Μπορούμε πλέον να κρύψουμε το έξυπνο σπίτι μας στο Darknet!

Το Tor εκτός από τη πολύτιμη συμβολή του στην ανωνυμότητα του διαδικτύου επεκτείνει τις επιρροές της και στο έξυπνο σπίτι.

Το Guardian Project, συνεργάτης του γνωστού σε μερικούς Tor Project που αναπτύσσει και διαχειρίζεται το δίκτυο Tor ανακοίνωσε μια νέα τεχνική με την οποία κάποιος μπορεί να προσθέσει ενός είδους κρυπτογράφηση σε συσκευές που αυτοαποκαλούνται Internet of things ή smart home. Το πλήθος των αντίστοιχων συσκευών που κυκλοφορούν και που θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην αγορά δημιουργούν νέες οδούς επικοινωνίας με καθημερινές συσκευές ή αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε απευθείας με αυτές όπως για παράδειγμα λάμπες ή ψυγεία.

Εκτός από τις ευκολίες φυσικά, το Guardian project θεωρεί πως όλοι αυτοί οι αυτοματισμοί μπορούν να προκαλέσουν και τεράστιες τρύπες ασφαλείας μιας και πιθανή εκμετάλλευσή τους από hackers. Η τεχνική του Guardian project προσθέτει ένα στρώμα ανωνυμότητας στις συσκευές κάνοντας έτσι το σπίτι ελαφρώς πιο "stealthy" στα καθημερινά βλέμματα. Η δοκιμή έγινε με ένα Raspberry Pi mini-computer το οποίο έτρεχε ένα open-source software ονόματι HomeAssistant μαζί με μια κρυφή υπηρεσία αντίστοιχη του δικτύου Tor.

 

 

 

 


Πηγή.

smart home, internet of things, tor, network

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...