Intel & PT: Τα παραπλανητικά benchmarks και οι πρώτες απαντήσεις

Το μεγάλο θέμα των ημερών είναι τα παραπλανητικά benchmarks που εξέδωσε η PT για λογαριασμό της Intel, ενώ πλέον έχουμε και τις πρώτες απαντήσεις.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την επίσημη ανακοίνωση των νέων 9ης σειράς επεξεργαστών Core της Intel καθώς και την αποκάλυψη των πρώτων in-house benchmarks που κατακρίθηκαν πολύ από την κοινότητα. Μετά την ανακοίνωση των CPUs, η Principal Technologies, μια τρίτη εταιρία που πραγματοποιεί μετρήσεις hardware δοκίμασε τους νέους επεξεργαστές της Intel και εξέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα βάζοντάς τους σε αντιπαραβολή με τον κορυφαίο του AM4, Ryzen 7 2700X της AMD.

Πριν φτάσουμε στα αποτελέσματα πληροφορίες δόθηκαν και για την μεθοδολογία των μετρήσεων. Το Game Mode της AMD, μια λειτουργία που υπάρχει στο Ryzen Master Utility προσφέρει τις περισσότερες φορές θετικά αποτελέσματα μόνο στους Threadripper CPUs και όχι τόσο σε κάποιον του AM4 όπως τον 2700X. Αυτές και μερικές ακόμη επιλογές στον τρόπο των μετρήσεων είναι και αυτές που ευθύνονται για την μεγάλη ποσοστιαία διαφορά που εξέδωσε η Principal Technologies στην οποία δίνει προβάδισμα από 5 μέχρι και 50% σε σχέση με τον επεξεργαστή της AMD. Σημειώνεται ότι στις μετρήσεις υπήρχαν και άλλοι δύο επεξεργαστές της AMD, αυτή τη φορά Threadripper δείχνοντας και εκεί αντίστοιχες διαφορές.

Η Intel απάντησε σχετικά άμεσα στα σχόλια λέγοντας τα παρακάτω: "Εκτιμούμε βαθιά την δουλειά της reviewing κοινότητας και περιμένουμε πως τις επόμενες εβδομάδες οι περαιτέρω δοκιμές θα συνεχίζουν να δείχνουν πως ο Core i9 9900K είναι ο καλύτερος gaming επεξεργαστής." Συνεχίζοντας αναφέρει: "Η PT πραγματοποίησε τις μετρήσεις της σε συστήματα που τρέχουν με βάση τα specs του κατασκευαστή, ρυθμισμένα να αναδείξουν τις επιδόσεις του CPU ενώ δημοσίευσε και τη λίστα με το hardware της και όλο το configuration. Οι μετρήσεις συνάδουν με αυτά που έχουμε δει στα εργαστήριά μας και αναμένουμε αντίστοιχα αποτελέσματα και από άλλες third party μετρήσεις τις ερχόμενες εβδομάδες."

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

benchmarks, Principal Technologies

conroe

Members
2018-10-15T08:37:13Z

ενδιαφερον θα ειχε να δουμε μια μετρηση, οπως ειχε κανει το techreport με ιστογραμμα στον 8700κ. δηλαδη ποσο ψηλα-χαμηλα μενουν τα fps/ms. οχι το average, αφου αυτο συνηθως κλεινει την ψαλίδα.

FeelsBadMan

Members
2018-10-15T09:52:35Z

'Εχουν καταντήσει τουλάχιστον γελίοι στην Intel. Και ακόμα χειρότεροι αυτοί που πέρνουν τα λόγια τους για εγγύηση!

stavros

Members
2018-10-16T09:15:28Z

Έγινε update στο report της PT με τη ψαλίδα μειώνεται από την εφαρμογή του creator mode στον 2700X. Οι διαφορές των προηγούμενων αποτελεσμάτων σε σχέση με τα updated είναι χαώδεις.

 

https://www.principledtechnologies.com/Intel/PC_gaming_processor_study_101218.pdf

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...