Τα πρώτα smart home προϊόντα τους λανσάρουν τα Ikea

Ξεκινώντας φυσικά από την Ευρώπη, τα Ikea θα ξεκινήσουν τη διάθεση αρκετών connected προϊόντων για το σύγχρονο έξυπνο σπίτι.

Πιο ειδικά, τα Ikea ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν μια πλήρη γκάμα προϊόντων connected λαμπών που έχουν σχεδιαστεί για να είναι προσιτά, εύχρηστα και προσβάσιμα από παντού. Για τον λόγο αυτό, ήδη στο Σουηδικό κατάστημα μπορούμε να βρούμε πλήθος από λάμπες σε διάφορα σχέδια οι οποίες ελέγχονται ασύρματα μέσω ZigBee radios, με παρόμοιο τρόπο όπως το Hue της Philips.

 

Έτσι λάμπες των 950 lumen δίνονται προς $25 ενώ υπάρχουν και ολόκληρα LED panels για οροφές ή τοίχους με τιμή $90 (για 30x30 εκατοστά). Αυτά τα panel όπως και τις λάμπες μπορούμε να τις συνδέσουμε στο δίκτυο και ν τις ελέγξουμε από τη παρεχόμενη εφαρμογή των Ikea μέσα από τις φορητές συσκευές μας. Σημειώνεται ότι αρχικά η διάθεσή τους θα γίνεται μόνο στη Σουηδία όμως ενδεχομένως θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ikea είναι μια εταιρία γνωστή για τον DIY χαρακτήρα της και πλέον φαίνεται πως ψάχνει την εναλλακτική αυτή αγορά του έξυπνου σπιτιού με τις νέες της κυκλοφορίες.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

connected, Ikea , Philips

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...