The Mini-SATA connector is here!

Την ώρα που όλος ο κόσμος αναμένει την έλευση του νέου προτύπου SATA 3 με ταχύτητες που αγγίζουν τα 6.0 Gbps, το Serial ATA International Organization (SATA-IO) στρέφει την προσοχή του σε κάτι πιο άμεσο, την έλευση του mini-SATA. Οι νέες τεχνολογίες περνούν σε ολοένα και μικρότερες λιθογραφίες κατασκευής, συνεπώς και το τελικό μέγεθος συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχει και άμεση ανάγκη για μικρότερους ακροδέκτες. Με τις δυνατότητες που πλαισιώνουν το πρότυπο SATA 3.0 Gbps, θα συνεχίσει και το μικρό αδερφάκι του με επίδραση στο μέγεθος των συσκευών, τόσο των μηχανικών δίσκων, όσο και των solid state. Την ώρα που όλος ο κόσμος αναμένει την έλευση του νέου προτύπου SATA 3 με ταχύτητες που αγγίζουν τα 6.0 Gbps, το Serial ATA International Organization (SATA-IO) στρέφει την προσοχή του σε κάτι πιο άμεσο, την έλευση του mini-SATA. Οι νέες τεχνολογίες περνούν σε ολοένα και μικρότερες λιθογραφίες κατασκευής, συνεπώς και το τελικό μέγεθος συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχει και άμεση ανάγκη για μικρότερους ακροδέκτες. Με τις δυνατότητες που πλαισιώνουν το πρότυπο SATA 3.0 Gbps, θα συνεχίσει και το μικρό αδερφάκι του με επίδραση στο μέγεθος των συσκευών, τόσο των μηχανικών δίσκων, όσο και των solid state.

Καθώς οι καταναλωτές αποκτούν περισσότερη εμπιστοσύνη στις φορητές συσκευές, έχει νόημα να φέρουμε την αποδοτικότητα και την ταχύτητα της τεχνολογίας SATA σε αυτήν την σοβαρά αναπτυσσόμενη αγορά προϊόντων,” αναφέρει ο Knut Grimsrud, πρόεδρος της SATA-IO, εταίρος της Intel και διευθυντής του τμήματος storage architecture. “Οι δίσκοι solid state (SSD) παρέχουν μια τραχιά, μικρού βάρους και μικρής κατανάλωσης αποθηκευτική λύση για αυτές τις συσκευές, και το mSATA είναι ένα από τα λίγα interfaces που μπορούν να προσφέρουν μια ζωτικής σημασίας συμπαγή σύνδεση για μικρού μεγέθους SS δίσκους.

Η πρώτη επίδειξη των ικανοτήτων του νέου προτύπου σύνδεσης θα γίνει επίσημα στο Intel Developer Forum το οποίο ξεκινάει από σήμερα. Σύντομα θα έχουμε και περισσότερες λεπτομέρειες . . .