• GIGABYTE RTX 20 Series SUPER GAMING OC GPUs Review

  GIGABYTE RTX 20 Series SUPER GAMING OC GPUs Review

 • Deepcool Assassin III CPU Cooler Review

  Deepcool Assassin III CPU Cooler Review

 • Deepcool Macube 550 Case & Fryzen Cooler Review

  Deepcool Macube 550 Case & Fryzen Cooler Review

 • AORUS CV27F 165Hz Gaming Monitor Review

  AORUS CV27F 165Hz Gaming Monitor Review

 • Review: Cooler Master ML240P Mirage Cooler & 3 Περιφερειακά

  Review: Cooler Master ML240P Mirage Cooler & 3 Περιφερειακά

 • Μια 'διαφορετική' camo έκδοση της RX 5700 XT λανσάρει η HIS

  Μια 'διαφορετική' camo έκδοση της RX 5700 XT λανσάρει η HIS

 • Φήμες θέλουν τον ερχομό μιας AMD Radeon RX 5600 XT το 2020

  Φήμες θέλουν τον ερχομό μιας AMD Radeon RX 5600 XT το 2020

 • Η λευκή ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti κυκλοφορεί

  Η λευκή ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti κυκλοφορεί

 • BIOS βελτιώνει το Overclocking στους Intel Cascade Lake X CPUs

  BIOS βελτιώνει το Overclocking στους Intel Cascade Lake X CPUs

 • Το socket sTRX4 της AMD ήρθε για να μείνει

  Το socket sTRX4 της AMD ήρθε για να μείνει

 • Και η GIGABYTE λανσάρει τις δικές της TRX40 μητρικές

  Και η GIGABYTE λανσάρει τις δικές της TRX40 μητρικές

 • Graviton2: Νέο ανταγωνιστικό server SoC από την Amazon

  Graviton2: Νέο ανταγωνιστικό server SoC από την Amazon

 • 'Άφαντος' ο Ryzen 9 3950X - Οδηγεί τη τιμή του στα ύψη

  'Άφαντος' ο Ryzen 9 3950X - Οδηγεί τη τιμή του στα ύψη

 • Το 2020 οι 64 πυρήνες του Ryzen Threadripper 3990X

  Το 2020 οι 64 πυρήνες του Ryzen Threadripper 3990X

 • Featured Build: Cooler Master Cosmos II Ultra by HRC

  Featured Build: Cooler Master Cosmos II Ultra by HRC

 • Featured Build: SL600Mi by Timeplay

  Featured Build: SL600Mi by Timeplay

 • Featured Build: Project P|NNED

  Featured Build: Project P|NNED

Cooler Master MasterMouse Pro L Review + Giveaway

Περιεχόμενα Άρθρου

intro

 

Η Cooler Master έχει αρκετή πείρα με τα περιφερειακά και μας έστειλε για δοκιμή το MasterMouse Pro L, ένα ποντίκι με gaming προδιαθέσεις που σκοπό έχει να προσφέρει τα μέγιστα, μπορεί να το καταφέρει;

Πιστή στον αγώνα για modular προϊόντα η Cooler Master επιστρέφει ανανεώνοντας την αγορά των gaming mice της με το MasterMouse Pro L, ένα gaming ποντίκι που μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο ο αριστερόχειρας gamer, όσο και ο δεξιόχειρας. 

 

MasterMouse Pro L 1
 

Το mouse υιοθετεί τη νέα ονοματολογία των προϊόντων της εταιρίας που φέρουν το “Master” στο product name και μαζί του φέρνει μερικές αλλαγές από τα πρόσφατα προϊόντα της. Η premium συσκευασία υποδηλώνει ότι αντίστοιχης βάση θα έχει δοθεί και στο ίδιο το προϊόν. Όμως πριν προχωρήσουμε ένα γνώριμο χαρακτηριστικό ξεπροβάλλει στη πρόσοψη του κουτιού.

RGB! 

 

Στη συσκευασία βρίσκουμε επίσης και δύο εναλλασσόμενα πλαϊνά καθώς και ένα «ολόκληρο» μέρος της ράχης του. Αυτή είναι και η modular σχεδίαση που αναφέρει και η ίδια η Cooler Master, μιας και με την αλλαγή του επάνω μέρους με το παρεχόμενο ανταλλακτικό, το ποντίκι γίνεται μικρότερο σε μήκος. Το επάνω μέρος αφαιρείται εύκολα χάρη σε μια (κρυμμένη από ελαστικό κάλυμμα) βίδα στο κάτω μέρος. 

MasterMouse Pro L 1

Οι πρώτες εντυπώσεις που μας αφήνει είναι θετικές. Το ποντίκι έρχεται με απλή, πολύ απλή θα λέγαμε, εμφάνιση, με gun black χρώμα και matte UV επίστρωση στο βασικό σώμα του ενώ παρέχει στον χρήστη 7+1 πλήκτρα, πλήρως προγραμματιζόμενα από το software που δίνεται μαζί. Το ποντίκι έχει βάρος που δε ξεπερνά τα 128 γραμμάρια, κάτι που σημαίνει πως είναι από τα "ελαφριά" της αγοράς.

 

MasterMouse Pro L 1

 

Τα πλήκτρα του όμως μπορούν να γίνουν 14+1 χάρη στη λειτουργία Storm Tactix που πρακτικά λειτουργεί όπως το πλήκτρο Fn σε ένα πληκτρολόγιο και βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ποντικιού. 

 

MasterMouse Pro L 1

 

Η αριστερή πλευρά του mouse φέρει δύο πλήκτρα, ενώ και η δεξιά έχει δύο επιπλέον πλήκτρα, πλήρως παραμετροποιήσιμα μέσα από το παρεχόμενο πρόγραμμα.


MasterMouse Pro L 1

MasterMouse Pro L 1
Η υφή που αφήνει η βαφή είναι ιδανική για να σταθεί όμορφα στο χέρι χωρίς να κουράσει ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση. 

MasterMouse Pro L 1

 

 Η Cooler Master αναφέρει για τη βαφή πως δε ξεφλουδίζει και δε ξεβάφει με τη χρήση, ένα αρκετά θετικό headsup από τον κατασκευαστή.

 

MasterMouse Pro L 1
MasterMouse Pro L 1

 

 Διαφοροποιήσεις έχουμε και στο καλώδιο USB. Από το σώμα του ποντικιού προεξέχει ένα μεγαλύτερο κομμάτι πλαστικού και έτσι υπάρχει μεγαλύτερο headroom για τη κίνησή του. Θεωρητικά αυτό θα συνεισφέρει στη βελτιωμένη διάρκεια ζωής του καλωδίου μιας και δε θα πιέζεται το ίδιο στο σώμα του ποντικιού ειδικά σε extreme σενάρια χρήσης.

MasterMouse Pro L 1

 

MasterMouse Pro L 1

 

 

Περνάμε στα των tech specs, όπου βρίσκεται και το «ζουμί» του MasterMouse Pro L. Εκεί συναντάμε τον οπτικό αισθητήρα Avago PMW3360 με ευαισθησία έως 12000 DPI, ρυθμιζόμενο μέσα από τέσσερα επίπεδα που ξεκινούν από τα 400 DPI. Ο αισθητήρας είναι από τους καλύτερους του είδους του έχοντας μεγάλη ευαισθησία ιδανικά ακόμη και για επαγγελματικές εφαρμογές ή υψηλής ανάλυσης οθόνες. Στις δοκιμές μας δεν παρατηρήσαμε κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία, καθώς όλα κινήθηκαν όπως θα έπρεπε, με τον αισθητήρα να μπορεί να «ακολουθήσει» τις κινήσεις μας σε κάθε σχεδόν επιφάνεια.  

 

MasterMouse Pro L 1

 

 

Στο κάτω μέρος του συναντάμε και το τελευταίο πλήκτρο του ποντικιού που είναι υπεύθυνο για την εναλλαγή ανάμεσα στα DPI modes. Αν και σίγουρα η Cooler Master το έβαλε εκεί για να μη το πατήσουμε κατά λάθος, η λογική εξακολουθεί να μην είναι πρακτική, μιας και σε κάθε αλλαγή θα πρέπει να γυρίζουμε το ποντίκι από την ανάποδη πλευρά όταν θέλουμε μεγαλύτερη ακρίβεια. Μιλώντας για ακρίβεια, από το ποντίκι λείπει και ένα πλήκτρο sniper όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ένα απαιτητικό kill.

 

MasterMouse Pro L 1

 

 

Έτσι, η Large έκδοση που έχουμε στη διάθεσή μας έχει τη δυνατότητα να… μικρύνει, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη μιας και στο lineup δεν υπάρχει κάποια “medium” έκδοση με μικρότερο μήκος. Όποιος χρησιμοποιεί το ποντίκι με τη παλάμη του θα αρκεστεί στη χρήση της διαρρύθμισης που έρχεται out of the box, ενώ όσοι προτιμούν το claw grip, δηλαδή τη χρήση των ακροδαχτύλων τους για τον έλεγχο, τότε καλό είναι να αλλάξουν στο claw config που παρέχεται στη συσκευασία. Όλες τις δοκιμές μας τις κάναμε με το claw grip, μιας και αυτό μας βόλεψε.

 

MasterMouse Pro L 1

 Ως ένα επιπλέον βήμα, η Cooler Master δίνει τη δυνατότητα στους επίδοξους modders και γενικότερα τους απαιτητικούς χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους grips μέσα από τα παρεχόμενα 3D αρχεία που υπάρχουν στο website της εταιρίας. Έτσι εάν κάτι δε σας αρέσει στο σχέδιο ή στην υφή, μπορεί πάντα να το λύσει ένας 3D εκτυπωτής! Το επάνω μέρος αφαιρείται εύκολα χάρη σε μια (κρυμμένη από ελαστικό κάλυμμα) βίδα στο κάτω μέρος.

 

MasterMouse Pro L 1

 

 

Στο PCB του εσωτερικού βρίσκουμε επίσης και έναν επεξεργαστή ARM 32-bit αρχιτεκτονικής με ενσωματωμένη μνήμη 512KB που συνεισφέρει στην αποθήκευση των προφίλ και χρήση τους σε κάθε υπολογιστή. Στη μνήμη αποθηκεύονται επιπλέον ρυθμίσεις όπως DPI, το lift off distance (την απόσταση στην οποία ο αισθητήρας σταματάει να «διαβάζει») και τα διάφορα macros. Το αριστερό και δεξί κλικ του αναλαμβάνουν οι διακόπτες της OMRON με διάρκεια ζωής τα 20 εκατομμύρια κλικ. Λίγο σκληροί για τα δικά μας δεδομένα, όμως σε βάθος χρόνου ίσως δούμε να γίνονται πιο μαλακοί κατά το πάτημα. 

 


MasterMouse Pro L 1

 

venisk

Members
2017-01-25T19:23:01Z

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα ποντίκι των 80 ευρώ έχει απο κάτω το κουμπί dpi, τραγικό λάθος!.... το g502 spectrum έχει 77 ευρώ και νομίζω ότι το master mouse δεν έχει και πολλές ελπίδες σε αυτή την αγορά...

 

GoriLLakoS

Founder
2017-01-26T12:14:44Z

Τραγικό fail δεν θα το έλεγα, αλλά γούστα είναι αυτά. Ξέρω πολλούς που αλλάζουν DPI on the fly, εγώ δεν αλλάζω ποτέ on the fly, παραμόνο στην αρχή του game άμα δεν έχω σετάρει το ποντίκι και μου φαίνεται αργό ή γρήγορο.
 

johndata

Members
2017-01-26T16:12:52Z

Eγω πριν ξεκινήσω game καθαρίσω την μπίλια απο κάτω απο σκόνη,τρίχες κτλ για να τσουλάει πιο γρήγορα!

Για να σχολιασετε πατηστε εδω...

OC on first boot

 • Follow us on