Green House, νέες σειρές SSD

Μερικές μέρες πριν κάναμε μία σύντομη αναφορά στους Green House 128GB Pocket SSDs. Τώρα η Green House επιστρέφει αποκαλύπτωντας δύο νέες σειρές SSDs, τον εσωτερικό MLC (Multi-Level Cache) GH-SSDxxGS-2MA (όπου "xx" εννοείται 32, 64, 128 ή 256 ανάλογα με την χωριτικότητα του δίσκου σε GB) και τον φορητό GH-SSDExxGU-M. Οι νέοι εσωτερικοί δίσκοι της Green House είναι 2.5", έχουν SATA II Interface και 64MB cache με αποτέλεσμα να προσφέρουν ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης που κυμαίνονται στα 220MB/s και 140MB/s αντίστοιχα. Μερικές μέρες πριν κάναμε μία σύντομη αναφορά στους Green House 128GB Pocket SSDs. Τώρα η Green House επιστρέφει αποκαλύπτωντας δύο νέες σειρές SSDs, τον εσωτερικό MLC (Multi-Level Cache) GH-SSDxxGS-2MA (όπου "xx" εννοείται 32, 64, 128 ή 256 ανάλογα με την χωριτικότητα του δίσκου σε GB) και τον φορητό GH-SSDExxGU-M. Οι νέοι εσωτερικοί δίσκοι της Green House είναι 2.5", έχουν SATA II Interface και 64MB cache με αποτέλεσμα να προσφέρουν ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης που κυμαίνονται στα 220MB/s και 140MB/s αντίστοιχα.

Πάμε τώρα να ρίξουμε και μια σύντομη ματιά στα χαρακτηριστικά του φορητού SSD της εταιρείας (GH-SSDExxGU-M) ο οποίος σε αντίθεση με τον GH-SSDxxGS-2MA θα διατίθεται σε χωριτικότητες 32, 64 και 128GB, αφήνοντας τα 256GB μόνο στο internal μοντέλο. Oι διαστάσεις του είναι εκπληκτικά μικρές (μόλις 117 x 72 x 10mm - Mήκος x Πλάτος x Ύψος), όπως εξάλλου και το βάρος του, 63 γραμμάρια.


Green House SSD



Αυτό που αδιαμφισβήτητα θα δυσαρεστήσει την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού είναι η μη εξελιγμένη συνδεσιμότητά του, αφού ναι μεν χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο USB 2.0, αφήνει όμως το eSATA, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά γρηγορότερο. Οι ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής περιορίζονται στα 20/18 MB/s, κάτι που όπως καταλαβαίνετε οφείλεται στο USB 2.0 Interface. Ίσως ο μοναδικός λόγος για να επενδύσει κάποιος τα χρήματά του στο συγκεκριμένο προϊόν, είναι η ανθεκτικότητά του σε σχέση με τους φορητούς HDDs με μηχανικά μέρη. Στοιχεία σχετικά με την τιμή και την διαθεσιμότητά του δεν έχουν έρθει μέχρι στιγμής στην επιφάνεια.


Green House SSD






Διαβάστε περισσότερα εδώ ...