Οι πιο αξιόπιστοι HDDs σύμφωνα με τη BackBlaze

Η εταιρία cloud υπηρεσιών BackBlaze δημοσίευσε μερικά από τα στοιχεία της που απαντούν στην ερώτηση, "ποιος φτιάχνει τους πιο αξιόπιστους σκληρούς δίσκους της αγοράς". Η εταιρία cloud υπηρεσιών BackBlaze δημοσίευσε μερικά από τα στοιχεία της που απαντούν στην ερώτηση, "ποιος φτιάχνει τους πιο αξιόπιστους σκληρούς δίσκους της αγοράς".

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα συγκέντρωσε η BackBlaze τα οποία αναφέρονται στα ποσοστά αποτυχίας που έχουν οι σκληροί δίσκοι που στεγάζει στους servers της. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αποκαλύπτονται μερικά στοιχεία για το ποιος κατασκευαστής είναι πιο αξιόπιστος και το ενδιαφέρον φέτος στρέφεται στη Seagate η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ τα ποσοστά αποτυχία της, καθώς από το 10% έχουν πέσει στο 3.4%, πέφτοντας κάτω από αυτά της Western Digital και φτάνοντας πιο κοντά στα επίπεδα των Toshiba.

Το ποσοστό των 3.48% Seagate HDD αντιστοιχεί στο δείγμα των σκληρών δίσκων της ίδιας εταιρίας που φτάνουν τις 36,863 μονάδες για το Q1 του 2016. Ο συνολικός αριθμός σκληρών δίσκων που δοκιμάστηκαν ανέρχεται σε περίπου 61,590. Η BackBlaze έχει κατηγοριοποιήσει και τα ποσοστά αποτυχίας του κάθε μοντέλου ξεχωριστά, όπως φαίνεται και στη τελευταία φωτογραφία. Από αυτά, πιο αξιόπιστοι και με διαφορά φαίνονται οι σκληροί δίσκοι της Hitachi, ενώ κλείνοντας καλή εντύπωση κάνει και η Seagate η οποία φαίνεται πως έχει βελτιώσει τις μεθόδους κατασκευής στα πιο πρόσφατα μοντέλα της.