζει η soft-touch επιφάνεια με την οποία έρχεται σε επαφή ο χρήστης. Αυτή η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα η αφή να είναι αρκετά πιο μαλακή, αυξάνοντας ελαφρώς την ποιότητα κατασκευής του. Αυτό όμως που συνδράμει τα μέγιστα στην ποιότητα κατασκευής είναι ο πλήρως αλουμινένιος σκελετός που κρύβεται από κάτω, κρατώντας το ποντίκι στιβαρό και άκαμπτο.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το Scimitar έχει 17 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Στην προκαθορισμένη ρύθμισή τους, αυτά είναι το αριστερό και το δεξί κλικ, η ροδέλα με το μεσαίο κλικ το οποίο δεν έχει δυνατότητα side scrolling. Επιπλέον κάτω από την θέση της ροδέλας θα συναντήσουμε και δύο προγραμματιζόμενα πλήκτρα, τα οποία εξ' ορισμού διατίθενται για την εναλλαγή των DPI levels, με το Scimitar να προσφέρει 5 κλίμακες οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν μέσα από το Corsair Utility Engine. Περιστρέφοντας το Scimitar τριγύρω παρατηρούμε στην δεξιά του πλευρά μια κοιλότητα με ελαστική επένδυση, σημείο το οποίο τοποθετείται ο παράμεσος του δεξιού χεριού. Πέρα από την καλύτερη αίσθηση, η ελαστική επιφάνεια με τις τριγωνικές υφές, το σημείο προσφέρει και το βέλτιστο δυνατό grip κατά τις γρήγορες μεταφορές.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΗ αριστερή πλευρά όμως του Scimitar είναι και το σημείο ενδιαφέροντος. Στο σημείο αυτό, η Corsair έχει προσθέσει 12 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα ελέγχου. Τα πλήκτρα αυτά διαθέτουν μηχανικούς διακόπτες, ενώ ταυτόχρονα τα 6 από αυτά διαθέτουν μια επιπλέον υφή ώστε να ξεχωρίζει ο χρήστης σε ποια σειρά πλήκτρων "σημαδεύει" ο αντίχειρας του.

Επιπρόσθετα, μεταξύ του πλαισίου και των προγραμματιζόμενων πλήκτρων υπάρχει μια ακόμα ζώνη φωτισμού. Η συγκεκριμένη ζώνη προσφέρει μια οπτική ένδειξη για το ενεργό προφίλ DPI από τις πέντε διαθέσιμες κλίμακες που προσφέρει το Scimitar RGB. Τα χρώματα δεν είναι σταθερά, αντιθέτως έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τα δικά σας μέσα από το Corsair Utility Engine.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΤο Scimitar RGB είναι ένα ποντίκι σχεδιασμένο για για δεξιόχειρες. Η επιλογή αυτή έχει γίνει με σκοπό την βέλτιστη εργονομία κατά το gaming, με το Scimitar RGB να είναι ένα ποντίκι που βολεύει τόσο το palm όσο και claw grip. Η καμπύλη του σώματός του εναρμονίζεται άψογα με το κοίλωμα της παλάμης, την ίδια στιγμή που τα πλήκτρα φέρουν την ίδια καμπυλότητα με το υπόλοιπο σώμα. Η περιοχή των πλήκτρων όπου τοποθετείται ο αντίχειρας διαθέτει και αυτός μια κοιλότητα, η οποία ακολουθεί το σχήμα του δακτύλου για ακόμα πιο εργονομική λαβή η οποία θα προλαμβάνει τα ατυχή πατήματα.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsTo Scimitar RGB εξοπλίζεται με έναν Optical αισθητήρια, ο οποίος μπορεί να αποδώσει από τα 100 μέχρι και τα 1200 DPI. Ταυτόχρονα, στην κάτω πλευρά θα συναντήσουμε 4 ελαστικές επιφάνειες οι οποίες θα βοηθήσουν στην ομαλότερη κίνηση του Scimitar πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΤο στοιχείο που κάνει το Scimitar να διαφοροποιείται σημαντικά από τα υπόλοιπα MOBA ποντίκια, είναι η καινοτομία του σχεδιασμού των πλευρικών πλήκτρων. Με το σύστημα Key Slider Control και την χρήση του παρεχόμενου κλειδιού ο χρήστης μπορεί μεταφέρει κατά 9mm την θέση των πλήκτρων, φέρνοντάς το ακριβώς εκεί όπου επιθυμεί περισσότερο. Έτσι, αντί η Corsair να τοποθετήσει σε μια συγκεκριμένη θέση τα πλήκτρα αυτά, κάτι που θα απογοήτευε αρκετούς από τους χρήστες που δεν έχουν το ιδανικό μέγεθος χεριών, αφήνει την επιλογή της θέσης του στον τελικό χρήστη - έτσι, κανένας δεν πρόκειται να μείνει απογοητευμένος από την θέση των πλήκτρων.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttons


Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΤέλος, το καλώδιο του Scimitar RGB είναι sleeved, ενώ το μήκος του φτάνει φτάνει τα 180 εκατοστά. Όσον αφορά το άλλο άκρο του καλωδίου, θα συναντήσουμε έναν τυπικό USB κονέκτορα, με την επαφή να είναι η παραδοσιακή μεταλλική, με το βύσμα να διαθέτει έναν πλατύτερο σχεδιασμό και κίτρινες - μαύρες πινελιές.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΤέλος, δυο φωτογραφίες, με το σετ του Scimitar RGB σε αντίθεση με ένα M65, καθώς και πως φαίνεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttons
Για την διαχείριση ενός έξυπνου περιφερειακού απαιτείται και το αντίστοιχο software. Και έτσι, εγένετο το Corsair Utility Engine. Ένα ενιαίο interface το οποίο είναι σε θέση να χειριστεί όλα τα περιφερειακά της Corsair και προσφέρει όση παραμετροποίηση επιθυμείτε για το περιφερειακό σας. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η αρχική οθόνη μας καλωσορίζει στο περιβάλλον παραμετροποίησης του Scimitar RGB. Στην αρχική οθόνη θα ασχοληθούμε με τα προφίλ του ποντικιού όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε προκαθορισμένα σετ λειτουργιών και φωτισμών, αναλόγως το παιχνίδι που επιθυμούμε. Το προφίλ όμως ορίζεται ως κάτι καθολικό, και έτσι η Corsair εισήγαγε και την έννοια των modes, τα οποία θα μπορούσαμε να τα μετονομάσουμε και σαν "υπό-προφίλ". Για να δώσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ παιχνιδιού "CS:GO", με τα modes να είναι 2 ξεχωριστά για τους Terrorists και και για τους Counter Terrorists. Έτσι, τα δυο modes μπορεί να έχουν διαφορετικά key assignments, σκάλες DPI αλλά ακόμα και φωτισμό. Φυσικά, μέσω του software δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά το πλήθος των modes ανά προφίλ αλλά και συνολικά των profiles. Τέλος, κάθε προφίλ έχει δυνατότητα προβολής ακόμα και OSD σε όποιο μέρος της οθόνης προκαθορίσουμε.

Επίσης, έχουμε την δυνατότητα να σώσουμε ολόκληρα τα προφίλ μαζί με τα εκάστοτε mode τους στην μνήμη του Scimitar RGB, ώστε αν χρειαστεί η μεταφορά του ποντικιού σε άλλο σύστημα να μην είναι αναγκαία η εγκατάσταση του CUE.

Τέλος, δεν είναι ανάγκη να δημιουργείτε από μόνοι σας προφίλ. Υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής αλλά και εισαγωγής profiles ώστε να μπορείτε είτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας, είτε να εισάγετε προφίλ τα οποία μπορείτε να συναντήσετε στο φόρουμ υποστήριξης της Corsair!

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΑπό κει και πέρα σε κάθε mode θα ξεχωρίσουμε τα διαφορετικά setting που μπορούμε να πειράξουμε, και τα οποία χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: Assignments, Lighting και Performance & DPI.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΣτην καρτέλα assignments μπορούμε να προγραμματίσουμε πλήρως το εκάστοτε πλήκτρο του ποντικιού. Οι δυνατότητες που δίνονται είναι αρκετές: Καταγραφή και εκτέλεση Macro, εισαγωγή προκαθορισμένου κειμένου, συνδυασμούς πλήκτρων του πληκτρολογίου, τροποποίηση DPI ή δημιουργία sniper button, συντομεύσεις ακόμα και media controls. Οι επιλογές που δίνονται μας είναι ήδη αρκετές και εντυπωσιακές.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΗ καρτέλα Performance ασχολείται με τις κλίμακες των DPI. Βάση του software μπορούμε να δημιουργήσουμε έως 5 διαφορετικά DPI stages. Για κάθε κλίμακα έχετε την δυνατότητα ρύθμισης από τα 100 μέχρι και τα 12000 DPI, με τις κλίμακες να μην είναι κατ' ανάγκη γραμμικές (δηλαδή η πρώτη να είναι απαραίτητα και η πιο μικρή κλίμακα), ενώ επιπλέον έχετε την δυνατότητα για ανεξάρτητη ρύθμιση των DPI για τον X και Y άξονα. Μερικές ακόμα ρυθμίσεις αφορούν την επιτάχυνση του κέρσορα, την ανίχνευση του σηκώματος του mouse και την ενεργοποίηση του angle snapping.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΗ τρίτη καρτέλα αφορά και την διαχείριση των φωτισμών στο Scimitar RGB. Στην συγκεκριμένη καρτέλα μπορούμε να ασχοληθούμε είτε με την εφαρμογή solid χρωμάτων σε κάθε μια από τις 4 δυναμικές ζώνες φωτισμού. Φυσικά, το βάθος των ρυθμίσεων είναι και σε αυτή την περίπτωση αρκετό, καθώς μπορούμε είτε να επιλέξουμε χρώματα από μια παλέτα 16.8 εκατομυρίων χρωμάτων όσο και να δημιουργήσουμε τα δικά μας breathing effects όπου τα χρώματα μπορούν να εναλλάσσονται καθ' οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούμε. Η αναβάθμιση του software πλέον μας επιτρέπει την ρύθμιση μιας μονάχα ζώνης, με το πάτημα του πλήκτρου "Apply to all zones" να μας επιτρέπει την εφαρμογή της επιλογής μας σε όλες τις ζώνες.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΌσον αφορά τις υπόλοιπες επιλογές, έχουμε την δυνατότητα επεξεργασίας όλων των προκαθορισμένων actions αλλά και ειδών φωτισμού. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η εισαγωγή προφίλ από διαφορετικό χρήστη μπορεί να εισάγει και μια ολόκληρη λίστα από περιττά actions και lighting effects τα οποία μπορεί να καταλήξουν να υπάρχουν ως απλά σκουπίδια.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΤέλος στην καρτέλα Settings υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του Polling rate του Scimitar, να τροποποιήσουμε διάφορες επιλογές για το OSD αλλά και συμβατών media players, και φυσικά να προβούμε στην αναβάθμιση firmware της συσκευής μας η οποία αν βρεθεί νεότερη, το CUE θα μας ειδοποιήσει αυτόματα!

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΑν και σε πρώτη όψη το Corsair Utility Engine μπορεί να μας μπερδέψει, εν τέλει αν ασχοληθεί κάποιος θα διαπιστώσει πως το πλήθος αλλά και το βάθος των επιλογών είναι μεγάλο. Αναμφίβολα, το CUE είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα utilities που έχουμε δει μέχρι στιγμής στην αγορά!


Για τις δοκιμές μας, προσπάθησα να περάσω μια περίοδο χρήσης ενσωματώνοντας το Corsair Scimitar RGB στην καθημερινότητά μου. Η χρήση ήταν άκρως λογική και χρησιμοποιήθηκαν διάφορες περιστάσεις, όπως browsing, επεξεργασία εικόνας, καθώς και gaming. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα ευρήματά μου!


 • Εργονομία


Όντας συνηθισμένος σε διαφορετικού σχήματος ποντίκια τα οποία τα χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου(Corsair M65, Logitech G502), το Scimitar δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως ιδιαίτερα ελαφρύ στο χέρι, καθώς ο σκελετός του του προσδίδει στο συνολικό του βάρος, πράγμα το οποίο δεν το θεωρώ απαραιτήτως κακό ούτε κουραστικό. Η τοποθέτηση του δεξιού χεριού ήταν απροβλημάτιστη καθώς η καμπυλότητα που παρουσιάζει το σώμα του Scimitar ακολουθεί το σχήμα της παλάμης η οποία τοποθετείται ξεκούραστα. Όσον αφορά την τοποθέτηση του παράμεσου, αυτός τοποθετείται στην προβλεπόμενη θέση με την ελαστική επιφάνεια, την ίδια στιγμή που το μικρό δάχτυλο κρατάει την πλευρά του mouse για καλύτερο grip. Σχετικά με την τοποθέτηση του παράμεσου θα προτιμούσα η κοιλότητα να ακολουθεί την γωνία του δάχτυλου παρά την ευθεία γραμμή που ακολουθεί, όπως επίσης θα προτιμούσα και την υφή του ελαστικού να είναι πιο διακριτική και όχι τόσο έντονη όσο παρουσιάζεται στο Scimitar.


Η soft touch υφή που αφήνει το Scimitar είναι ξεκούραστη και προσδίδει μια καλύτερη αίσθηση κατά την χρήση, σε μερικές περιπτώσεις προκάλεσε εφίδρωση όμως στην παλάμη. Επιπλέον, αν και δεν είχαμε κάποια σχετική ένδειξη, το απαλό φινίρισμα ενδέχεται να ξεθωριάσει έπειτα από κάποιο διάστημα χρήσης.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΑπό την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει thumb rest καθώς στο σημείο αυτό βρίσκονται τα 12 πλήκτρα. Το σημείο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, μιας και έχετε την δυνατότητα να μετακινήσετε το keypad σε όποιο σημείο σας βολεύει περισσότερο. Εν προκειμένω, προτίμησα να αφήσω αρκετό κενό στην μπροστινή πλευρά, καθώς παρατήρησα πως εκεί ήταν το σημείο της λαβής μου - έτσι σε μερικές περιπτώσεις υπήρχαν μερικά ατυχή πατήματα στα μπροστινά πλήκτρα. Εφόσον όμως υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης, αμέσως μετά την ρύθμιση παρατήρησα πως τα ατυχή πατήματα εξαλείφθηκαν σχεδόν πλήρως - έτσι θα δώσω αρκετούς πόντους στην δυνατότητα Key slider που εφάρμοσε η Corsair στο Scimitar.

Η τοποθέτηση του δείκτη στο αριστερό κλικ είναι αρκετά ικανοποιητική. Αν και δεν υπάρχει κάποια "βύθιση" στα δυο πλήκτρα, σε καμία από τις περιπτώσεις δεν είχα ατυχή πατήματα του κλικ, όσο και αν προσπάθησα να αφήνω ελεύθερα τα δάχτυλά μου πάνω στα πλήκτρα. Η αντίσταση των κλικ που αφήνει το Scimitar κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς είναι σθεναρή και απαιτείται περισσότερη πίεση από το δάχτυλο. Αναφορικά με την αίσθηση του keypad, μπορεί να χρησιμοποιούνται μηχανικοί διακόπτες, όμως η αίσθηση κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Υπάρχει tactile feedback σε κάθε πάτημα του πλήκτρου, το κλικ όμως είναι σχετικά μαλακό ενώ επιπλέον μερικά από τα πλήκτρα που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του παρουσιάζουν μικρές ταλαντώσεις.

Η ροδέλα του Scimitar RGB είναι αρκετά ικανοποιητική. Η υφή της είναι ελαστική ενώ διαθέτει αυλακώσεις, με τα "κλικ" της ροδέλας κατά την κύλιση να κινούνται σε μεσαία επίπεδα καθώς δεν είναι ούτε αρκετά έντονα αλλά ούτε ισχνά.


 • Lighting Effects


Εδώ είναι ένας τομέας από τον οποίο το Scimitar με άφησε απολύτως ικανοποιημένο. Η Corsair αναφέρει πως το Scimitar RGB έχει 4 διαφορετικές ζώνες φωτισμών , ενώ διατίθεται και μια ακόμα η οποία αφορά την λυχνία ένδειξης του DPI scale. Έτσι, οι 4 δυναμικές ζώνες είναι οι εξής: Το λογότυπο της Corsair, η ροδέλα, το μπροστινό δεξί τμήμα του Scimitar που φωτίζει το mousepad καθώς και το keypad.

Corsair Scimitar RGB lightingΌσον αφορά το λογότυπο, το keypad αλλά και την ροδέλα η ποιότητα φωτισμού είναι εξαιρετική, σε αντίθεση με τον εμπρόσθιο φωτισμό ο οποίος είναι αρκετά πιο αμυδρός σε σχέση με τις υπόλοιπες ζώνες και διακρίνεται μόνο κάτω από αρκετά χαμηλό φωτισμό.

Πάντως, η δυνατότητες είναι αρκετές, και μπορείτε όχι μόνο να ορίσετε ξεχωριστό χρώμα για κάθε μια από τις ζώνες, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και ξεχωριστά lighting effects για κάθε ζώνη!


 • Tracking


Κανένα πρόβλημα όσον αφορά το tracking του Scimitar με τον οπτικό του αισθητήρα. Όλες μου οι κινήσεις μεταφράστηκαν με ακρίβεια στον κέρσορα της οθόνης, χωρίς να συναντήσω λανθασμένο tracking σε οποιαδήποτε λογική κίνηση, ούτε όταν κάνοντας ιδιαίτερα απότομες κινήσεις.

Οι επιλογές των DPI είναι αρκετές. Το εύρος ορίζεται από τα 100 μέχρι και τα 12000 DPI, ανάλυση η οποία είναι αρκετή για τους περισσότερους τίτλους, ενώ το ανώτατο όριο μοιάζει απολύτως φυσιολογικό καθώς κάτι περισσότερο αγγίζει τα όρια της υπερβολής.Πάντως, η μεταβλητότητα στα DPI μπορεί να φέρει το Scimitar ακριβώς στα μέτρα σας, με το Scimitar RGB να σας προσφέρει 5 δυνατές θέσεις για DPI ανάλυση, ενώ επίσης μπορείτε να έχετε ασύνδετα τα DPI για τον X και τον Y άξονα. Επιπρόσθετα, μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε από τα πλήκτρα του Keypad ως sniper button, στην περίπτωση που επιθυμείτε ένα ακόμα DPI level το οποίο να ενεργοποιείται μόνο με το πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου.

Κλείνοντας, όσον αφορά το lift-off ύψος, το Scimitar RGB σταματάει να κάνει tracking σχεδόν άμεσα, περί το 1,5 mm με το lift height ρυθμισμένο στο High.


 • Χρηστικότητα - κύλιση


Το πλαϊνό keypad αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς στο Scimitar RGB, καθώς είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο mouse τίθεται ελαφρώς και εκτός σύγκρισης με διάφορα άλλα ποντίκια της αγοράς.

Εξ' ορισμού το keypad δεν έχει προσδιορισμένες ενέργειες στα πλήκτρα του. Αυτό μπορεί να "ξενίσει" αρκετούς, καθώς για αρχή απουσιάζουν τα πλήκτρα back και forward κάτι που μπορεί να χαλάσει την εμπειρία ακόμα και στην απλή πλοήγηση. Με μια βουτιά όμως στο Corsair Utility Engine μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα, γι' αυτό και το πρώτο βήμα αμέσως μετά την απόκτηση του Scimitar είναι η παραμετροποίηση του.

Το remaping των πλήκτρων είναι μια εύκολη υπόθεση. Αρκεί ένα κλικ σε κάθε πλήκτρο στο Software, και στην επιλογή Remap Key μπορούμε εύκολα να αναθέσουμε στο εκάστοτε πλήκτρο συγκεκριμένες ενέργειες. Για αρχή, όρισα τα πλήκτρα 9 και 12 ως Forward και Back, πράγμα που αμέσως επανέφερε το Scimitar στην συνηθισμένη χρηστικότητα για ένα ποντίκι. Από εκεί και πέρα άρχισα τους ... "πειραματισμούς", καθώς το software προσφέρει αρκετές δυνατότητες. Η καρτέλα Remap Key προσφέρει δυνατότητες για ανάθεση στο πλήκτρο όχι μόνο δυνατοτήτων ποντικού (αριστερό/δεξί/μεσαίο κλικ, scroll, tilt), αλλά επίσης και για media keys (volume control, play/pause, rewind κλπ) αλλά και πλήκτρα από το πληκτρολόγιο!

Έτσι, ανέθεσα στα πλήκτρα 10 και 11 τα volume controls για ευκολότερη ρύθμιση του ήχου, ενώ στα πλήκτρα 1,4 και 7 ανέθεσα τα πλήκτρα του πληκτρολογίου 2,3,4. Η συγκεκριμένη ρύθμιση μου επέτρεψε την άμεση επιλογή όπλων σε FPS τίτλους, αποφεύγοντας έτσι την χρήση της ροδέλας κάτι που μου επέτρεψε μεγαλύτερη ταχύτητα στα παιχνίδια. Οι αναθέσεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς το keypad δεν αφορά μόνο τα παιχνίδια αλλά και την παραγωγικότητα. Έτσι, τα πλήκτρα 3 και 6 έγιναν οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου Ctrl+C και Ctrl+V (αντιγραφή και επικόλληση), εκτοξεύοντας έτσι την παραγωγικότητα μου

Corsair Scimitar RGB lighting
Κλείνοντας, τα rubber pads του Scimitar είναι σχετικά λεπτά, ως εκ τούτου σε λείες επιφάνειες με χαμηλή τριβή έχει την τάση να κινείται αρκετά εύκολα και ομαλά. Η προσωπική μου προτίμηση όμως περιλαμβάνει υφασμάτινα mousepads που αυξάνουν λίγο την τριβή, και σε καταστάσεις όπου απαιτείται περισσότερη ακρίβεια οι ανεπιθύμητες κινήσεις είναι κακές. Σε υφασμάτινο pad λοιπόν το Scimitar ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Η κύλιση στις λείες επιφάνειες (γυαλιστερό ξύλο, hard mousepad), αν συνυπολογίσουμε και το χαμηλό βάρος του Scimitar RGB, μου φάνηκε αρκετά εύκολη, αν και είναι επιφάνειες που είναι εκτός των προτιμήσεών μου.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsCorsair Scimitar RGB Review: Give me more buttons

To keypad σε ένα ποντίκι δεν είναι ακριβώς το πιο καινοτόμο πράγμα αυτήν την στιγμή στην αγορά, καθώς κυκλοφορούν ήδη παρόμοιες λύσεις από γνωστές εταιρίες του χώρου. Τι ακριβώς παραπάνω όμως έχει να προσφέρει το Scimitar στην κατηγορία των ΜΟΒΑ/ΜΜΟ ποντικιών της αγοράς;

Ένα σημείο-κλειδί είναι η εργονομία. Ενώ τα περισσότερα ποντίκια της κατηγορίας αυτής διαθέτουν ένα keypad σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το Scimitar έρχεται να διακριθεί καθώς το σύστημα keyslider είναι το καινοτόμο στοιχείο του. Αν για οποιοδήποτε λόγο λοιπόν δεν σας βολεύει η τοποθέτηση των πλήκτρων, σε ένα άλλο MOBA mouse θα πρέπει να αρκεστείτε ώστε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα πλήκτρα τα οποία σας βολεύουν. Αντιθέτως, στο Scimitar έχετε την δυνατότητα να μετακινήσετε το keypad σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε, με σκοπό την μέγιστη αξιοποίηση όλων των πλαϊνών πλήκτρων!

Από εκεί και πέρα, εισέρχεται ο δεύτερος παράγοντας που ακούει στο όνομα "Corsair Utility Engine", και είναι φυσικά το συνοδευτικό software που δίνει μια τεράστια δυναμική στο συγκεκριμένο mouse. Αν και δεν διαθέτει το πιο user-friendly περιβάλλον, το βάθος και το πλήθος των ρυθμίσεων που προσφέρει φτάνουν το customizing σε ανώτερα επίπεδα. Το customization μπορεί να επιτρέψει στο Scimitar την ανάθεση ενεργειών που δεν αφορούν μόνο το gaming, αλλά και τις καθημερινές σας διεργασίες, ανεβάζοντας έτσι ακόμα και την παραγωγικότητα σας. Επί της ουσίας και με λίγη ενασχόληση μαζί του, μπορείτε να καταφέρετε να φέρετε το Scimitar RGB ακριβώς στα μέτρα σας!

Ο RGB φωτισμός του δεν είναι ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο. Αντίθετα, η Corsair επένδυσε αρκετά σε αυτό και ενσωματώνει σε όσα περισσότερα προϊόντα μπορεί. Ο RGB φωτισμός που προσφέρει το Scimitar μπορεί είτε να είναι μια ευχάριστη νότα στο γραφείο σας, είτε ακόμα ένα οπτικό aid που σας βοηθάει στο gaming χωρίς να χρειαστεί να "ψάχνεστε" μέσω software ή να κοιτάτε μικρά ledάκια στην συσκευή σας. Το RGB lighting είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει ουσία.

Κατά τα λοιπά στοιχεία, η εργονομία του Scimitar είναι αρκετά ικανοποιητική, ενώ όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής μπορεί να μην κινείται σε κορυφαία επίπεδα, όμως τα καταφέρνει μια χαρά. Εάν θα θέλαμε μια βελτίωση, θα αφορούσε το ίδιο το keypad το οποίο παρατηρήσαμε πως τα πλήκτρα του έχουν μέτρια αίσθηση και σαφήνεια, ενώ αφήνουμε ένα ερωτηματικό σχετικά με την επιλογή στο soft-touch φινίρισμα, το οποίο αν και προσφέρει καλή αίσθηση ενδέχεται με την χρήση και τον καιρό να φθαρεί.

Το Corsair Scimitar RGB έρχεται με τιμή που κυμαίνεται στα 100?. Η τιμή του είναι σίγουρα πιο υψηλή σε σχέση με τις υπόλοιπες λύσεις της αγοράς, αλλά εάν αναζητάτε το απόλυτα customizable ΜΟΒΑ (και όχι μόνο) mouse, το Scimitar είναι ίσως μια από τις κορυφαίες επιλογές της συγκεκριμένης αγοράς.

Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttons

[/TD]

[/TR]

 

[/TABLE]Corsair Scimitar RGB Review: Give me more buttonsΕυχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής!


OC on first boot

 • Follow us on