Η AMD ξεκαθαρίζει ορισμένα πράγματα για τους Ryzen

Σε σχετικό blog post της η AMD ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο σχετικά με τις πρόσφατες εικασίες για τις επιδόσεις των νέων επεξεργαστών της ενώ μαθαίνουμε και κάτι ενδιαφέρον για τις θερμοκρασίες των 1700X/1800X.

 

Αρχικά, η AMD καταρρίπτει τις φήμες περί λάθους thread scheduling στα Windows 10, λέγοντας πως κατά τις δικές της μετρήσεις δε βρήκε κάτι αντίστοιχο οπότε δε διατρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από τους τελικούς χρήστες. Μάλιστα επισημαίνει πως οι λάθος ενδείξεις που έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο έχουν να κάνουν με παλιές εκδόσεις των προγραμμάτων που κάνουν report τέτοιες πληροφορίες. Η τελευταία έκδοση του Coreinfo v3.31 για παράδειγμα εμφανίζει τη σωστή τοπολογία του επεξεργαστή εντός του λειτουργικού.

 

Ένα εξίσου ενδιαφέρον ζήτημα για τις θερμοκρασίες των 1700X/1800X (όσους δηλαδή έρχονται με το χαρακτηριστικό XFR - Πλην του 1700) είναι το γεγονός πως οι θερμοκρασίες που παρουσιάζονται είναι κατά 20C αυξημένες (μέσω offset) εσκεμμένα από την AMD για λόγους ασφαλείας. Σε σχετικό πίνακα, αναφέρει πως εάν η πραγματική μέση θερμοκρασία των πυρήνων είναι 38 βαθμούς Κελσίου, τότε το tCTL θα δείξει 58C εντός του λειτουργικού. Σύμφωνα με την AMD αυτό γίνεται για τη διατήρηση του fan profile - πέρα από τους λόγους ασφαλείας.

 

Επιπρόσθετα, η εταιρία επισημαίνει πως καλό είναι να χρησιμοποιηθεί το high performance power plan εντός του μενού power options των Windows καθώς εκμεταλλεύεται (σε software επίπεδο) μερικά από τα χαρακτηριστικά των νέων Ryzen όπως το κλείσιμο του Core parking ενώ βοηθά στη ταχύτερη αλλαγή των συχνοτήτων ανάλογα πάντα με τον φόρτο εργασίας (με απόκριση 1ms όπως υποστηρίζει και η νέα αρχιτεκτονική). Μέσα στον Απρίλιο η AMD θα διαθέσει update για τους επεξεργαστές που βελτιώνουν τις επιδόσεις και στο balanced plan.

 

Τέλος, για τα games και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, φαίνεται πως για την ώρα οι επιδόσεις με κλειστό SMT φαίνονται υψηλότερες κάτι στο οποίο δεν ευθύνεται η AMD αλλά οπι developers των παιχνιδιών. Ήδη συνεργάζεται με πολλούς για τη βελτίωση των επιδόσεων στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική.

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, ryzen, blog post

Trabakoulas

Members
2017-03-14T10:34:37Z

Άρα καταρρίπτεται ο μύθος περί λάθους scheduler των windows 10, μου αρέσει που η ραδιοαρβιλα μερικών φανς  ήθελε το patch  του sceduler να είναι on the way απο την ίδια την microsoft με τρομακτική βελτίωση στις επιδόσεις. :hehe:

 

FeelsBadMan

Members
2017-03-14T10:37:13Z

Όπως και να έχει θα δούμε βελτιώσεις σε λιγότερο από ένα μήνα,οπού είναι σχετικά γρήγορα.

venisk

Members
2017-03-14T13:33:31Z

Στην επόμενη έκδοση θα λυθούν, σιγά μην φτιάξουν τα bugs στο επεξεργαστή με updates.... και αυτό για τους devs και τα παιχνίδια μέχρι να γίνει πράξη θα χει βγει η επόμενη γενιά ryzen..

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...