3+1 Gaming Ποντίκια από τη NOD - Review
Καλοκαιρινή παρουσίαση τριών gaming mice από την NOD μαζί με ένα πλήρως αλουμινένιο και χαμηλού προφίλ για εργασία και χαρά!
Πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα mainstream ή/και φθηνό ποντίκι για το PC χωρίς να πέσεις σε κάτι πολύ κακό; Μονολεκτικά θα απαντούσαμε «αρκετά» μιας και η επιλογή ενός mouse, άσχετα από την τιμή του γίνεται συνήθως μετά από πολύ διάβασμα ή βλέποντάς το από κοντά στο πιο κοντινό hardware-οκατάστημα.
Στόχος της NOD είναι να προσφέρει με προσιτές τιμές μια πλήρη γκάμα περιφερειακών ενώ αξίζει να θυμηθούμε το combo των περιφερειακών που είδαμε πολύ πρόσφατα, το οποίο ήταν από τα πιο τίμια για τα χρήματά του. Η εταιρία έκτοτε μας έστειλε ακόμη τέσσερα από τα προϊόντα της, για μια πιο αναλυτική ματιά και φυσικά μπορείτε να τα βρείτε στο Sun.gr.
Στο γραφείο έφτασαν τέσσερα ποντίκια που καλύπτουν από βασικές ανάγκες μέχρι και ορισμένες gaming ανησυχίες. Και έτσι ξεκινάμε το review με τα GW-MSE-4G, GW-MSE-3R, GW-MSE-5B και Aluminum W-MSI-101. Ξέρουμε τα ονόματα δεν βοηθούν οπότε μπορούμε να τα φωνάζουμε με τα χρώματά τους, αφού το G, R και B αναφέρεται ακριβώς σε αυτό.
Αφού ξεκαθαρίσαμε τα της ονομασίας περνάμε στο πρώτο μοντέλο, το GW-MSE-4G.
Το GW-MSE-4G αποτελεί ένα υβρίδιο μιας και εφοδιάζεται τόσο με καλώδιο, όσο και με ασύρματη Bluetooth σύνδεση κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για όσους μετακινούνται συχνά ή χρειάζονται ένα ποντίκι για το δρόμο το οποίο μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν και στο σπίτι.
Από άποψης σχεδίασης το 4G κάθεται όμορφα στο χέρι και δεν κουράζει ενώ βολεύει ακόμα και για πιο ειδικές εργασίες, όπως στο video ή το photo editing.
Στη συσκευασία περιλαμβάνεται εκτός του καλωδίου (που είναι και micro USB οπότε μπορείς εάν θες να φορτίσεις και το smartphone σου - μια διαδικασία που βόλεψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών) και ένα Bluetooth dongle για τη σύνδεσή του με το PC. Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ποντίκια που θα δούμε σήμερα.
Συνολικά επάνω του βρίσκουμε 7 πλήκτρα ενώ τα δύο πλαϊνά δρουν ως διπλό κλικ και mute του ήχου, κάτι που σίγουρα δε βλέπεις συχνά και μας πήρε λίγη ώρα μέχρι το συνηθίσουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος για αλλαγή της λειτουργίας τους.
Στο κάτω μέρος του υπάρχει και ένας τριπλός διακόπτης που ρυθμίζει τα έξτρα LED που ενσωματώνει το ποντίκι στη πάνω πλευρά του. Στο “Eco mode” κλείνουν ενώ στο “gaming mode” λάμπουν σε μπλε χρώμα. Εδώ δε παρατηρήσαμε κάποια αλλαγή κατά τη χρήση και απόκριση παρέμεινε απαράλλακτη χωρίς υποψία lag, ένα «θέμα» που συχνά πυκνά μπορεί να συναντήσουμε σε αντίστοιχα ποντίκια.
Στη ράχη του υπάρχει και ένας διακόπτης για το DPI 4 επιπέδων, 600, 800, 1200 και 2200.
Περνάμε στο κόκκινο ποντίκι το οποίο είναι εξίσου μυώδες και προορίζεται για gaming. Βέβαια ως είθιστε, gaming και ασύρματο mouse συνήθως δε πάνε μαζί και το GW-MSE-3R το επιβεβαιώνει.
Το μόνο αρνητικό του είναι το υψηλότερο lag που είχε σε σχέση με τα υπόλοιπα των δοκιμών, κάτι που ίσως επηρεάσει το gaming, όμως σε καθημερινή χρήση είναι παραπάνω από ΟΚ, για τα χρήματα που κοστίζει. Για gaming αυτό που προτείνουμε είναι σίγουρα το GW-MSE-4G.
Στο ποντίκι βρίσκουμε ένα thumb rest, πράγμα αρκετά θετικό για όσους εργάζονται πολλή ώρα στο PC τους.
Σημαντικός είναι και ο κόκκινος φωτισμός και η εμβέλεια των 10 μέτρων που προσφέρει χάρη στο nano USB dongle, που άνετα μπορεί να «ξεχάσετε» σε κάποια USB του PC!
gaming, review, peripheral, wireless, παρουσίαση, δοκιμή, bluetooth, nod, mice