Η πρώτη Volta GPU της NVIDIA στο GDC 2017!

Πρόκειται για το αναμενόμενο Tesla μοντέλο που θα βρίσκεται σε συστήματα υψηλών επιδόσεων και το όνομά του είναι... Tesla V100.

Ο επιταχυντής επί της ουσίας είναι ο πρώτος που αξιοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική Volta της NVIDIA η οποία θα δώσει τοπ έναυσμα για τη κυκλοφορία των πρώτων consumer καρτών γραφικών, πιθανόν των GTX 20 Series. Η αποκάλυψη έγινε στα πλαίσια του GDC 2017 που πραγματοποιεί η NVIDIA μέχρι και σήμερα οπότε πάμε να δούμε τα specs της, τα οποία σίγουρα θα συναρπάσουν.

21 δισεκατομμύρια τρανζίστορς κατασκευασμένα στη νέα λιθογραφία των 12nm FinFET η οποία είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, με εμβαδόν 815 mm2. Στο εσωτερικό ζουν περί τους 5,120 CUDA cores και όπως αναφέρουν πηγές, αυτός δεν είναι ολόκληρος ο αριθμός που μπορεί να στεγάσει το chip, μιας και το αρχικό σχέδιο κάνει λόγο για 5,376 και ίσως εμφανιστούν με την επόμενη... Titan Xv! Στα της Tesla V100 πάλι, οι παραπάνω πυρήνες χωρίζονται σε 84 Volta Streaming Multiprocessor (VSM) μονάδες καθεμία από την οποία δηλαδή φέρει από 64 CUDA πυρήνες.

Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν προορίζεται για να ζωγραφίζει games στην οθόνη αλλά για πολύπλοκους υπολογισμούς σε data centers, η κάρτα θα δώσει την ευκαιρία στην NVIDIA να δημιουργήσει αντίστοιχα ισχυρές υλοποιήσεις για την consumer αγορά. Από πλευράς θεωρητικών επιδόσεων, η Tesla V100 θα προσφέρει 15 TFLOPS σε FP 32 σενάρια χρήσης ενώ θα συνοδεύεται από 16GB HBM2 μνήμης για συνολικό bandwidth που φτάνει τα 900 GB/s. Το TDP της συγκεκριμένης βρίσκεται στα 300W ενώ οι χρονισμοί της μεγαλύτερης GPU ανέρχονται στα 1455MHz σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της εταιρίας. Φυσικά το κόστος ενός τέτοιου επιταχυντή είναι υψηλό μιας και συνοδεύεται από αντίστοιχο σύστημα που θα την υποστηρίζει.

 

 

 

 

https://devblogs.nvidia.com/parallelforall/inside-volta/

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

tesla, 12nm finfet, tesla v100, GTX 20 Series, consumer , CUDA

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...