500GB Optical Disc Storage

Η General Electric ανακοίνωσε ότι εξελίσσει στα εργαστήριά της μια τεχνολογία οπτικής αποθήκευσης σε ένα δίσκο, που σε χωρητικότητα φτάνει το εξωπραγματικό μέγεθος των 500GB, κάτι παραπάνω από 100 DVD δηλαδή... Η General Electric ανακοίνωσε ότι εξελίσσει στα εργαστήριά της μια τεχνολογία οπτικής αποθήκευσης σε ένα δίσκο, που σε χωρητικότητα φτάνει το εξωπραγματικό μέγεθος των 500GB, κάτι παραπάνω από 100 DVD δηλαδή...

Το "δισκάκι" αυτό θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με τα γνωστά μας DVD και ακούει στο εντυπωσιακό micro-holographic disc. Η τεχνολογική του διαφορά που του επιτρέπει 10/20πλάσια χωρητικότητα και απο τα Blu-Ray (50/25GB) βασίζεται στον τρισδιάστατο τρόπο αποθήκευσης των δεδομένων, και όχι μόνο στην επιφάνεια του δίσκου. Πάντως υπόσχονται πως τα νέα drives που θα διαβάζουν τους δίσκους αυτούς θα είναι πλήρως συμβατά με τα υπόλοιπα CD/DVD/Blu-Ray δισκάκια.




Σίγουρα μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που μάλλον θα αργήσει να φτάσει σε consumer επίπεδο για να τη δούμε και στους υπολογιστές μας.