InnoDisk Matador II: Έρχονται και άλλοι PCI-Express SSDʼs

Την αρχή έκανε η OCZ και η Fusion-IO μετά πρωτότυπα μοντέλα δίσκων SSD βασισμένα σε διασύνδεση τύπου PCI-Express x8, μιας και το πρότυπο Sata II (3.0 Gbps) δεν επαρκούσε για να καλύψει τις απαιτήσεις του bandwidth. Στο χώρο αυτής της κατηγορίας αποθηκευτικών λύσεων υπεισέρχεται και η InnoDisk, εταιρεία γνωστή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τις λύσεις σε αποθηκευτικά μέσα, με την νέα πρόταση της Matador II. Την αρχή έκανε η OCZ και η Fusion-IO μετά πρωτότυπα μοντέλα δίσκων SSD βασισμένα σε διασύνδεση τύπου PCI-Express x8, μιας και το πρότυπο Sata II (3.0 Gbps) δεν επαρκούσε για να καλύψει τις απαιτήσεις του bandwidth. Στο χώρο αυτής της κατηγορίας αποθηκευτικών λύσεων υπεισέρχεται και η InnoDisk, εταιρεία γνωστή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τις λύσεις σε αποθηκευτικά μέσα, με την νέα πρόταση της Matador II.

Το Matador II είναι βασισμένο στο πρωτόκολλο επικοινωνίας PCI-Express x8 και καταφέρνει να μεταδώσει δεδομένα με απίστευτες ταχύτητες. Σε μετρήσεις που έγιναν από την ίδια την εταιρεία διαπιστώθηκε ταχύτητα της τάξης των 800 MB/sec ανάγνωσης και 600 MB/sec εγγραφής δεδομένων. Ο δίσκος διαθέτει μνήμες τύπου SLC και προορίζεται για βιομηχανική χρήση.


Matador I



Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμα πολύ πρώιμες πληροφορίες, οπότε δεν μπορούμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποια ενδεικτική τιμή ή ημερομηνία διάθεσης στην αγορά. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι το Matador II θα διατεθεί σε χωρητικότητες από 128 GB μέχρι και 2 TB.



InnoDisk Matador II: Έρχονται και άλλοι PCI-Express SSDʼs