Υποδεχθείτε το Steam Controller!

Half Life 3 δεν είναι αλλά σίγουρα είναι πρωτοποριακό. Ιδού το Steam Controller! Half Life 3 δεν είναι αλλά σίγουρα είναι πρωτοποριακό. Ιδού το Steam Controller!

Η τρίτη και τελευταία ανακοίνωση της Valve αφορά ένα ένα input device διαφορετικό από τα κλασικά gamepads. Η τόσο μεγάλη διαφορά από τα άλλα χειριστήρια της αγοράς είναι η καταφανής έλλειψη analog sticks. Στη θέση τους υπάρχουν δύο high resolution κυκλικά trackpads τα οποία θα αποτελέσουν τη νέα θέση για τους αντίχειράς μας, τα οποία θα μπορούμε και να πατάμε, που σημαίνει ότι θα λειτουργούν και ως πλήκτρα. "Τα trackpads προσφέρουν υψηλότερη ακρίβεια εισαγωγής εντολών σε σχέση με τα παραδοσιακά χειριστήρια. Οι παίχτες του Steam, που είναι συνηθισμένοι με τον τρόπο εισαγωγής εντολών που σχετίζεται με τα PC, θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι η ευκρίνεια του Steam Controller αγγίζει αυτή ενός ποντικιού." Η Valve δηλώνει ότι τα trackpads είναι τόσο ευαίσθητα, ώστε να καθιστούν παιχνίδια που μέχρι τώρα παίζονταν μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι, να παίζονται εξίσου εύκολα και με το Controller. Τρανό παράδειγμα, τα FPS. Μια επιπλέον λειτουργία των trackpads, αντίστοιχη του μηχανισμού των κραδασμών των κλασικών χειριστηρίων, είναι η ύπαρξη linear resonant actuators(γραμμικών ενεργοποιητών ήχου) που "είναι ικανοί να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία δύναμης και δονήσεων, επιτρέποντας έτσι ακριβή έλεγχο στη συχνότητα, το εύρος και την κατεύθυνση της κίνησης", ενώ επίσης λειτουργούν και ως ηχεία.

Το χώρο ανάμεσα στα trackpads, στην πρόσοψη του, καταλαμβάνει μία υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής.Η λειτουργία της δεν περιορίζεται μόνο σαν άλλο ένα κουμπί, αλλά επεκτείνεται και σε αυτή μιας επιπλέον οθόνης όπου θα εμφανίζονται διάφορα στοιχεία, ανάλογα με το παιχνίδι, όπως menu και τμήματα του χάρτη. Πέρα από τις επιφάνειες και την οθόνη αφής, υπάρχουν 16 κουμπιά πάνω στο Steam Controller, το οποίο ανά πάσα στιγμή, μπορεί να διαμορφωθεί για δεξιόχειρες αλλά και αριστερόχειρες!

Πώς όμως ένα τόσο ιδιόμορφο χειριστήριο πρόκειται να είναι συμβατό με παιχνίδια όλων των ειδών; Η Valve το κατάφερε αυτό μέσω ενός legacy mode που δίνει στο παιχνίδι την εντύπωση ότι και πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι συνδεδεμένα στο σύστημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να ρυθμίσουμε τα πλήκτρα σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις. Κάθε παίχτης θα μπορεί να διαλέξει από προϋπάρχοντα configurations ή να μοιραστεί το δικό του. Τέλος, το χειριστήριο είναι πλήρως "ανοιχτό", που σημαίνει ότι κάθε χρήστης μπορεί να συνεισφέρει στο σχεδιασμό της συσκευής.

Το πρωτότυπο Steam Machine που θα λάβουν 300 τυχεροί που έχουν δηλώσει μέρος για το beta test, θα συνοδεύεται και από ένα πρωτότυπο του Steam Controller, το οποίο όμως δεν θα φέρει touchscreen και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης. Το Steam Controller θα είναι συμβατό όχι μόνο με τα Steam Machines, αλλά και με οποιοδήποτε υπολογιστή που τρέχει το Steam.


Υποδεχθείτε το Steam Controller!

Υποδεχθείτε το Steam Controller!