Η AMD επιβεβαιώνει τα νέα προϊόντα του 2019

Η εταιρία σε παρουσίαση προς τους επενδυτές ανέφερε μερικά από τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος, επιβεβαιώνοντας και μερικά ακόμα λανσαρίσματα.

Είναι γνωστό πως η AMD θα μας κρατήσει απασχολημένους και φέτος με τη κυκλοφορία νέων επεξεργαστών για όλες τις αγορές, τόσο του desktop όσο και των workstation και το τελευταίο επιβεβαιώθηκε στην παρουσίαση που πραγματοποιούν συχνά οι εταιρίες όπως η AMD στους μεγάλους επενδυτές της. Στο βασικότερο ίσως slide της παρουσίασης αναφέρεται μια timeline με τα προϊόντα που θα δούμε εντός του έτους και περιλαμβάνουν τίποτα λιγότερο από επεξεργαστές Ryzen.

Μέσα στην Άνοιξη - και αρκετά σύντομα - η AMD θα λανσάρει και επίσημα την δεύτερη γενιά των Ryzen PRO Mobile, μια γενιά επεξεργαστών με ειδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα βρεθούν στην αγορά των φορητών υπολογιστών και θα βασίζονται στη Zen+ αρχιτεκτονική των 2000 Series ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζονται και στην ίδια λιθογραφία των 12nm (Leading Performance) της GlobalFoundries.

Το πιο ενδιαφέρον όμως προϊόν που περιμένουν οι enthusiasts βρίσκεται στη συνέχεια. Την περίοδο του καλοκαιριού θα δούμε την είσοδο των Ryzen 3000 Series, οι οποίοι θα βασίζονται στη Zen2 αρχιτεκτονική ενώ εκτός αυτών θα κατασκευάζονται στα 7nm, αλλά αυτή τη φορά της TSMC. Η εν λόγω γενιά με κωδική ονομασία Matisse θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική και θα αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερο 'step-up' απ' ότι υπήρξε η δεύτερη γενιά για την πρώτη.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της τρίτης γενιάς Threadripper CPU χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως παραδοσιακά βλέπουμε να κυκλοφορεί τρεις μήνες μετά τα πρώτα AM4 chips. Για την τρίτη γενιά δε γνωρίζουμε πολλά, παρά μόνο το γεγονός ότι θα βασίζονται και αυτά στη νέα λιθογραφία και αρχιτεκτονική της AMD φέροντας ίσως ακόμη μικρότερο latency χάρη στο ανασχεδιασμένο die που διαχωρίζει τους πυρήνες από το I/O.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, threadripper, ryzen, 7nm , ryzen pro, 3000 series, zen2

FeelsBadMan

Members
2019-03-07T12:01:54Z

Έρχονται 64 core στην "mainstream πλατφόρμα". Αρκεί το single core performance boost να ειναι αισθητό.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...