Περισσότερες πληροφορίες για τους Intel 34nm Postville SSDs !

Παρόλο που οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τους επερχόμενους 34nm SSDs της Intel είδαν τα φώτα της δημοσιότητας τον Ιούνιο, η εταιρεία δεν έκανε περαιτέρω αναφορές, αφήνοντας τους πάντες να νομίζουν ότι θα τους λανσάρει χωρίς πολλά-πολλά - χωρίς δηλαδή υπερβολικά Press Releases που περιλαμβάνουν ανακρίβειες γύρω από τις οποίες κατασκευάζεται μία ψεύτικη εικόνα του προϊόντος. Από ότι φαίνεται, η Intel συνεχίζει την ίδια πολιτική σχετικά με το marketing των "Postville" SSDs. Τουλάχιστον, το hwbox φρόντισε να σας εξασφαλίσει αρκετές λεπτομέρειες για τους συγκεκριμένους SSDs. Παρόλο που οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τους επερχόμενους 34nm SSDs της Intel είδαν τα φώτα της δημοσιότητας τον Ιούνιο, η εταιρεία δεν έκανε περαιτέρω αναφορές, αφήνοντας τους πάντες να νομίζουν ότι θα τους λανσάρει χωρίς πολλά-πολλά - χωρίς δηλαδή υπερβολικά Press Releases που περιλαμβάνουν ανακρίβειες γύρω από τις οποίες κατασκευάζεται μία ψεύτικη εικόνα του προϊόντος. Από ότι φαίνεται, η Intel συνεχίζει την ίδια πολιτική σχετικά με το marketing των "Postville" SSDs. Τουλάχιστον, το hwbox φρόντισε να σας εξασφαλίσει αρκετές λεπτομέρειες για τους συγκεκριμένους SSDs.

Καταρχάς, η οικογένεια "Postville" SSDs της Intel χρησιμοποιεί NAND-Flash chips κατασκευασμένα από την IM Flash, μία κοινοπραξία ανάμεσα στην Intel και την Micron Technology, που σκοπό είχε να δημιουργήσει ποιοτικά chips με χαμηλό κόστος κατασκευής. Όλα τα προϊόντα της εν λόγω οικογένειας θα ανήκουν στην σειρά Intel X25-M. Η Intel και οι συνεργάτες της στον τομέα των SSDs (Kingston, A-Data, PQI κ.α) σκοπεύουν να προσφέρουν τους "Postville" σε χωριτικότητες των 80, 160 και 320GB. Ναι καλά διαβάσατε, πρόκειται για τον πρώτο 320GB SSD της Intel. Ενώ λοιπόν, δεν καταφέραμε να μάθουμε την τιμή του 320GB, διάφορα ακούστηκαν για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί στο 160GB μοντέλο. Η επικρατέστερη τιμή βρίσκεται τουλάχιστον 100? κάτω από τον 50nm πρόγονό του, τον X25-M 160GB, τουτέστιν κάτω από 400?. Απ'την άλλη, ο Χ25-Μ 80GB που αυτή την στιγμή κοστίζει περίπου 270?, θα πέσει γύρω στα 200?.

Όπως κάθε άλλο μέλος της σειράς X25-M, έτσι και οι Postville κάνουν χρήση Multi-Level Cell (MLC) Flash Chips. Δυστυχώς δεν υπάρχει η παραμικρή φήμη σχετικά με 34nm SLC SSDs, οι οποίοι όπως ξέρουμε τοποθετούνται στις X18-E & X25-E σειρές SSDs της Intel. Τέλος και αναφορικά με τον controller των Postville, φημολογείται ότι υποψήφιος παραμένει ο 10-channel controller που συναντάται και στα τωρινά μοντέλα, με την ταχύτητα ανάγνωσης να παραμένει στα 200MB/s.


Intel 34nm Postville SSDs





Διαβάστε περισσότερα εδώ ...