Turn your FreeAgent Go HDD into a NAS!

Έχοντας πλέον κατακτήσει πολύ καλές κριτικές για τους φορητούς δίσκους της FreeAgent Go από παρουσιάσεις και στο δικό μας site, η Seagate θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να τους κάνει ακόμα πιο λειτουργικούς, πιο αποδοτικούς και φυσικά πιο … δικτυωμένους. Για να το επιτύχει αυτό προσφέρει τώρα μια δικτυωμένη βάση με την ονομασία FreeAgent DockStar. Τι είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει μια βάση σε έναν φορητό δίσκο που συνδέεται με usb; Έχοντας πλέον κατακτήσει πολύ καλές κριτικές για τους φορητούς δίσκους της FreeAgent Go από παρουσιάσεις και στο δικό μας site, η Seagate θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να τους κάνει ακόμα πιο λειτουργικούς, πιο αποδοτικούς και φυσικά πιο … δικτυωμένους. Για να το επιτύχει αυτό προσφέρει τώρα μια δικτυωμένη βάση με την ονομασία FreeAgent DockStar. Τι είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει μια βάση σε έναν φορητό δίσκο που συνδέεται με usb;

Η απάντηση είναι ταυτόχρονα απλή και σύνθετη, μιας και μπορεί να τον μετατρέψει σε NAS. Ζυγίζοντας μόλις 500 γραμμάρια και έχοντας διαστάσει 86 (L) x 85 (W) x 38.21 (D) mm, το FreeAgent DockStar καταφέρνει μέσω του web-interface που παρέχει να κάνει τον δίσκο να λειτουργεί δικτυακά μέσω μια θύρας Gigabit Lan και κάνει χρήση της υπηρεσίας Pogoplug για την τοποθέτηση των δεδομένων στο διαδίκτυο. Επιπλέον, διαθέτει τρεις θύρες USB 2.0 για περαιτέρω σύνδεση δίσκων.

Το ψηφιακό περιεχόμενο και η εποχή του Web 2.0 θεμελιωδώς έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον βιώνουμε τη ζωή μας. Η πλειοψηφία των σημερινών καταναλωτών ενεργά εξατομικεύουν τις ψηφιακές τους εμπειρίες, δειγματοληπτώντας και καταφορτώντας το κατάλληλο περιεχόμενο και βίντεο με αυξημένη συχνότητα, ” αναφέρει ο Terry Cunningham, ανώτερος αντιπρόεδρος της Seagate Branded Solutions. “Το FreeAgent DeskStar παρέχει κάτι παραπάνω από μια δικτυακή λύση – δημιουργεί εξατομικευμένη, διαμοιρασμένη εμπειρία που ελέγχεται από τον καθένα.

Το FreeAgent DeskStar είναι άμεσα διαθέσιμο από την Seagate στην τιμή των $100 παρέα με ένα χρόνο χρήσης της υπηρεσίας Pogoplug, για περαιτέρω ανανέωση και απεριόριστη χρήση από οποιοδήποτε σημείο παγκοσμίως θα χρειαστείτε να καταβάλλετε το ποσό των $30 το χρόνο. Επιπροσθέτως, η εταιρεία προκειμένου να στηρίξει το προϊόν της, θα βγάλει στην αγορά και άλλα μοντέλα δίσκων FreeAgent GO με χωρητικότητας 750, 880 GB και του 1 TB. Δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για την διαθεσιμότητα ή για την προτεινόμενη τιμή τους.



FreeAgent DeskStar Angle View
FreeAgent DeskStar back view
FreeAgent DeskStar angle view II
FreeAgent DeskStar Setup View