Τα Windows Mobile 7 κατατροπώνονται από το Android.

Ένας προμηθευτής από την Βρετανία ισχυρίζεται ότι τα νέα Windows Mobile 7 δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά σε σχέση με το Android. Γράφοντας στο blog του, ο Ben Pusey, των Mobile Please, είπε ότι τα Windows Phone 7 έκαναν μια αργή εκκίνηση σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. Ένας προμηθευτής από την Βρετανία ισχυρίζεται ότι τα νέα Windows Mobile 7 δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά σε σχέση με το Android. Γράφοντας στο blog του, ο Ben Pusey, των Mobile Please, είπε ότι τα Windows Phone 7 έκαναν μια αργή εκκίνηση σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

Μόλις τα 3% των πωλήσεων smartphone και λίγο κάτω του 2% των συνολικών πωλήσεων μέσω του MobilesPlease.co.uk χρησιμοποιούν λειτουργικό Windows Mobile 7. "Οι 800.000 άνθρωποι που επισκέπτονται αυτά τα κανάλια κινητών μηνιαίως, είναι αρκετοί να αποδείξουν ότι η αρχική αντίδραση του κοινού στα Windows Mobile 7 στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως χλιαρή",επισημαίνει.

Ακόμη και η συσκευές με Symbian 3 ξεπέρασαν τις Windows 7 συσκευές σε ποσοστό 3-προς-1, γεγονός αρκετά ντροπιαστικό. "Οι πωλήσεις του Symbian 3 έγιναν σχεδόν αποκλειστικά από τις πωλήσεις μιας και μόνο συσκευής, του Νοkia N8",συνεχίζει ο Pusey. Με τα Windows Mobile 7, η Microsoft κάνει μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί, ωστόσο έφτασαν πολύ αργά στην αγορά και ο ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους "παίκτες" φαντάζει τιτάνιο έργο, προσθέτει.

Άλλοι προμηθευτές ισχυρίζονται ότι η ζήτηση των iPhone, Blackberry και HTC συσκευών, είναι ισχυρή στον τομέα των smartphone. Κάποιοι άλλοι προμηθευτές δεν ενοχλούνται να παρουσιάζουν τις Windows Mobile 7 συσκευές, ισχυρίζεται ο Pusey. Λέει μάλιστα ότι, χωρίς συσκευές που να "σκοτώνουν" και την επιτυχημένη εικόνα που έχει χρησιμοποιήσει η Microsoft ως τώρα, θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές. "Η Microsoft χρειάζεται κάτι εντυπωσιακό σύντομα εαν πρόκειται να συνεχίσει να συμμετάσχει στην αγορά κινητών τηλεφώνων."







.