Tesla & AMD σχεδιάζουν AI chip για αυτοκίνητα

Οι δύο εταιρίες έχοντας κοινούς στόχους στον χώρο θέλουν να φτιάξουν το δικό τους AI chip για αυτοκίνητα, αρχικά για τα Tesla.

Η AMD έχοντας μικρή για την ώρα εμπειρία στον χώρο θα συνεργαστεί με την Tesla που έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά στη συγκεκριμένη αγορά από τα αυτοκίνητά της και τον αυτόματο πιλότο. Πρόσφατα μάλιστα η Tesla πήρε υπό την σκέπη της τον Jim Keller, ο οποίος εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο παρελθόν στην AMD και είχε συλλέξει αρκετή εμπειρία επάνω στο θέμα του AI, παίζοντας σημαντικό ρόλο και στην ανάπτυξη των Ryzen επεξεργαστών της. Πλέον βρίσκεται στην ανάπτυξη του Autopilot της Tesla οπότε η συνεργασία των δύο ήταν σχετικά επόμενη.

Η Tesla βέβαια ψάχνει ακόμη περισσότερα και έτσι σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό της AI chip για χρήση στα οχήματά της κάτι που θα της δώσει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα με τον Autopilot, κάτι που ίσως δε μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή με τη τεχνολογία της NVIDIA.

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, tesla, ai chip, autopilot, jim keller

FeelsBadMan

Members
2017-09-21T10:12:05Z

Πολύ ευχάριστο να την βλέπουμε να ασχολείται και με τα self driving cars! Περισσότερες αγορές που μπορεί να έχει πιθανά έσοδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...