Στην αγορά οι πρώτοι mainstream Intel 540S SSDs

Η διαθεσιμότητα έχει ξεκινήσει σε πολλά καταστήματα με την Intel να αντικαθιστά και επίσημα την σειρά 530 που κυκλοφόρησε το "μακρινό 2013". Η διαθεσιμότητα έχει ξεκινήσει σε πολλά καταστήματα με την Intel να αντικαθιστά και επίσημα την σειρά 530 που κυκλοφόρησε το "μακρινό 2013".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guru3D η Intel έχει ξεκινήσει τη διάθεση των 540S SSD στην mainstream αγορά προσφέροντας ένα "ολοκληρωμένο πακέτο" επιδόσεων, αξιοπιστίας και ποιότητας καθώς όπως δηλώνει και η Intel, είναι από τις θεμελιώδεις απαιτήσεις των καταναλωτών. Με χωρητικότητες που φτάνουν μέχρι και το 1TB σε form factors των 2.5" αλλά και M.2, τα drives αποσκοπούν να μπουν σε κάθε σύστημα κάτι που διακρίνεται και από τις επιδόσεις που προβλέπει η Intel.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναφέρει ταχύτητες ανάγνωσης που φτάνουν τα 560MB/s και εγγραφής που τερματίζουν στα 480MB/s με τα random Reads/Writes να φτάνουν τα 78/85K αντίστοιχα. Παράλληλα, χάρη στη χρήση των δικών της TLC NAND των 16nm η διάρκεια ζωής των SSD σε ώρες μπορεί να ξεπεράσει και τις 1.6 εκατομμύρια. Οι NAND επικοινωνούν μέσω ενός Silicon Motion SM2256 controller, περιλαμβάνουν επίσης AES 256-bit δυνατότητες κρυπτογράφησης, single level cell cache και 5 χρόνια εγγύηση για να ολοκληρώσουν το πακέτο των "συνοδευτικών".



Στην αγορά οι πρώτοι mainstream Intel 540S SSDs
Στην αγορά οι πρώτοι mainstream Intel 540S SSDs